ΔΗΜΟΦΙΛΗΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ποιά Ελλάδα και ποιά Μεσόγειος; Στην Τουρκία ασχολούνται με τον διάσημο χασάπη, Salt Bae! Δείτε πόσα πλήρωσε ένας ‘ταλαίπωρος’ στο εστιατόριό του!

Σάλος στα Τουρκικά σόσιαλ μίντια. Από τη μια τα γνωστά, με την Ελληνοτουρκική κρίση, την Κύπρο και τη ΕΕ στην Ανατολική Μεσόγειο και από την άλλη ο γνωστός Τούρκος χασάπης, Salt Bae.

Ο Νουσρέτ Γκιοκσέ, ο χασάπης – εστιάτορας – celebrity με τον χαρακτηριστικό τρόπο αλατίσματος των φιλέτων, που έχει γίνει viral στο youtube ως Salt Bae, άνοιξε μπροστά του διάπλατα ο δρόμος για μια διεθνή αλυσίδα εστιατορίων (μεταξύ αυτών σε Νέα Υόρκη και Μύκονο).

Οι διεθνείς αναδουλειές, όμως, τον έχουν κάνει να εστιάσει τελευταία περισσότερο εντός της Τουρκίας, αλλά φαίνεται πως οι τιμές… Μανχάτταν παραμένουν – σε μια χώρα που οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Ένας πελάτης που παρήγγειλε δυο μπριζόλες και δύο αναψυκτικά πλήρωσε 1323 τουρκικές λίρες και ανήρτησε τη φωτογραφία του λογαριασμού στα social media.

Οι υπερβολικές τιμές έγιναν viral στα social medi, ενώ πέρασαν και στα παραδοσιακά. Οι πολίτες σχολίασαν σοκαρισμένοι τις τιμές.

Στον λογαριασμό αναφέρεται ότι ένα New York Steak κόστισε 500 λίρες και τα αρνίσια παιδάκια στις 450. Ουσιαστικά τέσσερις μερίδες αντιστοιχούν στον κατώτατο μισθό της Τουρκίας το ακαθάριστο ύψος του οποίου είναι κάτω από τις 3.000 τουρκικές λίρες.

Αλλά ίσως ο Νουσρέτ υπολογίζει ότι οι πελάτες του θα πληρώσουν σε δολάρια. Είναι γωνστό ότι οι τούρκοι με το που παίρνουν το μισθό τους σπεύδουν να τον κάνουν δολάρια και να τον καταθέσουν σε δολαριακούς λογαριασμούς.

Η εικόνα του υποβόσκοντος πληθωρισμού της Τουρκίας φανερώνεται μέσα από το λογαριασμό του Salt Bae.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button