COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ρωσικός Στρατός στραγγαλίζει το Κίεβο! Ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί στο Κέντρο της πόλης! Οι τελευταίες εξελίξεις από όλα τα μέτωπα


Ασφυκτικό κλοιό γύρω από -σχεδόν- όλες τις μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας έχουν δημιουργήσει τα στρατεύματα εισβολής του Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ οι επιχειρήσεις επεκτείνονται και στις δυτικές περιοχές της χώρας, με στόχο να περιορίσουν τις διόδους μεταφοράς οπλισμού από τους δυτικούς «συμμάχους» της ουκρανικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι οποίες επιβεβαιώνονται από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν κερδίσει σημαντικό έδαφος στα βόρεια περίχωρα του Κιέβου, πλησιάζοντας αρκετά το τελευταίο 24ωρο στις πρώτες γειτονιές της ουκρανικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με δορυφορικές εικόνες, ο στρατός του Πούτιν που είναι συγκεντρωμένος έξω από το Κίεβο, ενισχύθηκε με νέες δυνάμεις, οι οποίες κατέφτασαν είτε από τη Λευκορωσία, είτε από τη ρωσική επικράτεια. Αργά το βράδυ καταγράφηκαν ισχυρές εκρήξεις σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της πόλης, ενώ ήχησαν για μία ακόμη φορά οι σειρήνες.

Δείτε live εικόνα από το Κίεβο

Τις τελευταίες 24 ώρες, οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται να έχουν πετύχει σημαντική πρόοδο στα μέτωπα των μαχών, καθώς ανακοίνωσαν ότι «απελευθέρωσαν», μαζί με τους ρωσόφωνους αυτονομιστές, την πόλη Βολνοβάκα, κοντά στο Ντονέτσκ, ενώ έχουν πλησιάσει στις εισόδους του Χαρκόβου, προετοιμάζοντας το έδαφος για την εισβολή στους δρόμους της δεύτερης μεγαλύτερης ουκρανικής πόλης.

Οι τελευταίες εξελίξεις από όλα τα μέτωπα

– Στο Κίεβο, οι Ρώσοι έχουν κερδίσει εδάφη και πλησιάζουν στην πόλη από τον βόρειο τομέα, ενώ ενισχύουν με νέες μονάδες τα στρατεύματά τους, τα οποία έχουν περικυκλώσει την πρωτεύουσα. Αεροπορικά χτυπήματα καταγράφηκαν και στα ανατολικά του Κιέβου, στην πόλη Βαρισίβκα, περίπου 70 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα.

– Ρωσικές μονάδες πλησίασαν ακόμη περισσότερο στην πόλη Σούμι, σταματώντας στα περίχωρα, όπου έλαβαν θέσεις μάχης.

– Στο Τσέρνιγκοφ (Chernihiv), οι ρωσικές δυνάμεις έχουν δημιουργήσει έναν ασφυκτικό κλοιό ακριβώς έξω από την πόλη.

– Στο Χάρκοβο, οι Ρώσοι κερδίζουν συνεχώς έδαφος και πλησιάζουν προς τις εισόδους της πόλης, αν και η αντίσταση που έχουν συναντήσει είναι σημαντική.

– Στη Μαριούπολη, η κατάσταση περιγράφεται ως δραματική από τους ίδιους τους Ουκρανούς παράγοντες, καθώς οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται και οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει περιοχές της πόλης, με χιλιάδες αμάχους να υποφέρουν από έλλειψη τροφίμων, νερού και φαρμάκων.

– Η Χερσώνα, σύμφωνα με πληροφορίες από όλες τις πλευρές, έχει περιέλθει στην κατοχή των Ρώσων.

– Στο Μικολάιβ, οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν καταλάβει την πόλη, αλλά, σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες, η πίεση που ασκούν είναι πολύ μεγάλη και σύντομα ανανέμεται κάμψουν την ουκρανική αντίσταση.

Βίντεο από τις τελευταίες ρωσικές επιθέσεις

Ρωσικές επιχειρήσεις και στα βορειοδυτικά της Ουκρανίας

Οι ρωσικές επιχειρήσεις έχουν επεκταθεί, από την Παρασκευή και στον βορειοδυτικό τομέα της Ουκρανίας, με τον βομβαρδισμό αεροδρομίου στο Λουτσκ, μόλις 110 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Πολωνία. Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, το αεροδρόμιο επλήγη με τέσσερις πυραύλους από ρωσικό βομβαρδιστικό, ενώ δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Επίσης, οι Ρώσοι έπληξαν με πυραύλους αεροπορική βάση στο Ιβάνο Φρανκίσβ.

Επίθεση και στο Ντνίπρο

Όπως φαίνεται, οι Ρώσοι σκοπεύουν να επεκτείνουν τη ζώνη επιρροής τους προς την ενδοχώρα της Ουκρανίας. Η επίθεση στα περίχωρα της πόλης Ντνίπρο, η οποία βρίσκεται σε ικανή απόσταση από το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ, φανερώνει τη διάθεσή τους να ανακόψουν τις ουκρανικές ενισχύσεις προς τη Μαριούπολη, η οποία έχει τεθεί σε ασφυκτικό κλοιό από στεριά και θάλασσα.

Απομακρύνθηκαν 1.000 άμαχοι από το χωριό Βορζέλ

Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί απέτρεψαν για άλλη μια φορά την απομάκρυνση των αμάχων από τη Μαριούπολη, ενώ σε άλλες περιοχές οι ρωσικές δυνάμεις σταμάτησαν κάποια λεωφορεία με ανθρώπους που προσπαθούσαν να φύγουν από το Κίεβο, υποστήριξε σήμερα η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βέρεστσουκ.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της η Βέρεστσουκ είπε ότι ορισμένες επιχειρήσεις εκκένωσης στέφθηκαν με επιτυχία. Μεταξύ αυτών ήταν και η απομάκρυνση 1.000 ανθρώπων από το χωριό Βορζέλ, στην περιφέρεια του Κιέβου.

Μπαράζ βομβαρδισμών στο Μικολάιβ – Χτύπησαν σε κατοικημένη περιοχή!

Κόλαση το βράδυ της Παρασκευής στην πόλη Μικολάιβ στη νότια Ουκρανία. Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, νέοι ρωσικοί βομβαρδισμοί προερχόμενοι από τα βορειοανατολικά, έπληξαν κατοικημένες περιοχές.

Την εξέλιξη αυτή στη μεγάλη πόλη – λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας επιβεβαίωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Βιτάλι Κιμ, ενώ κάτοικοι ανέβασαν βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντας λόγο για καταστροφές σε καταστήματα, αυτοκίνητα και σε διαμερίσματα.

Παράλληλα, ανέφεραν πως ένας άνθρωπος τραυματίστηκε εμώ δεν καταγράφηκαν, για την ώρα, απώλειες αμάχων.

Δείτε τα βίντεο

 

Back to top button