COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Από πού προήλθε ο κορωνοϊός; Ποιά είναι τα ένοχα μυστικά, που κρύβει η Κίνα; Ομάδα ειδικών του ΠΟΥ ξεκινάει έρευνα τον Ιανουάριο στην Γουχάν – Θα τους αφήσουν να βρούν την αλήθεια;


Της σύνταξης του europost.gr

Ενώ οι νεκροί από τον κορωνοϊό, σε ολόκληρο τον κόσμο, ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο και η πανδημία έχει φέρει τα πάνω – κάτω σε ολόκληρο τον πλανήτη, το καθεστώς της Κίνας, που αποτελεί τον χειρότερο συνδυασμό άγριου καπιταλισμού και σκληρού κομουνισμού, δεν έχει δώσει μέχρι σήμερα καμία επίσημη εξήγηση, βασιζόμενη σε συγκεκριμένα επιστημονικά στοιχεία, για το από πού προήλθε ο κορωνοϊός και γιατί και πως μεταδόθηκε με τέτοια ταχύτητα σε ολόκληρο τον υπόλοιπο κόσμο.

Η ανεπίσημη εξήγηση, που αναφέρεται στα κατευθυνόμενα από την Κινεζική κυβέρνηση ΜΜΕ, είναι σχεδόν κωμική: γράφουν και λένε ότι ο κορωνοϊός προήλθε από ένα είδος νυχτερίδας, από αυτές που πωλούνται στην ανοιχτή αγορά ζωντανών ζώων της Γουχάν. Κανένα, όμως, άλλο στοιχείο δεν έχει δοθεί για το ποιό ήταν το ζώο-ξενιστής, το οποίο συνέβαλε καθοριστικά στην μετάδοση της επιδημίας παντού.

Η έρευνα του CNN και η δικαίωση του europost.gr
Το europost.gr είναι από τους πρώτους ιστότοπους σε ολόκληρο τον κόσμο, που έθεσε ερωτήματα για την πραγματική προέλευση του κορωνοϊού, παρουσιάζοντας εκτενέστατα ρεπορτάζ και για τον ύποπτο τρόπο, με τον οποίο η Κινεζική κυβέρνηση φρόντισε να ελέγξει και να μπλοκάρει την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τον ιό.

Ήταν, επίσης, το europost.gr εκείνο, που ανέδειξε τον σκοτεινό και περίεργο ρόλο του Αιθίοπα Γενικού Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Γκεμπρεέσους, ο οποίος, ενώ έστειλε αντιπροσωπεία του Οργανισμού στην Κίνα στις αρχές του 2020 και ενώ ήξερε ότι η επιδημία σάρωνε στην Γουχάν από τα τέλη του 2019, φρόντισε να αποκρύψει την αλήθεια και να ανακοινώσει πολύ αργότερα την ύπαρξη της πανδημίας στον υπόλοιπο κόσμο.

Το CNN ήλθε πολύ αργότερα να επιβεβαιώσει πλήρως τα ρεπορτάζ του europost.gr, βγάζοντας αδιάσειστα ντοκουμέντα για το σκοτεινό παρασκήνιο του μπλοκαρίσματος της ενημέρωσης, που έγινε από το Κινεζικό καθεστώς.

Ο σκοτεινός ρόλος του Γενικού Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας
Όπως έχει αναφέρει στην έρευνά του το europost.gr, είναι εξαιρετικά σκοτεινός ο ρόλος του Γενικού Διευθυντή του ΠΟΥ Τέντρος Γκεμπρεέσους, ο οποίος στο παρελθόν διετέλεσε υπουργός Υγείας και υπουργός των Εξωτερικών της κυβέρνησης της Αιθιοπίας. Ανεξάρτητοι παράγοντες του ΠΟΥ υποστηρίζουν ότι η Κίνα ξόδεψε εκατομμύρια δολάρια, κάτω από το τραπέζι, για να χρηματοδοτήσει με μαύρο χρήμα την προεκλογική εκστρατεία του Γκεμπρεέσους, για να εκλεγεί στην θέση του Γενικού Διευθυντή του ΠΟΥ.

Επιπλέον η Αιθιοπία έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε οικονομικό και πολιτικό δορυφόρο της Κίνας, η οποία έχει φτάσει στο σημείο να ελέγχει πλήρως και να διαχειρίζεται, ακόμη και το κεντρικό διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Αντίς Αμπέμπα.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, λοιπόν, μετά από 1,5 εκατ. νεκρούς σε ολόκληρο τον κόσμο και αφού έχουν προσβληθεί πάνω από 30 εκατ. άνθρωποι, θυμήθηκε τώρα (επιτέλους) να στείλει επιτροπή ειδικών επιστημόνων στην Γουχάν της Κίνας για να ψάξει από που ακριβώς προήλθε ο κορωνοϊός.

Το μόνο που ανακοίνωσε είναι ότι η επιτροπή αυτή θα πάει τον Ιανουάριο, χωρίς άλλες λεπτομέρειες.

Τα ένοχα μυστικά της Γουχάν, που αποκάλυψε το europost.gr
Το τι θα κάνει η επιτροπή επιστημόνων, από διάφορες χώρες, που θα στείλει στην Κίνα ο ΠΟΥ, θα το δούμε τους επόμενους μήνες.

Τα στοιχεία, όμως, που δεν είναι δυνατόν να αμφισβητηθούν δεν είναι ιατρικής φύσεως, αλλά αφορούν σε κάποιες ‘περίεργες συμπτώσεις’, τις οποίες ανέδειξε η έρευνα του europost.gr.

Η πιό εντυπωσιακή από αυτές τις συμπτώσεις είναι ότι στην Γουχάν έχουν την έδρα τους δύο Κρατικά Ινστιτούτα της Κϊνας, στο εσωτερικό των οποίων μπορεί να κρύβονται πολλά ένοχα μυστικά.

Το πρώτο είναι το Ινστιτούτο Βιοχημικών Ερευνών των Κινεζικών Ενόπλων Δυνάμεων, που ασχολείται και με έρευνες βιοχημικών όπλων, αλλά και με ενδεχόμενες επιθέσεις με ιούς κλπ από εξωγενείς παράγοντες και το δεύτερο είναι το περιβόητο Επιστημονικό Ινστιτούτο Βιοασφάλειας, που υπάγεται στις Μυστικές Υπηρεσίες του Κινεζικού καθεστώτος και προσανατολίζεται σε ‘προχωρημένες έρευνες’, που σχετίζονται με την ονομασία του.

Άνθρωποι που γνωρίζουν καλά την κινεζική πραγματικότητα και την ιδιοπροσωπία του βαθέος Κράτους της Κίνας, υποστηρίζουν ότι ο κορωνοϊός ξέφυγε από ένα από αυτά τα δύο Ινστιτούτα Ερευνών και οι Κινεζικές Αρχές, πιστεύοντας ότι θα καλύψουν γρήγορα το θέμα, δεν ενημέρωσαν εγκαίρως, με την συνενοχή του ΠΟΥ, την διεθνή κοινότητα, με καταστροφικές συνέπιες για τον υπόλοιπο κόσμο.

Back to top button