COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

Πωλούν το συκώτι τους και τα νεφρά τους, για να επιβιώσουν, Σύροι πρόσφυγες-θύματα του Τουρκικού παρακράτους!

Θύματα σκληρότατης εκμετάλλευσης από το Τουρκικό παρακράτος και τον Τουρκικό υπόκοσμο, που κρύβεται από πίσω του, έχουν γίνει εκατοντάδες χιλιάδες Σύροι, πρόσφυγες πολέμου, που ζούν στην Τουρκία!

Την ώρα που ο Ερντογάν κουνάει επιδεικτικά το δάχτυλο προς την Ευρώπη και την Ελλάδα, για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, αυτοθαυμαζόμενος για την δήθεν «ανθρωπιστική πολιτική της Τουρκίας και την προστασία που προσφέρει στους πρόσφυγες», το Τουρκικό καθεστώς, με τους παρακρατικούς μηχανισμούς του, οι οποίοι ελέγχουν απόλυτα τον Τουρκικό υπόκοσμο, σπρώχνει τους Σύρους πρόσφυγες σε ακραίες καταστάσεις απελπισίας και κοιτάει να τους εκμεταλλευτεί, με πρωτοφανή βαρβαρότητα, που θυμίζει τις πιό άγριες περιόδους του Μεσαίωνα!

Το τι συμβαίνει με τα κυκλώματα λαθροδιακίνησης προσφύγων και μεταναστών είναι γνωστό. Όπως γνωστή πλέον είναι και η δράση των παρακρατικών κυκλωμάτων, που απομυζούν και το τελευταίο δολάριο από τους απελπισμένους πρόσφυγες πολέμου και τους μετανάστες, για να τους περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, μέσω των χερσαίων ή των θαλασσίων συνόρων Ελλάδος – Τουρκίας.

Αυτό που δεν είναι γνωστό στην Ελλάδα είναι μια άλλη εγκληματική δραστηριότητα του παρακράτους της γειτονικής μας χώρας, την οποία αποκαλύπτει Τουρκικός ιστότοπος, με ένα ρεπορτάζ, το οποίο προκαλεί σοκ με το περιεχόμενό του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το οποίο επικαλείται και δημοσιογραφικά στοιχεία από ντοκιμαντέρ, που γυρίστηκε με κρυφές κάμερες, οι απελπισμένοι Σύροι πρόσφυγες στην Τουρκία, σπρώχνονται από τον Τουρκικό υπόκοσμο στο να πωλούν τα όργανά τους στην μαύρη αγορά για να επιβιώσουν στοιχειωδώς και να καλύψουν τις μηνιαίες ανάγκες τους.

Στο ντοκιμαντέρ “Selling Organs to Survive” το CBS χρησιμοποίησε κρυφές κάμερες για να διερευνήσει αναρτήσεις στο Facebook που προσέφεραν στους πρόσφυγες χρήματα για τα νεφρά και το ήπαρ τους.
Διαπίστωσαν ότι οι ευάλωτοι πρόσφυγες εξαπατήθηκαν από τα πενιχρά ποσά που είχαν προσφερθεί μετά την ολοκλήρωση των εγχειρήσεων.
Το CBS παρουσίασε την ιστορία του Αμπού Αμπντουλάχ, ο οποίος, πριν από τέσσερα χρόνια, διέφυγε στην Τουρκία από τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία και συγκεντρώνει εισόδημα 300 δολάρια το μήνα ως μεταλλωρύχος.

Αφού είδε μια ανάρτηση στο Facebook, ο Αμπντουλάχ έκανε μια συμφωνία με έναν μεσίτη οργάνων για να πουλήσει ένα από τα νεφρά του για 10.000 δολάρια
Ο Αμπντουλάχ είπε στο CBS News ότι ο μεσίτης οργάνων πλήρωσε μόνο το μισό της συμφωνηθείσας τιμής και μετά εξαφανίστηκε. Είπε ,επίσης, ότι δεν του δόθηκε μετεγχειρητική φροντίδα και έχει συχνούς πόνους .
Ο Αμπντουλάχ είπε στο CBS ότι επειδή είναι παράνομη η αγοραπωλησία ανθρώπινων οργάνων στην Τουρκία και οι δωρητές οργάνων πρέπει κανονικά να αποδείξουν ότι είναι στενά μέλη της οικογένειας του λήπτη, το νοσοκομείο ,30 λεπτά πριν από την επέμβαση, του ζήτησε να επιβεβαιώσει προφορικά ότι ήταν ξαδέρφια με τον λήπτη. Ο Αμπντουλάχ πιστεύει ότι ο άντρας που πλήρωσε για το νεφρό του ήταν από την Ευρώπη

Στο CBS μίλησε επίσης μια ανύπαντρη μητέρα τριών παιδιών που ονομάζεται Ούμ Μοχάμεντ, η οποία είπε ότι πούλησε το ήμισυ του συκωτιού της για 4.000 δολάρια. “Κέρδισα αρκετά για να πληρώσω το ετήσιο ενοίκιο που χρωστάω και προκατέβαλα τον επόμενο χρόνο ”
Ένας Σύρο-Αμερικανός επιχειρηματίας, ο Γιακζάν Σισάκλι, ο οποίος έχει ιδρύσει μια οργάνωση για την υποστήριξη των Σύριων προσφύγων στην Τουρκία, είπε στο CBS ότι δεν εκπλήσσεται που φτωχοί Σύριοι αναγκάζονται να πουλήσουν όργανα τους για να επιβιώσουν. “Δεν έχουν επιλογές, σκέφτονται ότι αν πεθάνουν είναι εντάξει, τουλάχιστον θα πάρουν κάποια χρήματα για να συντηρηθεί η οικογένειά τους.”

*Τα στοιχεία του άρθρου αντλήθηκαν από το ahvalnews.com

Back to top button