COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

STORIES

Ποιοί επώνυμοι χάνουν σπίτια, ακίνητα και περιουσίες; Πλειστηριασμοί – ‘φωτιά’ αυτή την εβδομάδα!


Εβδομάδα «επώνυμων» σφυριών ξεκινάει από σήμερα, καθώς μέχρι την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου έχουν προγραμματιστεί περισσότεροι από 1.300 πλειστηριασμοί, μεταξύ των οποίων και για αρκετά γνωστά ονόματα.

Η βίλα της οικογένειας Λούβαρη
Σήμερα Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, το σφυρί αναμένεται να χτυπήσει για τη βίλα της οικογένειας Λούβαρη στην Εκάλη. Ο πλειστηριασμός, με επισπεύδουσα την Intrum, στρέφεται κατά του επιχειρηματία Αλέξανδρου Λούβαρη και του πατέρα του Γιώργου Λούβαρη, πρώην στενού συνεργάτη του Σ. Κόκκαλη. Το ακίνητο κουβαλάει υποθήκες από το 1990, αλλά και πέντε κατασχέσεις (από ΙΚΑ, Εφορίες κ.λπ.), με την τελευταία στις 10 Φεβρουαρίου 2022, για 200.000 ευρώ (μέρος της συνολικής απαίτησης).

Πρόκειται για ένα οικόπεδο 1.406,41 τ.μ., στο οποίο έχει ανεγερθεί πολυτελής κατοικία (μεζονέτα) από το 1983 που αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, α΄ όροφο και δώμα, με συνολική επιφάνεια 539 τ.μ., ενώ διαθέτει και πισίνα 50 τ.μ. στον περιβάλλοντα χώρο. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 990.000 ευρώ. Από την εξωτερική αυτοψία που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι η μεζονέτα βρίσκεται σε καλή κατάσταση από πλευράς συντήρησης.

Το οικόπεδο των Ρέμου και Πηλαδάκη
Για πολλοστή φορά θα γίνει στις 23 Σεπτεμβρίου ο πλειστηριασμός για ένα «απομεινάρι» των επενδυτικών πρωτοβουλιών του δημοφιλούς τραγουδιστή Αντώνη Ρέμου και του επιχειρηματία Κώστα Πηλαδάκη. Πρόκειται για το 30% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας αδόμητου αγροτεμαχίου 22,4 στρεμμάτων στο Κορωπί της «R.&P. Real Estate Investments», της εταιρείας δηλαδή με την οποία δραστηριοποιήθηκαν κατά το παρελθόν στην αγορά ακινήτων οι δύο φίλοι και κουμπάροι.

Ο πρώτος πλειστηριασμός, με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς και τιμή εκκίνησης 792.000 ευρώ, είχε προγραμματιστεί για τις 21 Ιανουαρίου 2022, ο δεύτερος έγινε στις 9 Μαρτίου και ο τρίτος στις 15 Ιουνίου, αλλά όλοι κατέληξαν άγονοι. Στις 20 Ιουλίου έγινε ο τέταρτος με την τιμή εκκίνησης μειωμένη κατά 20%, στις 633.600 ευρώ, αλλά και πάλι χωρίς αποτέλεσμα. Την ερχόμενη Παρασκευή θα χτυπήσει ξανά το σφυρί με την τιμή να έχει υποχωρήσει ακόμη περισσότερο, στις 514.800 ευρώ, δηλαδή στο 65% της αρχικώς ορισθείσας.

Με βάση τα στοιχεία της έκθεσης, το οικόπεδο είναι επικλινές σε διάφορα σημεία του και εντός αυτού υπάρχουν διάσπαρτα δέντρα (αγριελιές, θάμνοι, ελιές κ.ά.), ενώ παλαιότερα είχε εκδοθεί άδεια οικοδόμησης για ανέγερση τριώροφου κτιρίου, η οποία όμως ποτέ δεν υλοποιήθηκε. Αποκτήθηκε από την εταιρεία τον Δεκέμβριο του 2008, βαρύνεται με προσημείωση υποθήκης υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς, ύψους 2,3 εκατ. ευρώ, και η αναγκαστική κατάσχεση έγινε στις 14 Ιουνίου 2021.

Η εταιρεία «R.&P. Real Estate Investments» ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2005, εδρεύει στη Γλυφάδα και διοικείται από τριμελές Δ.Σ., με Πρόεδρο τον Αντώνη Πασχαλίδη (όπως είναι το πραγματικό επώνυμο του Αντώνη Ρέμου) και Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Κωνσταντίνο Πηλαδάκη.

Η οικογένεια Γιατράκου
Με την περιπέτεια των πλειστηριασμών εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη η οικογένεια Γιατράκου, η οποία έχει ταυτίσει το όνομα και την πορεία της με τη νησίδα «Πάτροκλος» στον Σαρωνικό. Έτσι, στις 22 Σεπτεμβρίου αναμένεται να χτυπήσει και πάλι το σφυρί σε βάρος των Πάτροκλου – Παναγιώτη – Παντελή και Κωνσταντίνου – Καίσαρα Γιατράκου για την κατοικία τους στην Κηφισιά, με τιμή εκκίνησης 2.001.000 ευρώ.

Το εν λόγω ακίνητο άρχισε να απειλείται από το 2019 όταν επιβλήθηκε κατάσχεση για οφειλές σχετικές με στεγαστικό δάνειο αρχικού ύψους 400.000 ευρώ, που είχε δοθεί στους τρεις γιους του δικηγόρου Πέτρου Γιατράκου. Η αρχική τιμή εκκίνησης ήταν στα 1,65 εκατ. ευρώ, ωστόσο κατόπιν προσφυγής υπήρξε η σχετική αύξηση. Με αυτήν την τιμή βγήκε στις 10 Δεκεμβρίου 2021, με επισπεύδουσα την Cepal, χωρίς αποτέλεσμα.

Πρόκειται για ακίνητο στην Κηφισιά που περιλαμβάνει μια διώροφη οικία, η οποία αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και α’ όροφο, συνολικής επιφάνειας 870 τ.μ., ισόγεια αποθήκη 62,40 τ.μ. και χώρο στάθμευσης αυτοκινήτου 46,60 τ.μ.

Η οικία – μουσείο του Σπύρου Βασιλείου
Σήμερα 21 Σεπτεμβρίου αναμένεται να χτυπήσει το σφυρί και για την οικία του σπουδαίου ζωγράφου Σπύρου Βασιλείου στους πρόποδες της Ακρόπολης, το οποίο είχε προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό αρχικά στις 26 Ιανουαρίου 2022, αλλά ανεστάλη λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Ο πλειστηριασμός στρέφεται κατά της Δροσούλας Έλλιοτ, το γένος Σπυρίδωνος και Αγγελικής Βασιλείου, και η αναγκαστική κατάσχεση που έγινε στις 14 Ιουνίου 2021 αφορά τον πρώτο και δεύτερο όροφο οικοδομής κτισμένης επί οικοπέδου, «στη θέση “Κολωνάκι”, όπισθεν της Ακροπόλεως, πλησίον του Σερπεντζέ και συγκεκριμένα επί της οδού Γουέμπστερ αριθμός 5». Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 533.861 ευρώ.

Πρόκειται για ένα ζωντανό μνημείο της σύγχρονης ελληνικής τέχνης, καθώς το συγκεκριμένο ακίνητο αποτέλεσε για δεκαετίες το σπίτι – ατελιέ του Σπύρου Βασιλείου, ταυτόχρονα όμως και σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής για την καλλιτεχνική ζωή της Αθήνας, καθώς εκεί διοργανώνονταν επί σειρά ετών οι εμβληματικές «Καθαροδευτέρες» από τον ζωγράφο και τη σύζυγό του. Μετά το θάνατο του, από το 2004 και για μια δεκαετία περίπου λειτούργησε ως μουσείο, το οποίο όμως έκλεισε λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Το ακίνητο απέχει μόλις 100 μέτρα από τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο ύψος του Ηρωδείου, 50 μέτρα από το εστιατόριο «Διόνυσος Ζόναρς» και η θέση του κρίνεται «πλεονεκτική ως προς την γειτνίαση με τους πλέον γνωστούς αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας». Tο οικόπεδο έχει έκταση 190 τ.μ., και το κτίριο περιλαμβάνει ημιυπόγειο, ισόγειο, Α΄ όροφο και Β΄ όροφο και είναι νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, Έχει κατασκευαστεί προπολεμικά και ως έτος αποπεράτωσης θεωρείται το 1950, ενώ ανακαινίστηκε το 1990.

Η εταιρεία «Πετράκης», η Vecchia και η Καπάτου
Στο στόχαστρο των πλειστηριασμών έχει βρεθεί και η εταιρεία «Πετράκης» από τα πιο γνωστά ονόματα στην αγορά υπόδησης. Έτσι για τις 23 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί να βγουν στο σφυρί δύο ακίνητά της στο κέντρο της Αθήνας και στο Παγκράτι. Πρόκειται αφενός για 5 οριζόντιες ιδιοκτησίες, οι οποίες συναποτελούν ένα ενιαίο κατάστημα στην οδό Πανεπιστημίου, που βγαίνουν με την τιμή εκκίνησης στα 1,36 εκατ. ευρώ.

Αφετέρου είναι ένα πολυώροφο κτίριο επί της Λεωφόρου Υμηττού, συνολικού εμβαδού 1.043 τ.μ., που περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο (με κατάστημα) και πέντε ορόφους. Για αυτό η αρχική τιμή εκκίνησης ήταν στα 1,05 εκατ. ευρώ, κατόπιν προσφυγής αυξήθηκε στα 3,15 εκατ. ευρώ, ενώ για τον επικείμενο πλειστηριασμό έχει υποχωρήσει στα 2,52 εκατ. ευρώ.

Για μια ακόμη φορά αναζητεί τον επόμενο ιδιοκτήτη του στις 23 Σεπτεμβρίου, το ακίνητο στο Θησείο της Vecchia Α.Ε. (ΒΕΚΙΑ Κτηματική), εταιρεία που κατά το παρελθόν τουλάχιστον βρισκόταν στη σφαίρα συμφερόντων της Αλεξάνδρας Τερζή-Χανδρή. Πρόκειται για μια σπάνια μονοκατοικία η οποία έχει ανεγερθεί μεταξύ του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα, αλλά σήμερα είναι πλήρως ανακαινισμένη. Η αρχική τιμή εκκίνησης ήταν 2,065 εκατ. ευρώ, αλλά πλέον έχει μειωθεί στα 1,34 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ των γνωστών ονομάτων περιλαμβάνονται και τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών Καπάτου, με πορεία από το 1983, ταυτισμένη αρχικά με την διδασκαλία των Ιταλικών.

Στις 23 Σεπτεμβρίου, ωστόσο, βγαίνουν για τρίτη φορά σε πλειστηριασμό δύο οριζόντιες ιδιοκτησίες της εταιρείας σε πολυώροφο κτίριο επί της οδού Λαζαράκη στη Γλυφάδα, που κατασχέθηκαν τον Οκτώβριο του 2021 για 110.000 ευρώ (μέρος συνολικής απαίτησης 630.059 ευρώ). Επισπεύδουσα είναι η Intrum και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει μειωθεί στις 546.400 ευρώ.

Back to top button