ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Xωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση o πληθυσμός μετά τους σφοδρούς βομβαρδισμούς από τους Ρώσους!

«Έσβησαν τα φώτα» στην Ουκρανία, μεταφορικά και κυριολεκτικά, μετά το χθεσινό ρωσικό πλήγμα που αποτελείωσε ό,τι είχε απομείνει όρθιο σε ενεργειακές υποδομές που βοηθούν το καθεστώς του Κιέβου να διατηρεί την εξουσία του.

Η εταιρεία Ukrenergo ανακοίνωσε λακωνικά ότι «Ορισμένες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν πλήρως για κάποιο διάστημα» και «σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που θα ενταθούν τις επόμενες 24 ώρες, αυτό θα οδηγήσει σε έλλειμμα του συστήματος».

Πρακτικά, ούτε θέρμανση, ούτε φως στην Ουκρανία, τουλάχιστον σε αυτή που έχει απομείνει στην κυριαρχία του Κιέβου γιατί οι λοιπές περιοχές που έχουν περιέλθει στην ρωσική κυριαρχία, έχουν κανονικά ηλεκτρικό ρεύμα.

Η Ρωσία άρχισε να πλήττει τις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας τον Οκτώβριο, προκαλώντας μεγάλα μπλακάουτ σε διάφορες περιοχές. Την περασμένη Παρασκευή ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι οι ρωσικές επιθέσεις σε αυτές τις υποδομές ήταν «αναπόφευκτες», καθώς βοηθούν στην επιβίωση του καθεστώτος.

Back to top button