«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες γύρω από τον Κώστα Καραμανλή. Στις συγκρούσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη , με πεδίο μάχης συγκεκριμένες εφημερίδες και συγκεκριμένα siteτου διαδικτύου, πρωταγωνιστούν διακεκριμένοι αρθρογράφοι, άλλοι από τους οποίους επιτίθενται εναντίον του Κώστα Καραμανλή και άλλοι αμύνονται στο όνομά του!

Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν με το ολοσέλιδο άρθρο του κορυφαίου αρθρογράφου των «Νέων» Γιώργου Παπαχρήστου την περασμένη Τετάρτη. Στο άρθρο του, ο κ. Παπαχρήστος, προχώρησε σε ολομέτωπη επίθεση εναντίον του Κώστα Καραμανλή, με βαρύτατους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.

Το άρθρο αυτό αποτελούσε μία συγκροτημένη και απολύτως συστηματική προσπάθεια πλήρους προσωπικής και πολιτικής αποδόμησης του πρώην πρωθυπουργού, τον οποίον χαρακτήριζε «ασώματο κεφαλή», και συνέχιζε: «Τα πρώτα χρόνια της αφωνίας του όλοι εκτιμούσαν ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας του να αρθρώσει έστω και μία σοβαρή εξήγηση για το πως οδηγήθηκε επί των ημερών του η χώρα στη χρεωκοπία. Τώρα, όμως, είναι προφανές ότι ο “άφωνος” Καραμανλή στοχεύει στον καθολικό εξαγνισμό του μέσα από την προεδρική εκλογή του 2020. Με δεδομένο τον ΣΥΡΙΖΑ, που όχι μόνο δεν αντιπολιτεύεται αλλά συνεργάζεται εμμέσως μαζί του και με πιο δεδομένο τον Κυριακό Μητσοτάκη που έχει δεμένα τα χέρια, λογικό είναι να πιστεύει ότι δια περιπάτου θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Γιατί όχι άλλωστε; Στην Ελλάδα όλα μπορούν να συμβούν. Ακόμη και αυτό. Θα είναι απτό δείγμα της επιτυχίας του να καταστήσει την αναξιοκρατία και την τεμπελιά ως το απόλυτο προσόν για οτιδήποτε»

Η «Αντεπίθεση» από τον Μανώλη Κοττάκη

Η «αντεπίθεση» δεν άργησε να εκδηλωθεί. Ο διευθυντής της «Εστίας» και κεντρικός αρθρογράφος της εφημερίδας «Δημοκρατία» Μανώλης Κοττάκης, που διατηρεί στενότατους φιλικούς δεσμούς με τον πρωην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, πέρασε στην «αντεπίθεση» και άσκησε δριμεία κριτική, προσωπικά στον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη –χωρίς να τον κατονομάζει- με πρωτοσέλιδο άρθρο του στην εφημερίδα «Εστία».

Ο τίτλος του άρθρου που δημοσιεύεται σήμερα είναι: «Άλαλα τα χείλη των ασεβών»

Στο κείμενό του, ο κ. Κοττάκης αναρωτιέται μεταξύ των άλλων: Ποιος ιδιοκτήτης ΜΜΕ δήλωσε την 1ηΜαΐου του 2018 ότι έχει βοηθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι έχει συναντηθεί αρκετές φορές με τον κ. Τσίπρα; (σκιαγραφώντας έτσι τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη) Και συνεχίζει ο κ. Κοττάκης με την εξής επισήμανση «αδιανόητο να κατηγορείς έναν πρώην πρωθυπουργό για να συνεννοήσεις με τον πολιτικό του αντίπαλο (πολύ βαριά μομφή), όταν εσύ ομολογείς δημοσίως ότι έχεις κάνει επανειλημμένως συναλλαγή με τον ΣΥΡΙΖΑ. Λίγη συστολή δεν θα έβλαπτε.»

Πρέπει να σημειωθεί ότι προς την ίδια κατεύθυνση με τον κ. Παπαχρήστο κινήθηκαν και άλλα άρθρα επιθετικά κατά του Κώστα Καραμανλή όπως εκείνο που φιλοξενήθηκε πχ στην ιστοσελίδα protagon.gr.

Ενώ, φαρμακερά βέλη κατά Καραμανλή εξαπολύθηκαν και από τον γραμματέα επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Σταμάτη Μαλλέλη.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα