Χωρίς αποτέλεσμα κατέληξε η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να βρει ένα «ηχηρό» όνομα για το ευρωψηφοδέλτιο, που θα δημιουργούσε και τις συνθήκες να «ξεχαστούν» αστοχίες, όπως αυτή της επιλογής της Μυρσίνης Λοϊζου, η οποία ανακοινώθηκε ως υποψήφια και υποχρεώθηκε σε παραίτηση όταν αποκαλύφθηκε ότι εισέπρατε τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της.

Μετά από μια σειρά από διαδοχικά «όχι» από πρόσωπα που βολιδοσκοπήθηκαν, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε το μεσημέρι τους τελευταίους πέντε υποψηφίους με τους οποίους καλύπτονται όλες οι θέσεις του ευρωψηφοδελτίου.

Ανάμεσα στους τελευταίους πέντε υποψήφιους, ο ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης, αλλά και ο μουσικός Ρος Ντέιλι, ενώ η Νατάσα Ρωμανού είναι καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Columbia & Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Διαστημικών Μελετών Goddard της NASΑ. Είχαν προηγηθεί οι αρνήσεις προσώπων όπως ο Παναγιώτης Γιαννάκης, οι ηθοποιοί Γιώργος Καπουτζίδης και Μαριάννα Τουμασάτου. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδίωξε στη συνέχεια να πείσει πρωτοκλασσάτα πολιτικά στελέχη και υποργούς να μπουν στο ευρωψηφοδέλτιο προκειμένου να δώσουν και το προσωπικό τους «χρώμα», για να εισπράξει και πάλι αρνητικές απαντήσεις: Ετσι, «όχι» -σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει – είπαν ο Νίκος Φίλης, ο Γιάννης Δραγασάκης, η Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αλλά και η Έφη Αχτσιόγλου.

Αναλυτικά, οι πέντε νέοι υποψήφιοι με τους οποίους κλείνει το ευρωψηφοδέλτιο, είναι οι εξής:

Αλέξης Γεωργούλης, ηθοποιός

Κυριακή Μάλαμα, σκηνοθέτης, διευθύντρια προγράμματος ΕΡΤ3, μέλος ΔΣ Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Ρος Ντέιλι, μουσικός

Γιώργος Πετρόπουλος, αντιπρόεδρος ΑΔΕΔΥ

Νατάσα Ρωμανού, Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Columbia & Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Διαστημικών Μελετών Goddard της NASA.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα