COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πήλιο: Το πάρτι υποδοχής κατέληξε σε τραγωδία – Μία ημέρα μετά τον θάνατο της Γερμανίδας θα έφταναν στην Ελλάδα οι κόρες της

Οι δίδυμες κόρες της Γερμανίδας τουρίστριας θα έφθαναν στη Μηλίνα Πηλίου στις 25 Ιουλίου. Μία ημέρα πριν η μητέρα τους έπεσε νεκρή στην αυλή του σπιτιού τους.

Δολοφονία της μητέρας πριν το “πάρτι υποδοχής”. Οι δίδυμες κόρες θα έφθαναν στη Μηλίνα Πηλίου στις 25 Ιουλίου 2023. Το “πάρτι” διοργάνωνε ο 62χρονος Lothar, ο οποίος είχε καλέσει κάποιους φίλους, γείτονες και γνωστούς, προκειμένου να υποδεχθούν τις κόρες του.

Είχε κανονίσει τα εδέσματα και τα ποτά, ενώ στις προετοιμασίες συμμετείχε και η 59χρονη Sabine, παρότι το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση, φαίνεται να διατηρούσε καλές σχέσεις. Η συγκέντρωση για την υποδοχή των παιδιών του ζευγαριού ήταν καθιερωμένη και γινόταν κάθε χρόνο, στα τέλη Ιουλίου, όταν οι κόρες έφθαναν στο Πήλιο.

Αυτή τη φορά το “πάρτι υποδοχής”, μετατράπηκε σε συγκέντρωση θλίψης. Οι καλεσμένοι βρίσκονταν στο σπίτι προκειμένου να συμπαρασταθούν στον 62χρονο, ο οποίος περίμενε τις κόρες του προκειμένου από κοντά να τους πει το θλιβερό νέο δολοφονίας της μητέρας τους.

Το μεσημέρι της προηγούμενης ημέρας μία σφαίρα των 0,22 χιλιοστών, που πυροδοτήθηκε από ένα “αόρατο” μέχρι στιγμής όπλο, έπληξε θανατηφόρα την 59χρονη στην αυλή του σπιτιού τους.

Οι δύο δίδυμες κόρες του ζευγαριού, παρότι θα έρχονταν την επόμενη μέρα στο Πήλιο, ειδοποιήθηκαν από τον πατέρα τους για το τραγικό συμβάν. Στις 25 Ιουλίου, στο σπίτι τους στο Πήλιο τους περίμενε ο 62χρονος μαζί με γείτονες και φίλους που βρίσκονταν εκεί για να τον στηρίξουν σε αυτή την δύσκολη κατάσταση. Οι κόρες του ζευγαριού ήταν συντετριμμένες, αλλά επέδειξαν εύλογο ενδιαφέρον για την πορεία των ερευνών, ενώ η μία από αυτές, δικηγόρος στο επάγγελμα, θέλησε να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες για το νομικό σύστημα της χώρας μας.

Τα δύο σενάρια

Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ερευνούν δύο ενδεχόμενα αναφορικά με τις συνθήκες και τους πιθανούς δράστες του θανάσιμου τραυματισμού της 59χρονης, με τα ποσοστά να μοιράζονται 50%-50%. Το πρώτο να πρόκειται για σχεδιασμένη ή “αυθόρμητη” δολοφονική επίθεση προσώπου από το οικείο ή φιλικό περιβάλλον του θύματος, και το δεύτερο να είναι άσκοπος πυροβολισμός και “αδέσποτη” βολίδα, από “άγνωστο” δράστη. Προς το παρόν και τα δύο ενδεχόμενα είναι ανοικτά για τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση, προσθέτοντας σταδιακά στοιχεία που προκύπτουν στην πορεία της έρευνας σε καθένα από αυτά.

Ο 62χρονος σύζυγος του θύματος έχει εξεταστεί αρκετές φορές από τους αστυνομικούς προκειμένου να τους δώσει όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις έρευνες. Η εξέτασή του κάθε φορά γίνεται με την βοήθεια διερμηνέα καθώς ο 62χρονος παρότι βρίσκεται τουλάχιστον 15 χρόνια στην Ελλάδα, δεν μιλά καλά την ελληνική γλώσσα. Αυτή είναι μια δυσκολία, όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί, καθώς με αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας και εξέτασης δεν έχουν την δυνατότητα να αντιληφθούν “συναίσθημα” στον λόγο του, όπως και την πιθανότητα “ανακρίβειας”, προκειμένου να επιμείνουν στις ερωτήσεις τους.

Εξετάζεται η πιθανότητα στην εξέταση του συζύγου και μαρτύρων από το οικογενειακό περιβάλλον, να συμμετάσχει αστυνομικός που γνωρίζει καλά την γερμανική γλώσσα, και θα μπορεί να αντιληφθεί κατά την συνομιλία, λεπτομέρειες στις οποίες θα πρέπει να επιμείνει για να βοηθηθούν οι αστυνομικές έρευνες.

Ο 62χρονος, σύμφωνα με τους αστυνομικούς δεν έχει εικόνα υπόπτου, ωστόσο δείχνει μια ψυχραιμία και διάθεση συνεργασίας για να βοηθήσει τις έρευνες. Το ζευγάρι ήταν σε διάσταση τα τελευταία 1,5-2 χρόνια, ωστόσο είχαν μία καλή σχέση συμβίωσης. Διέμεναν στην περιοχή τα τελευταία 15 χρόνια, μάλιστα ο 62χρονος είχε κατασκευάσει δύο σπίτια στον ίδιο οικοπεδικό χώρο. Το ένα το είχε πουλήσει σε φίλο του και στο δεύτερο διέμενε ο ίδιος και η 59χρονη Sabine. Στο μεταξύ η βολίδα που βρέθηκε στο σώμα της άτυχης γυναίκας, δεν είναι παραμορφωμένη, δείγμα ότι έπληξε απευθείας το θύμα, χωρίς να έχει προέλθει από εποστρακισμό της, ενώ προσομοιάζει με διαμέτρημα των 0,22 χιλιοστών, χωρίς να μπορεί να διαπιστωθεί αυτή τη στιγμή, αν έχει πυροδοτηθεί από πιστόλι, περίστροφο ή τυφέκιο.

Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση διαπιστώνουν ότι υπάρχει μία μικρή χρονική απόκλιση της πιθανής ώρας θανάτου με την ώρα εντοπισμού και ειδοποίησης των Αρχών. Ο θάνατος της άτυχης γυναίκας προσδιορίζεται χρονικά μεταξύ 16:00-17:00 στις 24 Ιουλίου, ο σύζυγος την εντόπισε περίπου στις 20:00, ενώ η αστυνομία ειδοποιήθηκε στις 21:00 το βράδυ της ίδιας μέρας, για θάνατο όμως που οφειλόταν σε… παθολογικά αίτια.

Για αυτή την χρονική καθυστέρηση ο 62χρονος σύζυγος φέρεται να είχε πει στους αστυνομικούς: “Κοιμόμουν. Κάνω κάτι μαστορέματα στο σπίτι. Ήμουν κουρασμένος και είχα πέσει για ύπνο από το μεσημέρι όπως συνήθιζα τις τελευταίες ημέρες. Όταν ξύπνησα αργά το απόγευμα φώναζα τη Sabine. Δεν απαντούσε. Βγήκα στην αυλή και την βρήκα πεσμένη στο έδαφος. Προσπάθησα να την συνεφέρω αλλά δεν ανταποκρινόταν. Κάλεσα βοήθεια και με ασθενοφόρο πήγαμε στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, όπου μου είπαν ότι είχε πεθάνει”. Η σορός της 59χρονης βρισκόταν για τουλάχιστον 4-5 ώρες στο συγκεκριμένο σημείο, το οποίο χτυπούσε ο ήλιος όπως ανέφεραν οι αστυνομικοί, επιταχύνοντας τη σήψη, ενώ δεν υπάρχουν ίχνη μεταφοράς της.

Ο δράστης, σύμφωνα με κάποιες αστυνομικές εκτιμήσεις, φαίνεται να έχει πυροβολήσει την άτυχη γυναίκα, από ύψος χαμηλότερο από εκείνο του θύματος. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο δράστης έχει πυροβολήσει από πίσω, από κοντινή σχετικά απόσταση. Το σπίτι και το σημείο που βρισκόταν το θύμα ήταν σε “ανωφέρεια”, ήταν υπερυψωμένο κάτι που δικαιολογεί ότι η βολίδα είχε ανοδική πορεία όταν έπληξε το θύμα.

Back to top button