COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

STORIES

Ποιά είναι η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη, που παραμένει στο πλευρό του, παρά τις σοκαριστικές κατηγορίες σε βάρος του;

Ο Πέτρος Φιλιππίδης βγήκε από το νοσοκομείο μετά από τρία εικοσιτετράωρα από την εισαγωγή του σε αυτό την περασμένη Πέμπτη το βράδυ.

Ο δημοφιλής ηθοποιός εισήχθη εσπευσμένα στο Υγεία το βράδυ της Πέμπτης με την ανακοίνωση της οικογένειας να αναφέρει ότι εισήχθη με συμπτώματα εγκεφαλικού επεισοδίου.

Η Ελπίδα Νίνου με τον σύζυγό της Πέτρο Φιλιππίδη

Η ανακοίνωση της οικογένειας του Πέτρου Φιλιππίδη

“Ο Πέτρος Φιλιππίδης εισήχθη εκτάκτως στις 3/2/2021 στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, υποβλήθηκε σε απεικονιστικό και παρακλινικό έλεγχο, ιατρικώς παρακολουθούμενος λόγω υποκείμενου νοσήματος και βρίσκεται πλέον σε σταθερή κατάσταση.

Πήρε εξιτήριο σήμερα, 6/2/2021, με φαρμακευτική αγωγή και επανεξέταση.

Ευχαριστούμε θερμά όλες και όλους για τα μηνύματα αγάπης που δεχόμαστε.

Η οικογένεια του Πέτρου Φιλιππίδη”.

Η Ελπίδα Νίνου είναι καταξιωμένη χορογράφος

Η οικογένεια του Πέτρου Φιλιππίδη»

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλευρό του ήταν συνεχώς η σύζυγός του Ελπίδα και μόνο εκείνη, καθώς λόγω του καθεστώτος της πανδημίας δεν επιτρέπεται η επίσκεψη ή η παρουσία άλλων ατόμων.

Ποια είναι η Ελπίδα Νίνου

Η Ελπίδα Νίνου, γεννήθηκε στον Πειραιά από Κερκυραίους γονείς και έτσι μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον που κυριαρχούσε η μουσική και η αγάπη για τις τέχνες. Άρχισε από πολύ μικρή να ασχολείται με τη ζωγραφική, το σχέδιο, και το χορό. Οι σπουδές της στο χορό ξεκινάνε παράλληλα με το σχολείο, στη σχoλή χορού Ρ. Γιαννιώτη-Α .Κοσκινίδου, όπου σπουδάζει , με υποτροφία, κλασσικό αλλά και σύγχρονο χορό.

Τελειώνοντας το σχολείο ξεκινά προετοιμασία για να δώσει στη Σχολή Καλών Τεχνών , γρήγορα όμως μετανιώνει , αφού την κερδίζει ο χορός . Αποφασίζει να δώσει στην Κρατική Σχολή Χορού το 1981 , και είναι μια από τους 18 που επιτυγχάνουν σε σύνολο 250 υποψήφιων. Τα χρόνια στην σχολή η Ελπίδα δεν περιορίζεται στις σπουδές της ,αλλά συμμετέχει και σε πολιτιστικούς συλλόγους , όπως στην Κινηματογραφική Λέσχη , και στον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Πειραιά.

Παράλληλα συμμετέχει σε διάφορες παραστάσεις της σχολής , με σπουδαίους χορογράφους-καθηγητές της ,όπως την Ζουζού Νικολούδη, Ντόρα Τσάτσου, Λ. Ερενιδη, ΄Αντον Στογιανωφ, Χ. Μανταφούνη , Σ. Σπυράτου, Μ. Γαζή , Λ. Ντεπιάν, Μαρία Ανθυμίδου , Πέτερ Γκος , Σερένα Γουώρντ και Νένα Παπαγεωργίου. Ένα καλοκαίρι την περίοδο της σχολής μαζί με άλλους επιλεγμένους συφοιτητές της, ταξιδεύουν στην Κολωνία σε ένα Διεθνές σεμινάριο χορού, γνωρίστηκε με τους χορευτές του μπαλέτου της Όπερας του Παρισίου, και με τη μεσολάβηση τους παρακολουθεί σεμινάριο διδασκαλίας κλασσικού μπαλέτου, και ειδικεύεται στις pouent. Παρακολουθεί επίσης μαθήματα σύγχρονης έκφρασης του συστήματος Alexander , και jazz με την Debbie Allen.

To 1984 θα είναι μέσα στους 9 που αποφοιτούν τελικά από την Κρατική Σχολή Χορού και συνεχίζει τις σπουδές της συμμετέχοντας σε σεμινάρια σύγχρονου χορού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, πάνω στις τεχνικές Martha Graham, Jose Limon, Character ,Contact , jazz, flamengo , κ.ά. Είναι επίσης κάτοχος πτυχίου, του συστήματος Ορφ, όπως και κάθε απόφοιτος της Κρατικής.

Το 1985 παρακολουθεί , αμέσως μετά την αποφοίτηση της από την Κρατική, για ένα μήνα ,σεμινάρια χορού στο Λονδίνο, στην Βασιλική Ακαδημία Χορού. Ξεκινά πλέον να ασχολείται επαγγελματικά με τον χορό, αρχικά ως καθηγήτρια για 15 χρόνια, στην σχολή από την οποία και η ίδια ξεκίνησε ,αλλά και σε άλλες, ενώ συμμετέχει σε διάφορες χορευτικές παραστάσεις στην Αθήνα , αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα , καθώς και στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην Κρήτη. Ανάμεσα στους χορευτές με τους οποίους συνεργάστηκε, αλλά και συνδέθηκε φιλικά, ξεχωρίζουμε ανθρώπους οι οποίοι σταδιοδρόμησαν στο χορό και όχι μόνο, Κωνσταντίνος Μίχος, Στέλλα Κρούσκα, Ελευθέρια Ντεκώ , Μαρίκα Νέτου , Θανάσης Γιαννακόπουλος , Ζωή Πολυχρονιάδη, Φωκάς Ευαγγελινός, Τζίνα Σταράκη.

Πατά ανήσυχη καλλιτεχνικά, το 1987 γίνεται ενεργό μύλος του Ελληνικού χοροδράματος της Ραλλούς Μάνου, συμμετέχοντας σε παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών, αλλά και στο εξωτερικό (Βουλγαρία, Ουγγαρία, Ιταλία, Σοβιετική Ένωση, Ρουμανία , Γιουγκοσλαβία) και λαμβάνει μέρος στη Μήδεια ,στον Οιδίποδα Τύραννο , στον Οιδίποδα Επί Κολωνώ, στις Έξη Λαϊκές Ζωγραφιές σε μουσική Μάνου Χατζηδάκι, στον Καραγκιόζη, Αδάμ και Εύα σε μουσική του Γιώργου Τσαγκάρη, Ειρήνη του Αριστοφάνη σε συνεργασία με σολίστ των μπαλέτων από τις Όπερες της Γιουγκοσλαβίας, της Βουλγαρίας , Ρουμανίας , και Σοβιετικής Ένωσης.

Σχεδόν μόλις αποφοίτησε από την σχολή, επελέγη μετά από ακρόαση, μαζί με άλλους συναδέλφους της, από τον Γιάννη Φλερύ, και έλαβε μέρος σε τηλεοπτική εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης , με θέμα χορευτικά από παλιές επιθεωρήσεις και θεατρικές παραστάσεις , σε χορογραφίες του ιδίου.

Λαμβάνει μέρος και σε παραστάσεις με τις ομάδες της Κατερίνας Ρόδιου (1985), Σύγχρονη Έκφραση (1990), της Μάρως Γρηγορίου, και Αίρεση (1991-1992), της οποίας είναι και ιδρυτικό μέλος. Συνεχίζει να δουλεύει ως καθηγήτρια χορού, στην επαγγελματική σχολή Κονταξάκη, καθώς και στην ΧΑΝ Νίκαιας αλλά και παραδίδοντας ιδιαίτερα μαθήματα χορού.

Έχει διδάξει στις δραματικές σχολές, Θεατρικό Εργαστήρι του Κώστα Καζάκου και στον Ίασμο του Σταύρου Δελλή. Το 1991 ξεκινά η συνεργασία της με τον Φωκά Ευαγγελινό , ως βοηθός του και χορεύτρια στο θέατρο , στις επιθεωρήσεις Φιέστα και Άστα (θέατρο Βέμπο) , και Πόθεν Αίσχος (θέατρο Παρκ) , και στην τηλεόραση στα τηλεοπτικά shows, Ciao, Bravo, και Bravissimo. Συγχρόνως ξεκινά και εργάζεται ως χορογράφος και κινησιολόγος στο θέατρο. «Το Καθάρσιο» του Γ Χασάπογλου (σκην Μιχ Παπανικολάου, θέατρο Αθήνα), «Ξενοδοχείο ο Παράδεισος» σκηνοθ. Κ Καζάκος, (θέατρο Αθηνά), «Τρικυμία» του Σαίξπηρ (παιδικό θέατρο, σκηνοθ. Π. Φιλιππίδης, θέατρο Βρετάνια), «Ψέμα στο Ψέμα» του Α Νίλσον (σκηνοθ. Π. Φιλιππίδης, θέατρο Μουσούρη), «Η Θεία από το Σικάγο» του Α. Σακελλάριου (σκην. Π. Φιλιππίδης, θέατρο Ήβη), «Το όνειρο της διπλανής πόρτας» , του Ν.Σάιμον, (σκην Βαρ. Δούκα, θέατρο Ιλίσια Βολανάκης), «Μήδεια» του Μποστ (σκηνοθ. Π. Φιλιππιδης), «Το Σ’ αγαπώ δεν είναι ντεμοντέ», (σκην Μίμη Ντενίση, θέατρο Ιλίσια Ντενίση), «Ο Μορμόλης» (σκην Τάσος Ιορδανίδης-Θάλεια Ματίκα, παιδική σκηνή θεάτρου Ήβη), «Flora» (σκηνοθ. Π. Φιλιππίδης, θέατρο Άλμα), καθώς και στις παραστάσεις του Κολλεγίου Αθηνών, «Τρελαντώνης» της Π. Δέλτα και «Πλούτος» του Αριστοφάνη.

Χορογραφεί και επιμελείται την κίνηση στις παραστάσεις «ΕΙΡΗΝΗ» του Αριστοφάνη (σκηνοθ. Π. Φιλιππίδη), «Ιδιωτικές Ζωές» (σκηνοθ. Π. Φιλιππίδη) «Απατεώνες και Τζέντλεμεν», (σκηνοθ. Γ. Μπέζου , Π. Φιλιππίδη), «Χάρολντ και Μοντ» (σκηνοθ. Π. Ζούλια) και στις οποίες συνεργάζεται πλέον με τον συνάδελφο, συμφοιτητή της και φίλο της, Θανάση Γιαννακόπουλο.
Μάλιστα στο πέρασμα της από το θέατρο εργάστηκε και ως διευθύντρια παραγωγής , στις παραστάσεις « Ένα αταίριαστο ζευγάρι» , και «Loot», στο θέατρο Αθηνά.

Στην τηλεόραση έχει κάνει τις χορογραφίες στις τηλεοπτικές σειρές «Χάι Ροκ» και «Της Ελλάδος τα παιδιά», κρατώντας μάλιστα και ένα μικρό ρόλο , στην αξέχαστη σειρά , με τον Γιάννη Μπέζο.

Φέτος, την θεατρική περίοδο 2012-2013, η Ελπίδα Νίνου μαζί με τον Θανάση Γιαννακόπουλο, μόνιμο πλέον συνεργάτη της, θα χορογραφήσουν και θα επιμεληθούν την κίνηση, στις παραστάσεις του Θεάτρου Μουσούρη «Υπηρέτης Δυο Αφεντάδων», (σκηνοθ. Π Φιλιππίδης) , και στο Θέατρο Λαμπέτη, « Άντρες έτοιμοι για όλα» (σκηνοθ. Θ Παπαθανασίου, Μ Ρέππας).

Back to top button