STORIES

Πως σώθηκε από τον κορωνοϊό στο «Σωτηρία» ο Λιβανέζος δισεκατομμυριούχος Ταουφίκ Χούρι!

Κατά κοινή ομολογία το Εθνικό Δημόσιο Σύστημα Υγείας στην Ελλάδα αντιμετώπισε αποτελεσματικά τον κορωνοϊό -μεχρι σήμερα τουλάχιστον- και έσωσε πολλές ανθρώπινες ζωές, παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, σε απαραίτητους εξοπλισμούς και σε υποδομές.

Στα δημόσια νοσοκομεία αναζήτησαν τον κατάλληλο χώρο για τη νοσηλεία τους, μεταξύ των απλών θνητών και πολλοί επώνυμοι, από το χώρο του χρήματος και των επιχειρήσεων, αντιλαμβανόμενοι ότι εκεί υπάρχει το εξειδικευμένο προσωπικό και η εξειδικευμένη γνώση.

Κάποιοι έχασαν τη μάχη, όπως ο ιδρυτής και μεγαλομέτοχος του ιατρικού ομίλου της «Βιοιατρικής» και διακεκριμένος γιατρός, ο ίδιος, Βαγγέλης Σπανός και ο πρώην υπουργός Υγείας και στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου, σπουδαίος καθηγητής καρδιολογίας, Δημήτρης Κρεμαστινός.

Άλλοι κέρδισαν τον αγώνα της επιβίωσης απέναντι στη θανάσιμη απειλή του κορωνοϊού! Ένας από αυτούς και ο Λιβανέζος δισεκατομμυριούχος Ταουφίκ Χούρι, που πάλεψε σκληρά στην Εντατική Μονάδα του «Σωτηρία» και έφτασε πολλές φορές στα όρια ζωής και θανάτου, για να καταφέρει τελικά να σωθεί, μετά από προσωπικό αγώνα πολλών εβδομάδων.

Ο ίδιος, θα μπορούσε να πάρει το προσωπικό του αεροπλάνο και να πάει να νοσηλευτεί στο πιο ακριβό και καλά εξοπλισμένο νοσοκομείο του κόσμου. Δεν το έκανε, γιατί εμπιστεύτηκε από την αρχή τους γιατρούς του και το νοσηλευτικό προσωπικό του «Σωτηρία». Από τα χέρια τους και τις γνώσεις τους κατάφερε να σώσει τη ζωή του και να βρίσκεται τώρα στο στάδιο της αποκατάστασης, από το οποίο περνούν όλοι οι άρρωστοι, που έχουν μείνει για πολύ καιρό στα κρεβάτια της Εντατικής.

Ο εμφύλιος πόλεμος στον Λίβανο και η εγκατάσταση στην Ελλάδα.
Η οικογένεια του Ταουφίκ Χούρι και της ωραιοτάτης συζύγου του Χάλα έχει εγκατασταθεί εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα, αρχής γενομένης από την περίοδο του πολυετούς και ιδιαίτερα αιματηρού εμφυλίου πολέμου, στην πατρίδα τους, τον Λίβανο.

Πατριάρχης της οικογένειας ήταν ο πατέρας του Ταουφίκ Σαΐντ Χούρι, Λιβανέζος με Παλαιστινιακή καταγωγή, που δημιούργησε μαζί με τα παιδιά του τον διεθνή κατασκευαστικό όμιλο «CCC». O όμιλος αυτός έχει εξαπλωθεί σε πολλές χώρες του κόσμου και έχει πραγματοποιήσει τεράστια κατασκευαστικά έργα υποδομής, μεταξύ των άλλων, στη Σαουδική Αραβία, στο Ιράν, στο Κατάρ, στα Αραβικά Εμιράτα, στο Κουβέιτ κλπ.

 

Ο Σαΐντ Χούρι έφυγε πλήρης ημερών, πριν από λίγο καιρό, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του.

 

Τα παιδιά του πήραν στα χέρια τους τον διεθνή κατασκευαστικό όμιλο και τον προχώρησαν ακόμη περισσότερο.

Πρώτα ονόματα στην κοσμική Αθήνα
Το ζεύγος του Ταουφίκ και της Χάλα Χούρι, από τα πρώτα χρόνια που εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα, έφτιαξαν ένα καταπληκτικό σπίτι, με σπάνιο γούστο και τεράστιο όγκο μεταξύ Πολιτείας και Εκάλης. Από την αρχή άνοιξαν τα σαλόνια τους σε όλη την κοσμική Αθήνα, αναπτύσσοντας στενές κοινωνικές σχέσεις με τα πρώτα ονόματα της επιχειρηματικής και κοινωνικής ελίτ, όπως η οικογένεια Βαρδινογιάννη, οι Λιβανέζικες οικογένειες Ζέιν (εφοπλιστικός όμιλος Ναφτομάρ) και Χασάν Γκαντούρ, οι οικογένειες των εφοπλιστών Πετράκη, Βαφειά και Τσαβλίρη, καθώς και με διακεκριμένους πολιτικούς, όπως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, η οικογένεια Μητσοτάκη κ.α.

Οι πληροφορίες του europost.gr αναφέρουν ότι ο Ταουφίκ κόλλησε τον κορωνοϊό στην (περιβόητη πλέον) κοινωνική συνάθροιση, που οργάνωσε κορυφαίος πανεπιστημιακός, για την γιορτή της γυναίκας του, σε παραδοσιακό ρεστοράν της Κηφισιάς.

Δεν ήταν ο μόνος, που από κείνη τη βραδιά μπήκε σε έναν προσωπικό Γολγοθά. Το ευχάριστο είναι ότι τα κατάφερε και γύρισε σπίτι του στη γυναίκα και τα παιδιά του.

Το europost.gr αναμένει ότι από διεθνείς επιχειρηματικές προσωπικότητες, όπως ο Ταουφίκ Χούρι, θα υπάρξουν γενναίες και στοχευμένες δωρεές προς τα δημόσια νοσοκομεία, για την ενίσχυση και ανόρθωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το οποίο εξακολουθεί να έχει τεράστιες ελλείψεις και κενά, που δεν καλύπτονται με τις εγκωμιαστικές αναρτήσεις στο facebook, με τα χειροκροτήματα και με τα κοντσέρτα στις αυλές των νοσοκομείων.

Back to top button