Πολύς κόσμος περιμένει να μάθει τι έγινε στην πραγματικότητα με τη Folli Follie, η οποία από την τελευταία κρίση που προκάλεσε στην αξιοπιστία της η γνωστή έκθεση του Hedge Fund, βγήκε βαριά τραυματισμένη.

Στις διεθνείς κεφαλαιαγορές είναι διάχυτη πλέον η καχυποψία για την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελληνικής πολυεθνικής εταιρίας.

Τελικά, η Folli Follie αποτελεί το σύγχρονο success story που ξεκίνησε από ένα μικρό μαγαζάκι στο κέντρο της Αθήνας για να απλωθεί σε 3 ηπείρους; Η είναι μία καλά φτιαγμένη “φούσκα”, έξυπνα στημένη επικοινωνιακά, που προσέκρουσε σε έναν αιχμηρό βράχο και άρχισε να ξεφουσκώνει;

Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος με τη σύζυγό του Μαρίζα

Περιμένουν όλοι την τελική έκθεση της Ernst & Young για να βγει στην επιφάνεια η αλήθεια.

Είναι όμως τόσο μεγάλη η δόση της καχυποψίας, ώστε έσπευσαν ορισμένοι να θυμηθούν ότι η συγκεκριμένη ελεγκτική εταιρία είχε βραβεύσει το 2015 τον επιχειρηματία κ. Τζώρτζη Κουτσολιούτσο ως “Ελληνα επιχειρηματία της χρονιάς”. Οι ίδιοι, μάλιστα, ανέσυραν από τα συρτάρια τους ένα δελτίο τύπου της Ernst & Young, που αναφέρεται στον όμιλο Folli Follie και κάνει λόγο για “980 σημεία πώλησης και 5000 εργαζομένους σε περισσότερες από 30 χώρες”, για να το συγκρίνουν με την επίσημη θέση της Folli Follie ότι διαθέτει 590 σημεία πώλησης.

Θα μου πείτε και αν έχει γίνει ένα λάθος χάθηκε ο κόσμος; Μπορεί και να χάθηκε, γιατί το μέγεθος του δικτύου είναι κεντρικό ζήτημα στην επίθεση που έκανε κατά τις αξιοπιστίας της Folli Follie το αμερικανικό Hedge Fund. Έχουμε και λέμε λοιπόν : Ο κ. Τζόρτης Κουτσολιούτσος ανακοινώνει ότι έχει 590 σημεία πώλησης, το αμερικανικό Hedge Fund που επιτίθεται στην εταιρία τον διαψεύδει και υποστηρίζει ότι “έχει λιγότερα από 300” και ο οίκος που θα τον ελέγξει, για να μάθουμε όλη την αλήθεια αναφέρει ότι τα σημεία είναι 980! Δηλαδή εκείνος που ελέγχει λέει τα πράγματα ακόμη καλύτερα και τα περιγράφει ακόμη ποιο εντυπωσιακά για την εταιρία και από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη της!

To «Concept Store» της Folli Follie στην Ερμού

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Γιατί ο όμιλος Folli Follie έχει κάνει μεγάλη διαδρομή και έχει ακόμη μεγαλύτερη διαδρομή να διανύσει.

Υπενθυμίζουμε πως στο μετοχικό κεφάλαιο του ομίλου συμμετέχει με 35,06% ο πατέρας του Τζώρτζη, Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ενώ η Fosun International Holdings έχει ποσοστό πάνω από 15%. Η τελευταία συμμετέχει στο επενδυτικό σχήμα του Ελληνικού και ενδιαφέρεται άμεσα για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής. Επιπλέον, η αμερικανική επενδυτική εταιρία Fidelity International ελέγχει το 5,93% του ομίλου.

Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος και ιδρυτής των Folli Follie

Αυτό που πρέπει να υπογραμμιστεί  είναι ότι το 2019 λήγει ομόλογο 250.000.000 ευρώ και θα είναι πολύ δύσκολη η αναχρηματοδότησή του αν δεν ξεκαθαρίσουν τα πράγματα με την έκθεση της Ernst & Young.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα