ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ποιά είναι η πρωτεΐνη στο κατσικίσιο γάλα, που προστατεύει από τον κορωνοϊό;

Advertisement

Τούρκοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν πως μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο κατσικίσιο γάλα μπορεί να καταπολεμήσει τον κορωνοϊό.

Οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Μαρμαρά της Κωνσταντινούπολης – Tugba Tunali Akbay, Goksel Sener και Betul Okuyan – δημοσίευσαν μια έρευνα στο European Journal of Pharmacology.

Η έρευνα από την Τουρκία αποκάλυψε ότι ένα πρωτεϊνικό πεπτίδιο από βήτα-γαλακτοσφαιρίνη μπορεί να λειτουργήσει ως πιθανό εμπόδιο για τον κορωνοϊό.

Advertisement

«Έχουμε παρατηρήσει μέσω προγραμμάτων από υπολογιστή ότι τα πεπτίδια αλληλεπιδρούν με όλα τα σημεία σύνδεσης στον ιό. Αυτή η πρωτεΐνη, μπλοκάρει τους υποδοχείς, εμποδίζοντας την είσοδο του ιού στο ανθρώπινο σώμα», αναφέρει σχετική δήλωση των επιστημόνων.

Είπαν ότι η προστατευτική πρωτεΐνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε φάρμακα όπως ένα ρινικό σπρέι ή ένα σπρέι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μάσκες.

Ο Akbay, ένας από τους ερευνητές, δήλωσε ότι τα ευρήματα δεν πρέπει να συγχέονται με την κατανάλωση κατσικίσιου γάλακτος: «Δεν μπορούμε να επωφεληθούμε από αυτά τα βιοδραστικά πεπτίδια πίνοντας γάλα κατσίκας. Παίρνουμε αυτά τα πεπτίδια χρησιμοποιώντας γάλα κατσίκας».


Advertisement

Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button