ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς μετέτρεψε σε πεδίο μάχης ακόμη και τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους!

Σε πεδίο μάχης μετετράπη ο ανθρωπιστικός διάδρομος Σαλάχ Αλ Ντιν στη Γάζα.

Το απόγευμα του Σαββάτου οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ δημοσίευσαν βίντεο και φωτογραφίες, μέσω των οποίων ισχυρίζονται ότι η Χαμάς «εξαπέλυσε» επίθεση σε ισραηλινά στρατεύματα που επιχείρησαν να ανοίξουν την ανθρωπιστική διαδρομή Σαλάχ Αλ Ντιν για την εκκένωση των κατοίκων προς τα νότια.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του IDF στην Αραβία ανακοίνωσε ότι μεταξύ 13:00 και 16:00, η διαδρομή Σαλάχ Αλ Ντιν στη Λωρίδα της Γάζας θα είναι διαθέσιμη ως ανθρωπιστική διαδρομή για τους κατοίκους στα βόρεια, οι οποίοι δεν είχαν ακόμη μετακινηθεί προς τα νότια για τη δική τους ασφάλεια.

Οι εικόνες του IDF

«Η τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς εκμεταλλεύθηκε το ανθρωπιστικό παράθυρο που παρείχε ο ισραηλινός στρατός στους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας για να κινηθεί προς τα νότια και οι τρομοκράτες εκτόξευσαν όλμους και αντιαρματικούς πυραύλους στα στρατεύματα που έφθασαν και επιχείρησαν να ανοίξουν τη διαδρομή. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί», τονίσθηκε στην επίσημη ενημέρωση των ισραηλινών δυνάμεων.

«Αυτό το περιστατικό αποδεικνύει περαιτέρω ότι η Χαμάς εκμεταλλεύεται τον πληθυσμό της Γάζας και τον εμποδίζει να ενεργούν προς το συμφέρον της δικής τους ασφάλειας», επισημάνθηκε.

ΗΠΑ: «Δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι η Χαμάς παρεμποδίζει την ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας»

Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ Ντέιβιντ Σάτερφιλντ δήλωσε σήμερα ότι αμερικανοί αξιωματούχοι δεν έχουν πληροφορηθεί να παρεμποδίζει η Χαμάς την ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας εν μέσω ελλείψεων σε τρόφιμα, φάρμακα και καύσιμα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας, το Αμάν, ο Σάτερφιλντ είπε ότι εκείνοι που διανέμουν την βοήθεια στη Γάζα δεν έχουν αναφέρει τυχόν εκτροπή της βοήθειας από τότε που τα φορτηγά ξεκίνησαν να περνούν το ελεγχόμενο από την Αίγυπτο πέρασμα της Ράφα, στις 21 Οκτωβρίου.

Οι υπεύθυνοι της διανομής “δεν μας έχουν αναφέρει αυτές τις 10-12 ημέρες παράδοσης της βοήθειας να παρεμποδίστηκαν από την Χαμάς ή να κατέσχεσε αγαθά η οργάνωση”, είπε ο ίδιος.

Μεταξύ 800.000 με ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν μετακινηθεί νοτίως της Λωρίδας της Γάζας, ενώ 350.000 με 400.000 παραμένουν στο βόρειο τμήμα του θύλακα, είπε ο Σάτερφιλιντ.

Ο IDF κατέλαβε προπύργιο της Χαμάς – Απόρρητες πληροφορίες και χάρτες στα χέρια του

Επιχειρησιακοί χάρτες, πίνακες διοίκησης και ελέγχου και προσωπικά στοιχεία διοικητών της Χαμάς, βρήκαν στρατιώτες της Ταξιαρχίας Givati ​​του IDF οι οποίοι ανέλαβαν τον έλεγχο ενός προπύργιου της οργάνωσης στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, αποκαλύπτοντας τεκμηρίωση που θα μπορούσε να είναι κρίσιμη για την πρόοδο του Ισραηλινού Στρατού στον πόλεμο, σύμφωνα με δήλωση από τον εκπρόσωπο του IDF.

Η εγκατάσταση λέγεται ότι στεγάζει μαχητές και το αρχηγείο πληροφοριών της Χαμάς που εδρεύει στη Τζαμπαλίγια.

Παρόμοιο περιεχόμενο βρέθηκε στα πτώματα τόσο των αιχμαλώτων όσο και των νεκρών μαχητών της Χαμάς μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου.

Αποκαλύφθηκαν επίσης χάρτες διοίκησης και ελέγχου καθώς και επιχειρησιακές εντολές για την οργάνωση.

“Η ταξιαρχία Givati ​​έκανε επιδρομή στην πόλη της Γάζας. Κατά τη διάρκεια της επιδρομής, μαζί με το 196ο τάγμα των τεθωρακισμένων, η μονάδα μπήκε στο ίδιο το οχυρό, έδωσε σκληρές μάχες με τρομοκράτες, σκοτώσαμε αρκετούς, καταστρέψαμε φρεάτια, υπόγεια και φέραμε σημαντικές πληροφορίες υλικά», είπε ο αντισυνταγματάρχης Ζ, διοικητής της ταξιαρχίας Givati.

Και πρόσθεσε, «Θα συνεχίσουμε να κάνουμε επιδρομές στα οχυρά σας και να σας σκοτώνουμε μέσα στα φρεάτια, υπόγεια και όπου κι αν μας περιμένετε».

Back to top button