COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

STORIES

Ποιός είναι ο Ελληνοαμερικανός «κολλητός» του Τραμπ, που έχει πρόσβαση στο θέρετρο των αποφάσεων και θέλει να κάνει τον Αμερικανό Πρόεδρο χορτοφάγο?… (Φωτο και βίντεο)

Ο Ελληνοαμερικανός Φίλιπ Νικοζήσης έχει τρία πάθη: το επιχειρείν, την αυστηρή χορτοφαγία και τον Ντόναλντ Τραμπ. Όλα αυτά επιχειρεί να τα διαδώσει στην υπόλοιπο κόσμο, μέσα από τα βιβλία, τις εμφανίσεις και τη δράση του ως μεταμοντέρνος ιεροκήρυκας. Το τελευταίο, η ένθερμη υποστήριξή του προς τον πρόεδρο, εκφράζεται με γενναιόδωρες χορηγίες, αλλά και με μία προνομιακή σχέση. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι ο επιτυχημένος ομογενής ανήκει στον επίλεκτο κύκλο των μελών του φημισμένου θερέτρου γκολφ Μαρ-α-Λάγκο που ανήκει στον Τραμπ και κατά τη διάρκεια της θητείας του έχει μετατραπεί στην πιο κλειστή και περιζήτητη λέσχη του κόσμου.

Το θέρετρο και δεύτερο σπίτι του Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα έχει κερδίσει το προσωνύμιο “χειμερινός Λευκός Οίκος”. Ο Αμερικανός πρόεδρος καταφεύγει εκεί σε κάθε ευκαιρία τους χειμερινούς μήνες για να χαλαρώσει και να απολαύσει τον ηλιόλουστο καιρό του Παλμ Μπιτς, ξεφεύγοντας από τo κρύο της Ουάσιγκτον. Το πολυτελές μέγαρο των 80 στρεμμάτων και των 128 δωματίων, όμως, δεν λειτουργεί μονάχα ως ησυχαστήριο. Έχει αναδειχθεί ως κέντρο αποφάσεων για θέματα διεθνούς πολιτικής.

Παραμερίζοντας το πρωτόκολλο, ο Τραμπ φιλοξένησε πολλάκις στο εξοχικό του κάποιους από τους σημαντικότερους παγκόσμιους ηγέτες. Επί παραδείγματι, με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας συζήτησαν στο αίθριο του για μια πυρηνική κρίση που θα μπορούσε να προκληθεί λόγω Βόρειας Κορέας.

Εκτός από ηγέτες, πρόσβαση έχουν κατά καιρούς και “κοινοί θνητοί”. Για την ακρίβεια, πρόκειται για προνομιούχους ιδιώτες, οι οποίες καταβάλλοντας μία ετήσια τσουχτερή συνδρομή μπορούν να βρεθούν κοντά ή και να κάνουν παρέα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Τα ονόματά τους δεν αποκαλύπτονται, σε αντίθεση με όσους περνούν τις πύλες του Λευκού Οίκου, παρ’ ότι μία ομάδα εποπτείας ζήτησε διευκρινίσεις από τον πρόεδρο για το γεγονός ότι μπορεί να γίνεται χειρισμός θεμάτων εξωτερικής πολιτικής σε κοινή θέα φιλοξενούμενων του πολυτελούς κλαμπ.
Κάπως έτσι αποκαλύφθηκε μία λίστα 500 ατόμων που έχουν πρόσβαση εκεί. Μεταξύ αυτών είναι ο Φίλιπ Νικοζήσης. Για να φιγουράρει το όνομα κάποιου σ’ αυτή τη λίστα, εκτός όλων των άλλων απαιτούνται και 200.000 δολάρια ετήσια συνδρομή, 14.000 το μήνα και ελάχιστο ποσό 2.000 δολάρια για φαγητό. Τα ποσά αυτά επιτρέπουν στα μέλη να αλληλοεπιδρούν με τον “Ηγέτη του Ελεύθερου Κόσμου” σε ένα χαλαρό περιβάλλον.

