COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

Ποιός είναι ο πράκτορας των «Γκρίζων Λύκων», που ‘τύλιξε’ τον Πανθρακικό και περνάει την τουρκική προπαγάνδα και μέσα από το ποδόσφαιρο; Οι Τούρκοι αλώνουν οικονομικά τη Θράκη και η Ελληνική κυβέρνηση κοιμάται! Το europost.gr αποκαλύπτει το ύπουλο σχέδιο του Ερντογάν!


Τη στιγμή που η Ελληνική κυβέρνηση κοιμάται τον «ύπνο του δικαίου», οι Τούρκοι κάνουν «πάρτι» στη Θράκη και μπαίνουν ακόμη και σε ποδοσφαιρικές ομάδες, τις οποίες αναγκάζουν να βγάζουν ανακοινώσεις και στην τουρκική γλώσσα!

Αυτό συνέβη με τον Πανθρακικό, ο οποίος απέκτησε χορηγό φανέλας από την Τουρκία, αφού ο Λεβέντ Σαδίκ, ο γιος του Σαδίκ, είναι ο νέος μεγάλος χορηγός της ομάδας από την Κομοτηνή. Το «Πανθρακικός» θα μεταφραστεί στα τουρκικά και σιγά σιγά οι Τούρκοι υλοποιούν το σχέδιό τους, αφού οι υπουργοί και οι βουλευτές της Θράκης αδιαφορούν!

Τη συνεργασία με την εταιρία YAKA του Λεβέντ Σαδίκ, η οποία θα είναι χορηγός στη φανέλα του Πανθρακικού τη νέα αγωνιστική περίοδο, ανακοίνωσαν οι «πράσινοι».

Στην ανακοίνωσή της, η οποία αναγράφεται στα Ελληνικά, αλλά τα μηνύματα είναι και στα Τουρκικά, η ομάδα της Κομοτηνής αναφέρει: «Η διοίκηση του Πανθρακικού ανακοινώνει πως χορηγός επίσημης εμφάνισης για την αγωνιστική περίοδο 2022/23 είναι η εταιρία YAKA. Ευχαριστούμε τον κ. Λεβέντ Σαδίκ για την εμπιστοσύνη και τη στήριξή του στη νέα πρόκληση της Γ’ Εθνικής. Το μεγάλο πλεονέκτημα της περιοχής μας αποτελεί η πολυπολιτισμικότητα και το “ψηφιδωτό” πολιτισμών και θρησκειών με γνώμονα πάντα την ανάπτυξη του αθλητισμού της περιοχής μας και την ενασχόληση της νέας γενιάς με αυτόν. Ο αθλητισμός ενώνει και η ιστορία απέδειξε πως ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά και στόχος μας είναι η διεύρυνση του σλόγκαν ως “Ολος ο νομός μία ομάδα”».

Λίγα λόγια για την εταιρία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομάδας: «Η ΥΑΚΑ – Εταιρία Επεξεργασίας και Συσκευασίας Κερασιών, ιδρύθηκε το 2017, με στόχο να προμηθεύσει την υψηλότερη ποιότητα κερασιού της περιοχής του Γιακά, στην παγκόσμια και εσωτερική αγορά. Η άριστη ποιότητα κερασιού της περιοχής σε συνδυασμό με τον σύγχρονο τρόπο διαλογής-επεξεργασίας μάς δίνουν τη δυνατότητα να ικανοποιήσουμε τις υψηλές απαιτήσεις των πελατών μας. Σκοπός της εταιρίας είναι: Η αναγνώριση των κερασιών της περιοχής στην παγκόσμια αγορά, η ευημερία των παραγωγών, η αειφόρος καλλιέργεια, η πράσινη ενέργεια. Στόχος της εταιρίας είναι: Η προώθηση των τοπικών κερασιών στην παγκόσμια αγορά, η διεύρυνση της παραγωγής κερασιού σε νέες περιοχές, η εκπαίδευση των παραγωγών για τη βελτιστοποίηση των καλλιεργειών, η ανάπτυξη πιλοτικών κήπων σε διάφορες περιοχές».

Οπως βλέπετε, η τουρκική προπαγάνδα περνάει πλέον και μέσα από ανακοινώσεις ποδοσφαιρικών ομάδων της πατρίδας μας.

Ποιός είναι, όμως, ο μεγαλοεπιχειρηματίας και πράκτορας ρου Ερντογάν, Λεβέντ Σαδίκ, που προσπαθεί να ελέγξει την οικονομία της Δυτικής Θράκης;

Το όνομά του είναι Λεβέντ Σαδίκ και βρέθηκε από το πουθενά να είναι ‘ο βασιλιάς του βαμβακιού’ στη Θράκη, αγοράζοντας μεγάλες ποσότητες από τοπικούς παραγωγούς και κάνοντας εξαγωγές, πρώτα στην Τουρκία και στη συνέχεια σε πολλές ακόμα πόλεις του κόσμου!

Τα μυστικά της εκτόξευσής του στο επιχειρηματικό στερέωμα, που του επιτρέπει ήδη να είναι εκατομμυριούχος και να διαθέτει και προσωπικό λίαρ τζετ, είναι κυρίως δύο: Το πρώτο είναι πως είναι γεννημένος στη Δυτική Θράκη, προέρχεται από τη μουσουλμανική μειονότητα, που ζεί εκεί (ο ίδιος, βέβαια, αυτοπροσδιορίζεται, προκλητικότατα, ως «Τούρκος της Θράκης») και είναι γιός του περιβόητου γιατρού Αχμέτ Σαδίκ, δηλαδή του πολιτικού ‘πατέρα’ του ακραίου τουρκικού εθνικισμού, ο οποίος -πριν χάσει τη ζωή του σε ένα αυτοκινητικό δυστύχημα- πρόλαβε να ιδρύσει, σε συνεργασία με την φασιστική Οργάνωση της Τουρκίας «Γκρίζοι Λύκοι» το μειονοτικό κόμμα DEB, το οποίο έχει ως κύρια επιδίωξη την «απόσχιση της Δυτικής Θράκης από την Ελλάδα και την ένωσή της με τη μητέρα Τουρκία».

Το δεύτερο μυστικό της επιτυχίας του Λεβέντ Σαδίκ είναι η στενή προσωπική σχέση, που έχει αναπτύξει με τον Ερντογάν και την οικογένειά του, σε τέτοιο επίπεδο, που πολλοί στην περιοχή της Δυτ. Θράκης να τον ονομάζουν «αρχιπράκτορα του Τούρκου Προέδρου!».

Αυτά τα δύο ‘μεγάλα πλεονεκτήματα’ του επιχειρηματία Σαδίκ, του εξασφάλισαν σε χρόνο ρεκόρ άφθονο χρήμα από μεγάλες Κρατικές Τουρκικές Τράπεζες (εννοείται μετά από εντολές του Τούρκου Προέδρου), το οποίο χρησιμοποιεί μεθοδικά για την ‘άλωση’ της οικονομίας της Δυτικής Θράκης και για την προσωπική του επικυριαρχία σε ένα τόσο κρίσιμο τμήμα της Ελληνικής Επικράτειας! Ο ίδιος ο Λεβέντ Σαδίκ, ενώ σε προσωπικό επίπεδο εμφανίζεται εξαιρετικά ευγενικός και με καλούς τρόπους, αλωνίζει τη Δυτική Θράκη με ένα πολυτελέστατο τεθωρακισμένο τζιπ, με τουρκικές πινακίδες, το οποίο συνοδεύεται πάντοτε από μία δεκάδα ή δεκαπεντάδα φουσκωτών σωματοφυλάκων, με τουρκικά διαβατήρια, οι οποίοι κυκλοφορούν πάνοπλοι μέσα στην Ελληνική Επικράτεια, παραβιάζοντας βάναυσα τους ελληνικούς νόμους!

Οι οικογενειακές σχέσεις του Σαδίκ με τον Ερντογάν είναι τόσο στενές, που η γνωστή για τη μεγαλομανίας της, τα πλούσια γούστα της και την αγάπη της για το χρήμα και τα μεγαλεία, σύζυγος του Τούρκου Προέδρου, Εμινέ, έφυγε από το Προεδρικό Παλάτι της Άγκυρας για να παραστεί στην επίσημη τελετή της περιτομής (σουνέτι) του ιού του Σαδίκ, ο οποίος βεβαίως φέρει το όνομα του παππού του, που έχει γίνει είδωλο για τους Τούρκους εθνικιστές.

Από την πλευρά του το Ελληνικό Κράτος παρακολουθεί αμήχανο και αδρανές τον Τούρκο μεγαλοεπιχειρηματία και αρχιπράκτορα του Ερντογάν να επεκτείνει τις δραστηριότητές του και πέραν της Θράκης και σε προϊόντα εκτός του βαμβακιού, όπου έχει το μονοπώλιο: Τώρα, ο νέος στόχος του Σαδίκ είναι να πάρει στα χέρια του όλη την παραγωγή κερασιών της Βόρειας Ελλάδας, βάζοντας στο χέρι και τους παραγωγούς της Κεντρικής Μακεδονίας, από τους οποίους ζήτησε να πουλάνε μόνο σε αυτόν την ετήσια σοδειά τους. Μάλιστα τους ειδοποίησε ότι θα τους προσφέρει 10-20% παραπάνω το κιλό από την τιμή, που θα τους δίνει ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του!

Ο Σαδίκ έφτιαξε ήδη ένα μεγάλο εργοστάσιο επεξεργασίας και τυποποίησης της παραγωγής κερασιού στη Δυτ. Θράκη, με μηχανήματα που εισήχθησαν από το εξωτερικό και με εξαιρετικά σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, στα εγκαίνια του οποίου παραβρέθηκε η μισή τουρκική κυβέρνηση!

Το μεγάλο ερώτημα είναι, γιατί οι Ελληνικές κυβερνήσεις και οι Υπηρεσίες Ασφαλείας της Ελληνικής Δημοκρατίας, αφήνουν να εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια, μπροστά στα μάτια μας, αυτό το περίεργο success story του συγκεκριμένου επιχειρηματία που ‘βγάζει μάτι’ για το ποιούς εξυπηρετεί και από ποιούς χρηματοδοτείται! Μάλιστα, η απληστία του Σαδίκ φαίνεται ότι δεν έχει τέλος, αφού έχει ενδιαφερθεί πολλές φορές να ελέγξει και την παραγωγή καπνού στην Δυτική Θράκη, αγοράζοντας μεγάλες καπνικές εταιρείες και προσφέροντας ρευστό χρήμα για την απόκτησή τους!

Συμπερασματικά, ο Ερντογάν έχει στοχοποιήσει την Δυτ. Θράκη και προσπαθεί να την περικυκλώσει με κάθε τρόπο, ενώ την ίδια στιγμή το Κράτος των Αθηνών κλείνει τα μάτια και προσπαθεί να εξορκίσει τον κίνδυνο, που έρχεται μετά βεβαιότητας.

Back to top button