COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

STORIES

Ποιός νέος σε ηλικία ηθοποιός υπήρξε ο τελευταίος μεγάλος έρωτας της Μαίρης Χρονοπούλου;

Ονομάζεται Νίκος Σταγόπουλος και είναι από τους ωραιότερους άνδρες ηθοποιούς -ζεν πρεμιέ- που έχουν παίξει σε ελληνικά έργα, σε τηλεοπτικά σίριαλς, αλλά και σε μπόλικες εμπορικές βιντεοταινίες, την εποχή που ήκμαζε το είδος! Αυτός είναι ο τελευταίος μεγάλος έρωτας της Μαίρης Χρονοπούλου, με την οποία τους έδεσε για πολλά χρόνια μια πολύ έντονη σχέση, μέσω της οποίας ξεπέρασαν και αγνόησαν εντελώς την πολύ μεγάλη διαφορά ηλικίας, που είχαν μεταξύ τους.

Οι κοινοί τους φίλοι στο θέατρο και στον κινηματογράφο δεν κατάλαβαν ποτέ πως δέθηκαν τόσο στενά δυο άνθρωποι με διαφορετικούς χαρακτήρες, που ανήκουν σε διαφορετικές εποχές και με διαφορετική οικογενειακή καταγωγή και νοοτροπία. Και όμως, η ζωή γράφει τα δικά της σενάρια, με τον δικό της μοναδικό τρόπο!

«Ο γόης της βιντεοκασέτας» και ο αρραβώνας με την Μαίρη Χρονοπούλου
Ο Νίκος Σταγόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και προέρχεται από ευκατάστατη οικογένεια. Ο πατέρας του ήταν πολιτικός μηχανικός και έχει φτιάξει το Πολεμικό Μουσείο, τα τρία στάδια προθέρμανσης στην Καλογρέζα, το Στρατοδικείο στο Ρουφ και άλλα δημόσια έργα…

«Γεννήθηκα με Μερσεντές και μεζονέτα και έχω μια αδελφή και έναν αδελφό. Δυστυχώς, ο πατέρας μου, που είχε μεγάλη διαφορά ηλικίας από τη μητέρα μου, πέθανε όταν εγώ ήμουν στην εφηβεία και αυτό στοίχισε και σε μένα και στον αδελφό μου, τον Θεόδωρο», είχε πει.

Ο Νίκος Σταγόπουλος, δεν έφυγε ποτέ από τα καλλιτεχνικά πράγματα, αφού όλο και τον βλέπουμε ως γκεστ σε κάποια δημοφιλή σειρά, όπως συνέβη πέρυσι με τους «Συμμαθητές». Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Δήμο Κηφισιάς και τις αγοροπωλησίες ακινήτων, κάτι με το οποίο ασχολιόταν και ο πατέρας του.

Πως άρχισε την καριέρα του
Αν και μικρός δεν είχε δείξει καλλιτεχνικές τάσεις, γράφτηκε στη Δραματική Σχολή της Ευγενίας Χατζίκου και αμέσως άρχισε να παίζει σε εμπορικές ταινίες της εποχής, όπως «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα», «Ο παπα-Σούζας», «Σερίφης ο μηχανοφάγος», «Φυλακές ανηλίκων» κλπ.

Οι σχέσεις με τον Γιάννη Δαλιανίδη
Ο Νίκος Σταγόπουλος τονίζει πάντα ότι δεν είναι παιδί του Γιάννη Δαλιανίδη, όπως πιστεύουν πολλοί, και ότι έχει δουλέψει με άλλους σκηνοθέτες, όπως ο Ομηρος Ευστρατιάδης, οι οποίοι έκαναν ταινίες με πολύ μεράκι και γι’ αυτό και η φήμη τους κρατάει μέχρι σήμερα.Γρήγορα πάτησε και το θεατρικό σανίδι, αρχίζοντας με τη θρυλική Ρένα Βλαχοπούλου στο έργο «Η δυναστεία της Ρένας», ενώ στη συνέχισε συνεργάστηκε με άλλα μεγάλα ονόματα του θεάτρου, όπως είναι οι Κώστας Χατζηχρήστος, Κώστας Βουτσάς, Νόρα Βαλσάμη, Μαίρη Χρονοπούλου, Γιάννης Ζουγανέλης, Βλάσσης Μπονάτσος και άλλοι. Παράλληλα, έπαιξε και στη μικρή οθόνη, πρώτα σε σειρές της τότε κρατικής τηλεόρασης («Η Αλτάνα της Πάργας», «Αλέξανδρος Δελμούζος», «Ακριβή μου Σοφία») και μετά, με τον ερχομό της ιδιωτικής τηλεόρασης, σε σειρές του Μανούσου Μανουσάκη και όχι μόνο, μεταξύ τους «Ο χήρος, η χήρα και τα χειρότερα», «Το παιχνίδι της συγγνώμης, «Ταύρος με τοξότη», «Οι δρόμοι της πόλης».

Πως τον ανακάλυψε ο Νίκος Φώσκολος
Ο Νίκος Φώσκολος τον επέλεξε να συνεργαστεί μαζί του και για τις δύο επιτυχημένες σειρές του, «Λάμψη» και «Καλημέρα, ζωή». «Ο Φώσκολος με έβγαλε λίγο παλιάνθρωπο, λέει ο ίδιος. Με έβαλε να εξαπατώ τον κόσμο, μέχρι και να συνάψω ερωτική σχέση με την επί σειρά ετών τίμια σύζυγο του αστυνόμου Θεοχάρη στο “Καλημέρα, ζωή”» θυμάται σήμερα ο Νίκος Σταγόπουλος και προσθέτει ότι έπαιξε και στην πρώτη σειρά του ΑΝΤ1, με τον τίτλο «Οικογένεια» του Δημήτρη Ποντίκα, μαζί με τον Πέτρο Φυσσούν, τη Μάρω Κοντού, τον Φίλιππο Σοφιανό και άλλους.

Ο έρωτας και ο δεσμός με την Μαίρη Χρονοπούλου
Το πολύχρονο ειδύλλιο με τη Μαίρη Χρονοπούλου έφτασε έως τον αρραβώνα τους, ο οποίος έγινε στη Μύκονο.
Η σχέση του μαζί της είχε πολλά σκαμπανεβάσματα και αρκετές εντάσεις, οι οποίες δεν στάθηκαν ικανές για να κάνουν τον Νίκο Σταγόπουλο να απομακρυνθεί από την Χρονοπούλου.
Ακόμη και όταν χωρίσανε, ο Νίκος πήγαινε και την έβλεπε τακτικά και σε όλες τις περιπέτειες της υγείας της στάθηκε πάντοτε δίπλα της με αφοσίωση και αγάπη.

Η σημερινή σύντροφός του Ιωάννα Κουτήφαρη
Ο Νίκος δεν είναι πια με την Μαίρη Χρονοπούλου είναι για πολλάχρόνια σύντροφος της Ιωάννας Κουτήφαρη, κόρης της αείμνηστης υπουργού Παιδείας Λίνας Κουτήφαρη και του γυναικολόγου των ανακτόρων Βασίλειου Κουτήφαρη. Και οι δυο τους συγκατοικούν στην παλιά βίλα της οικογένειας Κουτήφαρη στην Εκάλη, όπου ο Νίκος ασχολείται και με θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το ζευγάρι δεν έχει παιδιά, ενώ η Ιωάννα έχει δυο γιούς, από τον πρώτο της γάμο με έναν γνωστό γιατρό της Αθήνας και είναι ήδη… γιαγιά, παρόλο που είναι σχετικώς νέα σε ηλικία.

Back to top button