COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

Χωρίς κατηγορία

Πώς θα φτιάξουμε χωριάτικη παραδοσιακή βασιλόπιτα

Η Πρωτοχρονιά είναι ταυτισμένη με τη βασιλόπιτα και το φλουρί, για να πάει καλά η χρονιά. Και επειδή οι έτοιμες βασιλόπιτες δεν είναι πάντα η ιδανικότερη επιλογή, ας δούμε πώς θα φτιάξουμε μια χωριάτικη παραδοσιακή βασιλόπιτα.
ΥΛΙΚΑ
— 750 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
— 400 γρ. ζάχαρη
— 300 γρ. Χωριό Λιωμένο αγελαδινό βούτυρο γάλακτος
— 1 πρέζα αλάτι
— 7 αυγά
— 1 ποτηράκι κονιάκ
— χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
— 1 βανίλια
— ολόκληρα γαρίφαλα και αμυγδαλόψιχα για στόλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
— Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
— Ρίχνουμε στο μίξερ το Χωριό Λιωμένο αγελαδινό βούτυρο γάλακτος, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν αφράτα.
— Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους των 6 αυγών και συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά ακόμα.
— Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το ξύσμα, τη βανίλια, το χυμό και το κονιάκ.
— Χτυπάμε τα ασπράδια αυγών σε σφιχτή μαρέγκα.
— Στο μίγμα των κρόκων προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με τη μαρέγκα και ανακατεύουμε ελαφρά.
— Βουτυρώνουμε ένα αλουμινένιο ή ανοξείδωτο ταψί και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
— Χτυπάμε με ένα πιρούνι το τελευταίο αυγό και αλείφουμε την πίτα με ένα πινέλο. Τέλος, τη στολίζουμε με τα γαρίφαλα και την αμυγδαλόψιχα.
— Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 55 λεπτά. Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και τη βγάζουμε από το ταψί σε σχάρα, για να κρυώσει.
— Κοσκινίζουμε επάνω της ζάχαρη άχνη, εάν φυσικά θέλουμε.
Τέλος, μην ξεχάσετε να βάλετε το φλουρί.

Back to top button