Εκτός από τον διάσημο συγγραφέα Ερνεστ Χέμινγουεϊ, το δεύτερο γνωστότερο πρόσωπο αυτής της οικογένειας είναι η Μαργκό Χέμινγουεϊ, πρώην τοπ μόντελ που αυτοκτόνησε τη δεκαετία του ‘90.

Η Μαργκό Χέμινγουεϊ ήταν εγγονή του μεγάλου συγγραφέα και ο πατέρας της Τζακ ήταν ο μεγαλύτερος γιός του. Την αποκάλυψη ότι αυτός ο αλκοολικός πατέρας κακοποιούσε σεξουαλικά τις δυο από τις κόρες του, την Μάργκο και την αδελφή της, έκανε η Μάριελ Χέμινγουεϊ, η τρίτη αδελφή, σε συνέντευξη που έδωσε στην Huffington Post.

«Ο πατέρας μου δεν ήταν κανένα τέρας. Αλλά όταν έπινε πολύ, συνέβαιναν διάφορα πράγματα. Θεωρώ ότι φταίει η σχέση που είχε με τον δικό του πατέρα. Βλέπεις ο παππούς Έρνεστ θεωρούσε ότι σωστή διαπαιδαγώγηση σημαίνει να παίρνει τον μοναχογιό του και να τον πηγαίνει σε οίκο ανοχής όταν ήταν 13 ετών. Ή να πηγαίνουν μαζί για ψάρεμα αλλά να τον υποχρεώνει απλά να κάθεται και να βλέπει».

Ο Τζακ, γιoς του Ερνεστ Χέμινγουεϊ, φωτογραφίζει την κόρη του ΜάριελΟ Τζακ, γιoς του Ερνεστ Χέμινγουεϊ, φωτογραφίζει την κόρη του Μάριελ
Η Μάριελ αφηγήθηκε και τις αυτοκτονικές τάσεις που οι Χέμινγουεϊ μοιάζουν να κουβαλούν στα γονίδιά τους. Δεν είναι τυχαίο ότι -πέρα από τον ίδιο τον Έρνεστ- έχουν αυτοκτονήσει ο πατέρας του Έρνεστ, τα δυο αδέλφια του καθώς επίσης και η Μαργκό Χέμινγουεϊ, το διάσημο μοντέλο.

Συγκεκριμένα για την Μάργκο, που ήταν κάποτε το πιο ακριβοπληρωμένο μοντέλο στον κόσμο, η Μάριελ επέμεινε πως το πρόβλημα ήταν ο αλκοολισμός : « Άρχισε να πίνει όταν ήταν 15 ετών. Θυμάμαι ότι ο εξαφανιζόταν και ο πατέρας μου την έβρισκε να πίνει τεκίλα σε παρακμιακά μπαράκια δίπλα στο σπίτι μας». Αλλο πρόβλημα ήταν η βουλιμία και τα ναρκωτικά που γνώρισε την εποχή του διάσημου νεοϋορκέζικου κλαμπ Studio 54. Μάλιστα επεσήμανε πόσο την στεναχώρησε το γεγονός ότι όταν, στα 42 της, η Μάργκο αυτοκτόνησε παίρνοντας βαρβιτουρικά, δεν άφησε πίσω ούτε καν σημείωμα επειδή «Αισθανόταν ότι δεν νοιάζεται κανείς».


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα