ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ολοκληρώθηκε η εκκένωση της Χερσώνας – Γιατί αποσύρονται οι ρωσικές δυνάμεις;

Τα ρωσικά στρατεύματα πρόκειται να αποσυρθούν από τη Χερσώνα, την πόλη επί του Δνειπέρου μετά την ολοκλήρωση της εκκένωσης από τους αμάχους.

Τα ρωσικά στρατεύματα θα αποσυρθούν από όλη τη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου σε ένα προδιαγεγραμμένο σχέδιο που ήταν συνέπεια των εντολών Σουροβίκιν μετά την απομάκρυνση των πολτιών και των αμάχων, προς καλύτερες αμυντικές θέσεις και θέτοντας πλέον τον μεγάλο ποταμό Δνείπερο σύνορο σε αυτή την πλευρά του μετώπου.

Όμως τις τελευταίες ώρες οι Ρώσοι είχαν καταστρέψει γέφυρες είτε σε παραποτάμους του Δνείπερου είτε στον ίδιο τον ποταμό.

Όπως μετέδωσαν τα ρωσικά μέσα, ο Ρώσος Υπουργός πήρε την απόφαση οι ρωσικές δυνάμεις να αποσυρθούν από ολόκληρη την δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου, μεταφέροντας τις θέσεις τους στην ανατολική όχθη.

Ο στρατηγός Sergei Surovikin, διοικητής της Νότιας Ομάδας Δυνάμεων, ανέφερε στον Σοϊγκού ότι η πόλη της Χερσώνας και οι παρακείμενοι οικισμοί δεν μπορούν να τροφοδοτηθούν και να λειτουργήσουν υπό τις τρέχουσες συνθήκες ενώ θα αποτελούσε απώλεια δυνάμεων ενώ πάντα θα υπήρχε ο φόβος της διάλυσης του μεγάλου φράγματος που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντική καταστροφή.

Back to top button