Αμπάγια, η παραδοσιακή ενδυμασία των μουσουλμάνων που καλύπτει όλο το σώμα, εκτός από το κεφάλι, τα χέρια και τα πόδια. Σύμβολο καταπίεσης για τον δυτικό πολιτισμό, ζήτημα θρησκευτικής πίστης για τον Αραβικό κόσμο.

Μια σύγχρονη και μοντέρνα Ελληνίδα που διδάσκει αισθησιακό χορό πάνω σε στύλο, στα υπόγεια και στα παλάτια του Ντουμπάι, τόλμησε να συμβαδίσει με τον αυστηρό συντηρητισμό των Αραβικών Εμιράτων, χορεύοντας στην εθνική τους εορτή φορώντας την μουσουλμανική αμπάγια.

Η Άντζελα Παντελή που γνωρίσαμε μέσα από τις εξεζητημένες ενδυματολογικά εμφανίσεις της σε κλαμπ της Ελλάδας και του εξωτερικού ως Dj αλλά και ως δασκάλα του pole dancing στο Ντουμπάι, είναι η πρώτη Ελληνίδα που χόρεψε στο Μουσείου του Λούβρου στις τετραήμερες εκδηλώσεις για την εθνική εορτή των Αραβικών Εμιράτων, αποδεικνύοντας πως οι ορίζοντες της ως επαγγελματίας χορεύτρια- ακροβάτης δεν περιορίζονται μόνο σε κέντρα διασκεδάσεως και θεατρικές σκηνές. Μάλιστα για, να συμμετάσχει στις χορευτικές εκδηλώσεις επιλέχθηκε με castiing ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλες χορεύτριες διαφόρων εθνικοτήτων.

Στη χορευτική επίδειξη στην οποία συμμετείχε μαζί με 16 ακόμη κοπέλες ντυμένες με τις παραδοσιακές αραβικές ενδυμασίες και φορώντας στη κορυφή του κεφαλιού ένα πλατύ τετράγωνο σχέδιο, πραγματοποίησαν ένα χορό εμπνευσμένο από την παραδοσιακή τέχνη των Βεδουίνων, το “Sadu”.

Το συγκεκριμένο project έλαβε μεγάλη δημοσιότητα μέσω των αραβικών μίντια και όχι μόνο καθώς αρκετές διασημότητες που προσκαλέστηκαν στους εορτασμούς, όπως ο ράπερ σύζυγος της Alecia Keys, Swizz Beatz, ανέβασαν στους λογαριασμούς τους στο Instagram σχετικά στιγμιότυπα που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των ακόλουθων τους.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα