Πολιτική κρίση στις ΗΠΑ είχε προκαλέσει η η δολοφονία του Ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί, με τους Δημοκρατικούς να παρακολουθούν ενοχλημένοι τον πόλεμο των απειλών ανάμεσα σε Ουάσινγκτον και Τεχεράνη και να δηλώνουν ότι ο πρόεδρος δεν έχει την εξουσιοδότησή τους ώστε να προχωρήσει σε πόλεμο με το Ιράν.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε πως το νομοθετικό σώμα θα ψηφίσει επί νομοσχεδίου που στόχο έχει να περιορίσει τις στρατιωτικές ενέργειες του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με το Ιράν, καθώς δεν απαντήθηκαν οι ανησυχίες για τη στρατηγική και τις αποφάσεις της κυβέρνησης στην ενημέρωση των βουλευτών.

«Σήμερα, τιμώντας το καθήκον μας να διατηρήσουμε ασφαλή τον αμερικανικό λαό, η Βουλή θα προωθήσει ψήφισμα περί πολεμικών εξουσιών (War Powers Resolution) για να περιορίσει τις στρατιωτικές ενέργειες του προέδρου αναφορικά με το Ιράν» τόνισε η Πελόζι σε ανακοίνωσή της.

«Αυτό το ψήφισμα, του οποίου ηγείται η βουλευτής Ελίζα Σλότκιν, θα εισέλθει στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής σήμερα το βράδυ (ξημερώματα Πέμπτης ώρα Ελλάδας) και θα κατατεθεί στην ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη», συμπλήρωσε η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής.

διαφήμιση

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα