STORIESΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ποιος είναι ο λόγος που οι αθλητές φωτογραφίζονται δαγκώνοντας τα μετάλλιά τους;

Είναι η πιο συνηθισμένη εικόνα που βλέπουμε στις τελετές απονομής είτε μιλάμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες είτε για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλά γιατί συμβαίνει αυτό;

Ο πανηγυρισμός των αθλητών που δαγκώνουν τα μετάλλιά τους είναι ένας από τους πιο εμβληματικούς και διαδεδομένους τρόπους να γιορτάσουν τη νίκη τους σε αθλητικά γεγονότα. Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες έως τους τελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, η εικόνα ενός αθλητή που δαγκώνει το μετάλλιο του είναι κοινή και έχει γεννήσει μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές φωτογραφίες.

 

Χορηγούμενο

Ποιος είναι ο λόγος που οι αθλητές φωτογραφίζονται δαγκώνοντας τα μετάλλιά τους;

 

Χορηγούμενο

Η Πρώτη Φωτογραφία και η Εξάπλωση της Μόδας

Η προέλευση αυτής της παράδοσης δεν είναι απολύτως ξεκάθαρη, αλλά πολλοί πιστεύουν ότι ξεκίνησε από την ομάδα στίβου του Ηνωμένου Βασιλείου το 1991, όταν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 4×400 μέτρα και οι αθλητές πανηγύρισαν δαγκώνοντας τα μετάλλια τους. Αυτή η φωτογραφία έγινε διάσημη και πιθανόν αποτέλεσε την αφετηρία για τη διάδοση του συγκεκριμένου πανηγυρισμού.

Ποιος είναι ο λόγος που οι αθλητές φωτογραφίζονται δαγκώνοντας τα μετάλλιά τους;

Θεωρίες για το Δάγκωμα του Μεταλλίου

Υπάρχουν δύο βασικές θεωρίες που προσπαθούν να εξηγήσουν γιατί οι αθλητές υιοθέτησαν αυτή τη συνήθεια:

  1. Ο Πυρετός του Χρυσού: Αυτή η θεωρία μας ταξιδεύει στον 19ο αιώνα, όταν οι χρυσοθήρες στην Καλιφόρνια δάγκωναν το χρυσάφι που έβρισκαν για να ελέγξουν αν είναι αυθεντικό. Επειδή το χρυσάφι είναι μαλακό μέταλλο, οι χρυσοθήρες πίστευαν ότι αν άφηνε το αποτύπωμα του δοντιού τους, τότε ήταν αληθινό. Οι αθλητές μπορεί να κάνουν το ίδιο για να βεβαιωθούν ότι το μετάλλιο τους είναι πραγματικό.
  2. Απαίτηση των Φωτογράφων: Σύμφωνα με τον ιστορικό Ντέιβιντ Βαλετσίνσκι, οι φωτογράφοι έχουν καθιερώσει αυτήν την πόζα, πιστεύοντας ότι θα δημιουργήσουν μια εμβληματική εικόνα. Ο Βαλετσίνσκι υποστηρίζει ότι οι αθλητές δεν θα το έκαναν από μόνοι τους, αν δεν τους το ζητούσαν οι φωτογράφοι.

Ποιος είναι ο λόγος που οι αθλητές φωτογραφίζονται δαγκώνοντας τα μετάλλιά τους;


Το Χρυσό Μετάλλιο: Πραγματικά Χρυσό;

Τα χρυσά μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων δεν είναι πλέον από ατόφιο χρυσάφι. Από τους Αγώνες της Στοκχόλμης το 1912, τα χρυσά μετάλλια περιέχουν μόνο 6 γραμμάρια χρυσού, ενώ το υπόλοιπο είναι φτιαγμένο από ασήμι και χαλκό. Η μοναδικότητα των μεταλλίων των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 είναι ότι περιέχουν και ένα κομμάτι μέταλλο από τον Πύργο του Άιφελ, καθιστώντας τα ιδιαίτερα συλλεκτικά.




Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button