ΚΟΣΜΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Βίντεο στρατιώτη καταγράφει την φρίκη που έζησαν στο φεστιβάλ οι Ισραηλινοί σπό τη Χαμας

Την απόλυτη φρίκη η οποία είχε εξαπλωθεί στο φεστιβάλ SuperNova μετά τη σφαγή της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου με πάνω από 250 νεκρούς καταγράφει βίντεο του Ισραηλινού Στρατού το οποίο έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Πρόκειται για στιγμές οι οποίες εκτυλίσσονται μόλις οι ισραηλινοί στρατιώτες φθάνουν στην περιοχή, όταν ήταν πλέον ήδη αργά, αφού οι σοροί ήταν διασκορπισμένες στον χώρο.

Ο αστυνομικός κοίταξε γρήγορα σε ένα από τα τροχόσπιτα. «Ποιος είναι μέσα;» φώναξε στα εβραϊκά. Ήταν άδειο. Προχώρησε στον υπόλοιπο χώρο του φεστιβάλ, ψάχνοντας για σημάδια ζωής μετά την επίθεση της Χαμάς στην υπαίθρια συναυλία.

Πολλές ήταν στοιβαγμένες φανερώνοντας με γλαφυρό τρόπο τις δραματικές τελευταίες στιγμές όπου οι συμμετέχοντες στο φεστιβάλ είχαν πλησιάσει ο ένας τον άλλον δίπλα σε ψυγεία προσπαθώντας να κρυφτούν από τη δολοφονική μανία των τρομοκρατών οι οποίοι τους έβρισκαν και τους πυροβολούσαν εν ψυχρώ.

Τα πλάνα, τα οποία είναι σκληρά, προέρχονται από κάμερα Ισραηλινού στρατιώτη ο οποίος έχει φθάσει στον χώρο και ερευνά μαζί με τους συναδέλφους του το ενδεχόμενο να υπάρχουν επιζώντες ή να βρίσκονται ακόμα εκεί τρομοκράτες της Χαμάς.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε στο Twitter το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών (προσοχή, σκληρές εικόνες):

«Η σφαγή όπως την κατέγραψαν οι χασάπηδες» – Τα 43 λεπτά της φρίκης από την εισβολή της Χαμάς

Σάββατο 7 Οκτωβρίου. Ώρα 07:39. Ενα ζευγάρι Ισραηλινών κινείται με το αυτοκίνητό του σε ένα σχεδόν άδειο δρόμο στο νότιο κομμάτι της χώρας, κοντά στη Λωρίδα της Γάζας. Είναι η γιορτή του Σιμχάτ Τορά. Η αμέριμνη βόλτα διακόπτεται βίαια όταν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας βλέπουν ενόπλους. Προτού αντιληφθούν τι σημαίνει δέχονται πυρά. Οι ένοπλοι τους πυροβολούν διαδοχικά κατά ριπάς. Είναι τα τελευταία μέτρα που διανύει το ζευγάρι των Ισραηλινών. Λίγα δευτερόλεπτα μετά το αυτοκίνητο με χαμηλή ταχύτητα αλλά ανεξέλεγκτο στρίβει αριστερά και σταματά πάνω σε ένα άλλο ακινητοποιημένο αυτοκίνητο. Οι δύο επιβάτες είναι νεκροί. Οι τρομοκράτες της Χαμάς πηγαίνουν δεξιά και αριστερά από το αυτοκίνητο για να διαπιστώσουν ότι οι δύο Ισραηλινοί είναι νεκροί. Πρόκειται για δύο από τους 1.400 Ισραηλινούς που δολοφονήθηκαν από αφιονισμένα μέλη της Χαμάς, το μαύρο Σάββατο της 7ης Οκτωβρίου του 2023.

Το βίντεο αυτό, όπως και δεκάδες άλλα βίντεο συνολικής διάρκειας 43 λεπτών προβλήθηκαν σε στενό κύκλο 10 Ελλήνων δημοσιογράφων στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα. Κάποια από τα βίντεο έχουν μεταδοθεί από τα Μέσα Ενημέρωσης. Τα περισσότερα όμως περιέχουν τόσο σκληρές εικόνες που κανένα Μέσο Ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο δεν έχει τολμήσει να προβάλλει. Τα περισσότερα από τα βίντεο στο φρικιαστικό υλικό των 43 λεπτών, που την προηγούμενη Τρίτη παρακολούθησαν και Ισραηλινοί βουλευτές της Κνεσέτ που ξέσπασαν σε κλάματα, βρέθηκαν στην κατοχή των τρομοκρατών της Χαμάς. «Η σφαγή όπως καταγράφηκε από τους χασάπηδες» όπως είπε ο Ισραηλινός πρεσβευτής στην Αθήνα Νόαμ Κατζ. «Οι οικογένειες των θυμάτων δεν πρέπει να δουν το βίντεο αυτό. Είναι τόσο σκληρό και δεν θα το αντέξουν. Ομως θέλουμε ο κόσμος να δει και να ξέρει τι συνέβη» λέει ο Νόαμ Κατζ.

Τα περισσότερα από τα βίντεο της σφαγής των 1.400 Ισραηλινών που δεν μπορούν να δουν το φως της δημοσιότητας έχουν τραβηχτεί από τις κάμερες που φορούσαν οι τρομοκράτες της Χαμάς. Άλλα βίντεο προέρχονται από κάμερες παρακολούθησης μέσα σε κιμπούτζ, σε σπίτια που κοιμούνταν τα θύματα της σφαγής το πρωινό της 7ης Οκτωβρίου, κάποια είναι από το υλικό που καταγράφουν οι κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας.

Είναι δεκάδες, ίσως εκατοντάδες οι Ισραηλινοί που δολοφονήθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους. Στις 7 Οκτωβρίου γιόρταζαν το Σιμχάτ Τορά. Ηταν Σάββατο. Πολλές οικογένειες πήγαιναν για πικνίκ ή εκδρομή.

Είχαν φορτώσει στο αυτοκίνητό τους κάποια φαγητά και είχαν ψυγεία με νερά και αναψυκτικά. Τα θύματα της σφαγής που δολοφονήθηκαν στους δρόμους στο Νότιο Ισραήλ βρήκαν φρικτό θάνατο. Οι περισσότεροι δέχτηκαν και χαριστικές βολές από απόσταση ενός μέτρου. Οσοι δεν είχαν εκτελεστεί μέσα στα αυτοκίνητά τους βγήκαν διά της βίας από τα οχήματά τους και δολοφονήθηκαν φρικτό, αποτρόπαιο τρόπο.

Back to top button