Είναι γνωστό ότι ο Τραμπ έχει επανειλημμένα ζητήσει από μέλη και καλεσμένους του συμβουλές σχετικά με κρίσιμα ζητήματα. Τρία μέλη της λέσχης έχουν επιλεγεί για πρεσβευτές των ΗΠΑ. Ο Νικοζήσης έχει μιλήσει για την σχέση του με το θέρετρο, αποκαλύπτοντας ότι κάθε φορά που φέρνει κάποιον φίλο ή φίλη στη λέσχη ενημερώνει αρμοδίως για την ταυτότητα του τρίτου ατόμου. Τα μέλη ενημερώνονται πριν την έλευση του προέδρου, ώστε να μην αιφνιδιαστούν από τα αυξημένα μέτρα ασφάλειας.

Ο Φίλιπ είναι παιδί Ελλήνων μεταναστών, οι οποίοι αφού εξασφάλισαν μία ιδιαίτερα άνετη ζωή, εδραιώθηκαν ως γενναιόδωροι χορηγοί της ελληνικής εκκλησίας και της ελληνικής κοινότητας. Γεννήθηκε στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης και μεγάλωσε στο Λάνκαστερ της Πενσυλβανίας, ενώ σήμερα διαμένει στη Φλόριντα, όπου εργάζεται ως επικεφαλής της Nico Properties Group, LLC, μίας εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων.

Είναι υπέρμαχος της αγνής και φυτικής διατροφής. Πριν χρόνια έκανε αυτή την στροφή στη ζωή του και από τότε τείνει να μετατραπεί στη βιτρίνα του αμερικανικού “βιγκανισμού”. Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι η επιλογή αυτή συνδέεται άμεσα με τις πολιτικές του πεποιθήσεις. Κατά την άποψή του, υποστηρίζοντας τον Τραμπ και τις ιδεολογικές βάσεις του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και αφαιρώντας το κρέας από την ζωή του κάποιος έχει το ίδιο αποτέλεσμα.

Πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενά του, παίρνει την κατάσταση στα χέρια του. Επιπλέον, πιστεύει ότι έτσι το κράτος θα εξοικονομήσει έως και δύο τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Ο ίδιος είναι χορηγός και προσωπικός φίλος της οικογένειας Τραμπ. Αν και αναγνωρίζει ότι τόσο οι Ρεπουμπλικάνοι, όσο και οι Δημοκρατικοί δέχονται χορηγίες από εταιρείες κρεάτων και κανένας μέχρι σήμερα πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει υπάρξει χορτοφάγος, διατηρεί υψηλές προσδοκίες για τον σημερινό πρόεδρο!

Ο ίδιος περιγράφει τον εαυτό του ως κάποιον που πραγματοποιεί δημόσιες διαλέξεις. Πράγματι, οι διαλέξεις του είναι δημοφιλείς, αν κρίνει κανείς από τη μαζική προσέλευση. Είναι έμπειρος επιχειρηματίας, επενδυτής ακινήτων, τραγουδοποιός και μουσικός, πολιτικός ακτιβιστής και φυσικός καλλιεργητής που άλλαξε την υγεία και την καρδιά του, υιοθετώντας τη φυτική διατροφή.

Το τελευταίο του βιβλίο “Have Laptop, Will Travel: Memoirs of a Digital Nomad – 12 Cities, 12 Months” εκτοξεύτηκε στα μπέστ σέλερ τόσο στο Amazon, όσο και στο Kindle σε εφτά χώρες. Ταξίδεψε σε 12 πόλεις και τέσσερις ηπείρους σε 12 μήνες, καθώς διευθύνει την ακμάζουσα επιχείρηση ακινήτων από το φορητό υπολογιστή και το smartphone του. Η σκέψη πίσω από αυτό ήταν ο συνδυασμός εργασίας και ταξιδιών και έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον παραγωγών ταινιών και τηλεόρασης.

Μένει να φανεί αν η πρόβλεψη του Νικοζήση για την διατροφική μετατόπιση του Τραμπ θα αποδειχθεί αληθινή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ακόμα και αν διαψευστεί μάλλον δεν θα κλονιστεί η πίστη του στο πρόσωπό του.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS

Back to top button