COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

EΛΛΑΔΑΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πληρότητα 100% τα ξενοδοχεία το Πάσχα: Ποια είναι η χώρα που αποφάσισαν οι Έλληνες να περάσουν τις διακοπές τους
Με 100% πληρότητα τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή θα ταξιδέψουν τα πλοία της ακτοπλοΐας προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους εκδρομείς του Πάσχα.

Η ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση, υψηλότερη από την αντίστοιχη περυσινή κατά τις φετινές αργίες του Πάσχα, συμπίπτει πρακτικά και με την έναρξη της θερινής σεζόν για ένα πολύ μεγάλο μέρος των εποχικών ξενοδοχείων τα οποία αρχίζουν να ανοίγουν από αύριο, Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου. Εως την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου αναμένεται να έχει ξεκινήσει να λειτουργεί η συντριπτική πλειoνότητα των ελληνικών εποχικών ξενοδοχείων.

Χορηγούμενο

Εν τω μεταξύ, η εισερχόμενη από το εξωτερικό επιβατική κίνηση βαίνει σταθερά αυξανόμενη, με τις διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις τον Απρίλιο να είναι αυξημένες κατά 12,2% και για τον Μάιο η εικόνα παραπέμπει σε αύξηση 15,1%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Airdata tracker, του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ). Η Αθήνα, αλλά και η Θεσσαλονίκη, γνωρίζουν ιστορικά υψηλή αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού, με την πρωτεύουσα να έχει καταστεί πλέον καθιερωμένος δωδεκάμηνος προορισμός και μεγάλα ξενοδοχεία της να αναφέρουν πληρότητα που προσεγγίζει το 100%.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία κατά την τρέχουσα περίοδο των εορτών είναι ιδιαίτερα αυξημένες, με πληρότητα που αγγίζει κατά μέσον όρο το 80%, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Αγγελο Καλλία. «Υπάρχει ακόμα περιορισμένος αριθμός διαθέσιμων κλινών όχι όμως σε όλους τους προορισμούς καθώς πολλά εποχικά ξενοδοχεία δεν έχουν ακόμα ανοίξει», σημειώνει μιλώντας στην «Κ».

Πρώτος προορισμός των Ελλήνων στο εξωτερικό το Μαρόκο

Το 2024 καταγράφει έτσι μια δυναμική εκκίνηση, προδιαγράφοντας θετικές ενδείξεις για την καλοκαιρινή περίοδο, σημειώνει η γενική διευθύντρια του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Μαρία Γάτσου, εξηγώντας πως το πρώτο τρίμηνο καταγράφηκαν 1,6 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, και 1,1 εκατ. οδικές αφίξεις, με τις ταξιδιωτικές εισπράξεις για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο να διαμορφώνονται στα 570 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας αύξηση 24,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023.Πρώτος προορισμός των Ελλήνων στο εξωτερικό το Μαρόκο. Τ αεροπορικά για Μαρακές έχουν εξαντληθεί εδώ και εβδομάδες.

Χορηγούμενο

«Χτίζοντας πάνω στη χρονιά-ορόσημο του 2023, ο ελληνικός τουρισμός έχει τις προϋποθέσεις, την ωριμότητα, και το σχέδιο, για να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί και να συμβάλλει στην οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον», υπογραμμίζει.

Οι παραδοσιακές αγορές συντηρούν τη δυναμική τους. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ, η Ελλάδα παραμένει προτιμητέος προορισμός για τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ιταλία και τις ΗΠΑ, ενώ οι προκρατήσεις δείχνουν αυξητική τάση σε σχέση με πέρυσι.

Που ταξιδεύουν οι Έλληνες για να γιορτάσουν το Πάσχα

Πού ταξιδεύουν όμως οι Ελληνες για τις γιορτές του Πάσχα; Σύμφωνα με στοιχεία από το δίκτυο της Aegean, το Μαρόκο πρωταγωνιστεί στη λίστα προτιμήσεων των Ελλήνων ταξιδιωτών, με τα εισιτήρια στις πτήσεις προς το Μαρακές να έχουν εξαντληθεί εδώ και εβδομάδες, ενώ η Μάλαγα, η Νάπολη, αλλά και η Στοκχόλμη κερδίζουν συνεχώς την προτίμηση των επιβατών. Αγαπημένος πασχαλινός προορισμός στην Ελλάδα παραμένει η Κέρκυρα, με την Ικαρία και τη Σητεία να αποτελούν τη φετινή ευχάριστη «έκπληξη» λόγω των υψηλών πληροτήτων στις πτήσεις, αναφέρουν κύκλοι της αεροπορικής.

ΧορηγούμενοBack to top button