COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

STORIES

Ποιός ‘έφαγε’ τα μυθικά κοσμήματα της αδικοχαμένης πριγκίπισσας Νταϊάνα; Που βρίσκονται και ποιος ο ρόλος της Βασίλισσας Ελισάβετ; (Φωτο)


Μερικά κομμάτια από τα κοσμήματα της Diana έχουν φορεθεί πρόσφατα από τις Meghan Markle και Kate Middleton. Η Meghan φορούσε το aquamarine δαχτυλίδι της Diana την ημέρα του γάμου της, ενώ το δαχτυλίδι αρραβώνων της Kate ήταν φυσικά της Diana. Τι συνέβη όμως στα υπόλοιπα κοσμήματά της;

Ποιος κληρονόμησε τα κοσμήματα της Diana;
Αφού η Diana πέθανε, ο William και ο Harry κληρονόμησαν μερικά από τα κοσμήματά της, σύμφωνα με την επιθυμία της. Έγραψε σε μια ειδική επιστολή: «Θα ήθελα να διαθέσετε όλα τα κοσμήματά μου στους γιους μου, έτσι ώστε οι σύζυγοί τους να μπορούν σε εύθετο χρόνο, να τα έχουν ή να τα χρησιμοποιήσουν. Αφήνω την ακριβή κατανομή των κοσμημάτων στη διακριτική σας ευχέρεια. ”

Αυτό περιλάμβανε το δαχτυλίδι αρραβώνων με το ζαφείρι της Δούκισσας του Cambridge και δύο διαμάντια που δημιούργησαν το δαχτυλίδι αρραβώνων της Δούκισσας του Sussex. Ο Ηarry έδωσε επίσης το προαναφερθέν aquamarine δαχτυλίδι στη σύζυγό του ως γαμήλιο δώρο.
Όμως δεν ανήκαν όλα τα κοσμήματά της στην ίδια, καθώς μερικά κομμάτια, όπως οι βασιλικές οικογενειακές τιάρες, ήταν δανεισμένες από τη βασίλισσα. Αυτά επεστράφησαν στη βασίλισσα μετά το θάνατo της Diana, για να δανειστούν σε άλλα μέλη της οικογένειας.

Τι κοσμήματα έχει πάρει η Kate που ανήκαν στην Diana;
Εκτός από το δαχτυλίδι αρραβώνων, η Κate έχει φορέσει και άλλα κομμάτια της Diana, συμπεριλαμβανομένoυ ενός ζευγαριού με ζαφείρια τα οποία ήταν δώρο γάμου από τον Πρίγκιπα Fahd (φαίνεται παρακάτω).

Φορούσε επίσης την τιάρα Lover’s Knot, που ήταν ένα από τα αγαπημένα κομμάτια της Diana. Στην πραγματικότητα της δόθηκε από τη Βασίλισσα για να τη φορέσει την ημέρα του γάμου της, εκείνη όμως επέλεξε να φορέσει την τιάρα Spencer της οικογένειάς της. Ωστόσο φόρεσε την Lover’s Knot σε πολλές άλλες εκδηλώσεις μετά.

Η Diana συνδύαζε την πανέμορφη τιάρα με ένα ζευγάρι σκουλαρίκια με μαργαριτάρια και διαμάντια από το Collingswood, τα οποία φορούσε η Κate σε ένα επίσημο συμπόσιο στην Ισπανία το 2017.

Τι συνέβη με το ζαφειρένιο choker της Diana
Το ζαφειρένιο choker της Diana είναι ίσως ένα από τα πιο διάσημα κολιέ της και το φορούσε πολύ μετά το διαζύγιό της και ιδίως την ημέρα που λάνσαρε το διάσημο “revenge dress” (την ίδια νύχτα ο Πρίγκιπας Κάρολος επιβεβαίωσε τη σχέση του με την Camilla Parker). Αρχικά ήταν μια καρφίτσα που της έδωσε η Βασιλομήτωρ, και αργότερα μετέτρεψε σε choker τοποθετώντας την σε μια σειρά από μαργαριτάρια.

Η τελευταία φορά που εμφανίστηκε στο κοινό ήταν το 1996, όταν η Diana το φόρεσε στο Met Gala. Φημολογήθηκε ότι τα δύο διαμάντια και στις δύο πλευρές του δαχτυλιδιού αρραβώνων της Meghan προέρχονται από το choker, αν και αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Τα γαμήλια κοσμήματα της πριγκίπισσας Νταιάνα
Η Diana φορούσε την τιάρα Spencer της οικογένειάς της την ημέρα του γάμου της και αυτή πιθανότατα επέστρεψε στην οικογένειά της μετά το θάνατό της, αν και δεν έχει εμφανιστεί στο κοινό από τότε. Φορούσε επίσης ένα ζευγάρι σκουλαρίκια από διαμάντια, που ήταν ένα δώρο από τους γονείς της, τα οποία άφησε στον William και τον Harry, έτσι μπορούμε να περιμένουμε από τη Meghan ή την Κate να τα φορέσουν κάποια στιγμή.

Το aquamarine δαχτυλίδι της πριγκίπισσας Diana
Όπως γνωρίζουμε, στη Μeghan δόθηκε το εντυπωσιακό δαχτυλίδι με την γαλαζοπράσινη πέτρα την ημέρα του γάμου της με τον Πρίγκιπα Harry. Ήταν το τέλειο ‘something blue”. Ήταν στην πραγματικότητα μέρος ενός σετ Asprey, το οποίο περιλάμβανε επίσης ένα βραχιόλι με την ίδια πέτρα, συνδεδεμένο με πέντε σκέλη μαργαριταριών. Η Diana φορούσε το δαχτυλίδι για τη δημοπρασία των δικών της ρούχων από τον οίκο Christie’s το 1997 και φόρεσε το σετ για ένα εορταστικό δείπνο στην Αυστραλία το 1996.

Το σετ “Swan Lake” της πριγκίπισσας Diana
Το εμβληματικό σετ από κολιέ και σκουλαρίκια της πριγκίπισσας Diana ονομάστηκε “Λίμνη των Κύκνων” καθώς το φορούσε κατά τη διάρκεια μιας από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις της, στην ομώνυμη παράσταση στο Royal Albert Hall. Στην πραγματικότητα φορούσε μόνο το κολιέ στην εκδήλωση, καθώς τα σκουλαρίκια ήταν ακόμα υπό κατασκευή και δυστυχώς δεν είδε ποτέ το τελικό προϊόν καθώς πέθανε λίγο μετά.

Αυτό το σετ δεν ανήκε στη βασιλική οικογένεια και πουλήθηκε πέρυσι σε πλειστηριασμό για 12 εκατομμύρια λίρες.

 

Πηγή: Marie Claire

Back to top button