Μέσος όρος των θυμάτων είναι τα 73 έτη και η Αττική έχει τις περισσότερες απώλειες – Το 81% των νεκρών είναι άνδρες
Δύο εβδομάδες συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ανακοινώθηκε ο πρώτος νεκρός στην ελληνική επικράτεια από την επιδημία του κορονοϊού.

Σε 14 ημέρες 26 συμπατριώτες μας δεν άντεξαν και άφησαν την τελευταία τους πνοή από τα συμπτώματα του κορονοϊού. Μάλιστα σε δύο από αυτούς η νόσος εντοπίστηκε αφού είχαν πεθάνει.

Είναι εντυπωσιακό πως από τους 26 νεκρούς οι 21 είναι άνδρες και 5 είναι γυναίκες γεγονός που επιβεβαιώνει πως οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερες αντοχές στον CONVID-19. Το ποσοστό επί του συνόλου των νεκρών είναι 81% άνδρες και 19% γυναίκες.

Από τις 27 Φεβρουαρίου που ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα κοροναϊού συμπληρώνουμε αύριο έναν μήνα και λόγω του «κουτσοφλέβαρου» συμπληρώνονται 28 ημέρες .

Κατά μέσο όρο έχουμε 32 νέα κρούσματα και 1,8 θανάτους

Συνολικά έχουμε 892 κρούσματα κορονοϊού σε 36 διαφορετικές πόλεις. Κατά μέσο όρο την ημέρα έχουμε 32 νέα κρούσματα την ημέρα και 1,8 θανάτους την ημέρα πάντα με σημείο αναφοράς από τη στιγμή που είχαμε το πρώτο κρούσμα.

H Περιφέρεια με τους περισσότερους νεκρούς είναι η Αττική (11 συνολικά) και ακολουθούν η Μακεδονία (6), η Πελοπόννησος (3), η Θράκη (2) και τα Επτάνησα με την Κρήτη από ένα. Επίσης σε δύο περιπτώσεις στις 22 Μαρτίου δεν ανακοινώθηκε επίσημα ο τόπος θανάτου τους.

Ο πρώτος θάνατος από κορονοϊό ανακοινώθηκε από τις 12 Μαρτίου και σήμερα συμπληρώνονται 14 ημέρες.

Η γεωγραφική κατανομή των νεκρών

Μέσος όρος ηλικίας νεκρών τα 73 χρόνια
Οι δεκαετίες των 60 και των 70 είναι σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία οι πιο επιρρεπείς στη νόσο του κορονοϊού. Ο μέσος όρος ηλικίας των 26 νεκρών είναι τα 73 έτη.

Το ρεκόρ του νεαρότερου ατόμου όπως και τους γηραιότερου ατόμου που έχασαν τη ζωή τους το έχουν γυναίκες. Πρόκειται για μία 40χρονη από την Καστοριά και μία 94χρονη στην Αττική.

Το 81% των νεκρών είναι άνδρες
Το ποσοστό των ανδρών επί του συνόλου των νεκρών είναι 81% και των γυναικών 19%.

διαφήμιση

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα