COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

STORIES

Ποιες ποινές αντιμετωπίζει ο αστυνομικός που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά; Ο Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπισή του


Ο Αλέξης Κούγιας, κατά την προσφιλή του συνήθεια, βγήκε για μια ακόμη φορά στο «γυαλί», αυτή τη φορά για να μιλήσει για την υπόθεση του σοβαρού τραυματισμού του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη, μετά από ξέφρενη καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη, ορμώμενος από το γεγονός ότι ανέλαβε την υπεράσπιση του αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που τον πυροβόλησε στο κεφάλι.

Ειδικότερα, ο γνωστός ποινικολόγος αναφερόμενος στην υπόθεση, είπε αρχικά πως «η ανάληψη της υπερασπιστικής ευθύνης σε μια τέτοια υπόθεση είναι πολύ δύσκολο εγχείρημα», προσθέτοντας: «Για να αναλάβω τον αστυνομικό, είδα την προσωπικότητα αυτού. Κατηγορείται για ένα από τα μεγαλύτερα αδικήματα, την απόπειρα αφαίρεσης της ανθρώπινης ζωής. Με τον νέο νόμο ο αστυνομικός, αντιμετωπίζει από ένα μέχρι δεκαπέντε χρόνια φυλάκισης».

Ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε ότι «είναι πολύ διαφορετικό να είναι ένα παιδί που περπατάει στο δρόμο και πάει στο σπίτι του και το πυροβολεί ένας αδίστακτος αστυνομικός και του λέει σταμάτα και αυτός δε σταματάει και είναι εντελώς διαφορετικό ένα παιδί 16 ετών ο οποίος έχει πάει προηγουμένως σε ένα πρατήριο, του βάζει βενζίνη ένας φουκαράς που δουλεύει όλη τη νύχτα για 20 ευρώ και αυτός τον κοροϊδεύει με μια θρασύτητα, φεύγει, τα 20 ευρώ θα τα πληρώσει πιθανώς ο φουκαράς. Οι αστυνομικοί είναι εκεί για να εφαρμόσουν τον νόμο. Όταν λοιπόν κάποιος κλέβει με αυτόν τον τρόπο, έχουν την υποχρέωση να τον συλλάβουν».

Αναφερόμενος κατόπιν στη στιγμή του πυροβολισμού, είπε χαρακτηριστικά: «Με τη μηχανή με 140-150 χιλιόμετρα, ο εντολέας μου που ήταν συνεπιβάτης, προσπαθεί να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο. Εκεί έγινε και το λάθος. Αν ο άνθρωπος αυτός, πήγε έκλεψε τη βενζίνη και πήγαινε να κάνει μία ληστεία, ήταν ένας επικίνδυνος κακοποιός, δεν έπρεπε να αποτρέψουν αυτή την πράξη;».

Ο Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση του αστυνομικού

Μετά από τον Λιγνάδη και την Πισπιρίγκου ο Αλέξης Κούγιας έρχεται να απασχολήσει ξανά την επικαιρότητα αναλαμβάνοντας την υπεράσπιση του αστυνομικού της ΔΙΑΣ που πυροβόλησε τον 16χρονο ΡομάΚώστα Φραγκούλη στο κεφάλι, μετά από καταδίωξη επειδή δεν πλήρωσε 20 ευρώ στο βενζινάδικο.

Ο ίδιος σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι… αποδέχτηκε την έκκληση της οικογένειας του αστυνομικού επειδή έχει δύο παιδιά.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του αστυνομικού ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κούγια

«Ευχόμενος, πρώτα απ’ όλα, να σωθεί η ζωή του 16χρονου θύματος και να γυρίσει υγιές στους γονείς του και στα αδέλφια του και με υψηλό αίσθημα υπερασπιστικής ευθύνης, γνωστοποιώ ότι μετά τη μελέτη της δικογραφίας αλλά και κυρίως της εν γένει προσωπικότητας του κου κατηγορουμένου και του οικογενειακού του περιβάλλοντος, με κορυφαίο γεγονός το ότι είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, ηλικίας 5 και 7 ετών και προστάτης μιας πολυπληθούς οικογενείας, της οποίας είναι το απόλυτο στήριγμα, γνωστοποιώ ότι αποδέχτηκα την έκκληση της οικογένειάς του και των συνδικαλιστικών φορέων των αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη και αναλαμβάνω την υπεράσπισή του, μαζί με τον συνάδελφο Θεσσαλονίκης, κο Τερζούδη.

Θα προσπαθήσουμε με τον εκλεκτό συνάδελφο να βοηθήσουμε τον κο Ανακριτή που διεξάγει την ανάκριση και τον ή την εισαγγελική λειτουργό που θα γνωμοδοτήσουν για την ποινική του μεταχείριση, να εκδώσουν μια δίκαιη απόφαση».

Back to top button