COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πως θα κάνετε τα πασχαλινά αβγά μια δροσερή πράσινη σαλάτα

Το Πάσχα τελειώνει και μένουν τα κόκκινα αβγά. Τα περισσότερα είναι σπασμένα από τα τσουγκρίσματα, οπότε πρέπει να φαγωθούν σχετικά άμεσα. Αλλά πόσα αβγά σφιχτά να φας και για πόσες μέρες; Υπάρχουν δύο εύκολοι τρόποι να τα αξιοποιήσουμε: Ο ένας είναι σε σάντουιτς, όπως το σάντουιτς με αβγοσαλάτα και φρέσκο σπανάκι. Ο άλλος είναι σε ευφάνταστες σαλάτες.

Η άνοιξη, με τις ωραίες πρασινάδες και τα άφθονα φρέσκα μυρωδικά της, είναι η ιδανική εποχή για νόστιμες και υγιεινές σαλάτες, που μετά την κρεατοφαγία του Πάσχα είναι ό,τι πρέπει. Με τα αβγά, γίνονται πλήρες γεύμα, χορταστικό και ισορροπημένο.

Τα αβγά του Πάσχα φροντίζω να τα βάφω με φυσικά υλικά ή ασφαλείς μπογιές, που δεν θα διαπεράσουν το τσόφλι. Έτσι, όταν έρθει η ώρα να τα χρησιμοποιήσουμε δημιουργικά σε κάποια άλλη συνταγή, δεν έχουμε χρωματιστά ασπράδια.

Το λεμονάτο ντρέσινγκ αβοκάντο ταιριάζει τέλεια όχι μόνο στη συγκεκριμένη συνταγή αλλά γενικά σε πράσινες σαλάτες. Χρησιμοποιώ αγουρέλαιο για έξτρα θρεπτικά συστατικά και γαρνίρω με σπόρους τσία που είναι επίσης νόστιμοι και θρεπτικοί. Μπορείτε να τους παραλείψετε, αλλά θεωρώ σημαντικό να εντάξουμε στη διατροφή μας τέτοια υλικά, γιατί είναι «υπερτροφές» που ωφελούν ιδιαίτερα τον οργανισμό. Και μπορούμε να το κάνουμε τόσο απλά, όσο να γαρνίρουμε μια σαλάτα ή κάποιο άλλο πιάτο.

Συνταγή για πράσινη σαλάτα με αβγά και ντρέσινγκ αβοκάντο
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Vegetarian

Back to top button