Του Σπύρου Καπετανάκου

Αίσθηση έχει προκαλέσει στα δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία, εν μέσω Αυγούστου, δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», το οποίο εμφανίζει ως βεβαία την προοπτική της «αποστράτευσης» του πρ. Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από το ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας, με την διαδοχή του από τον νεαρό και συμπαθέστατο γιό του Κωνσταντίνο.

Το ενδιαφέρον είναι ότι το σχετικό ολιγόλογο αλλά «βαρύτατο» σε πολιτικό περιεχόμενο δημοσίευμα, φιλοξενήθηκε στην σελίδα «λεπτομέρειες» την οποία επιμελείται και γράφει ένας κορυφαίος παράγων της πολιτικής δημοσιογραφίας, που διευθύνει άλλη εφημερίδα του ομίλου και έχει πάντοτε την καλύτερη πρόσβαση στις πιό σοβαρές και αξιόπιστες πηγές.

Επιπλέον, του σχετικού δημοσιεύματος είχε προηγηθεί ένα όργιο φημολογίας, που ενισχύθηκε μέσα στον Αύγουστο και από πληροφορίες, που προήρχοντο τόσο από την Αθήνα όσο και από την Μεσσηνία.

Το ερώτημα που προκύπτει, λοιπόν, είναι: Ποιοί και γιατί βιάζονται να συνταξιοδοτήσουν πρόωρα τον Αντ. Σαμαρά?…

Το europost.gr έχει πολλές και καλές πληροφορίες από όσα γίνονται και λέγονται στο παρασκήνιο. Ωστόσο, θεωρεί πολύ πρόωρο να τις δημοσιεύσει.

Για την ώρα, αναδεικνύουμε αυτά τα στοιχεία από το ρεπορτάζ και επιφυλασσόμεθα για τα υπόλοιπα.

Επί του παρόντος, οι αναγνωστες μας ας κρατήσουν ένα ακόμη εξακριβωμένο στοιχείο: Ο Σαμαράς, όχι μόνο δεν συμφωνεί με τέτοιου είδους σενάρια, αλλά εμφανίζεται εξαιρετικά οργισμένος.

Το σχετικό δημοσίευμα, στο οποίο συνοψίζονται όλα τα σενάρια του παρασκηνίου, έχει ως εξής:
«Ψιθυρίζεται εντόνως στην Μεσσηνία ότι στις επόμενες εκλογές θα υπάρξει μεταβίβαση της σκυτάλης από τη μία γενιά Σαμαρά στην άλλη, από τον Αντώνη στον Κωνσταντίνο». (Εφημερίδα «Δημοκρατία», σελ. 8, τεύχος 26-8-2019).


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα