ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πορτοκαλόπιτα από τα χεράκια σας- Εγγυημένη επιτυχία

Advertisement

Η πορτοκαλόπιτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά γλυκά, αρωματικό και σιροπιαστό, ιδανικό για κάθε περίσταση. Η ιδιαίτερη υφή της προέρχεται από τα φύλλα κρούστας που θρυμματίζονται μέσα στο μείγμα, ενώ το σιρόπι πορτοκαλιού την κάνει απίστευτα ζουμερή.

Ετοιμαστείτε για ένα γλυκό που μοσχοβολά Ελλάδα!

Πορτοκαλόπιτα – Υλικά

Για την πίτα:

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας (450-500 γρ.)
  • 4 αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 200 ml ηλιέλαιο
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (16 γρ.)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 120 ml χυμό πορτοκαλιού

Για το σιρόπι:

Advertisement
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 250 ml νερό
  • Χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • Φλούδα από 1 πορτοκάλι

Χρόνος παρασκευής

  • Προετοιμασία: 20 λεπτά
  • Ψήσιμο: 40-45 λεπτά
  • Αναμονή: 30 λεπτά (να απορροφήσει το σιρόπι)

Εκτέλεση

Βήμα 1: Προετοιμασία φύλλων κρούστας

  • Ανοίξτε τα φύλλα κρούστας και αφήστε τα να στεγνώσουν για περίπου 30 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, τα τρίβουμε με τα χέρια μας για να γίνουν μικρά κομματάκια.

Βήμα 2: Προετοιμασία μείγματος

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια και τον χυμό πορτοκαλιού.
  3. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το μπέικιν πάουντερ και τα τριμμένα φύλλα κρούστας, ανακατεύοντας καλά.

Βήμα 3: Ψήσιμο

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C (στις αντιστάσεις).
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί 25×35 εκ.
  • Ψήνουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.

Βήμα 4: Σιρόπι & σιρόπιασμα

  1. Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού, την κανέλα και τη φλούδα πορτοκαλιού για 5 λεπτά.
  2. Αφήνουμε το σιρόπι να γίνει χλιαρό.
  3. Μόλις βγει η πορτοκαλόπιτα από τον φούρνο, τη χαράζουμε σε κομμάτια και περιχύνουμε αμέσως με το σιρόπι.

Tips για τέλεια πορτοκαλόπιτα

  • Τα φύλλα πρέπει να είναι ξερά πριν τα προσθέσετε στο μείγμα για να απορροφήσουν καλύτερα τα υγρά.
  • Το σιρόπι πρέπει να είναι χλιαρό και η πίτα ζεστή για να απορροφήσει σωστά την υγρασία.
  • Μπορείτε να προσθέσετε λίγο λικέρ πορτοκάλι στο μείγμα για επιπλέον άρωμα.
  • Σερβίρετε με παγωτό βανίλια ή χτυπημένη κρέμα για extra απόλαυση!

Advertisement

Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button