Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκεται πίσω από το τηλεφώνημα που έκανε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Γιλντιρίμ στον Αλέξη Τσίπρα πριν από λίγες μέρες . Αυτό υπογράμμιζαν προς το europost.gr καλά πληροφορημένες πηγές, οι οποίες, εκ  της θέσεώς τους είναι σε θέση να γνωρίζουν το παρασκήνιο της όλης υπόθεσης.

Όπως αναφέρουν οι συγκεκριμένες πηγές, ο Ρώσος Πρόεδρος κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Άγκυρα, ζήτησε από την Τουρκική ηγεσία να υπάρξει τηλεφωνική επαφή με την ηγεσία της Ελλάδος και για το θέμα των 2 Ελλήνων αξιωματικών, που κρατούνται εδώ και 50 περίπου ημέρες στις φυλακές της Ανδριανούπολης. Ο Ερντογάν υποσχέθηκε στον Πούτιν ότι θα δώσει την σχετική εντολή στον Πρωθυπουργό Γιλντιρίμ, χωρίς όμως να αναλάβει άλλες δεσμεύσεις που αφορούν το γενικότερο κλίμα στις σχέσεις Ελλάδος- Τουρκίας.

Το εν λόγω παρασκήνιο συναρτάται άμεσα και με την ξαφνική απόφαση του, κατά τα άλλα φειδωλού, Ρώσου πρέσβη στην Αθήνα να προβεί σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους τις ημέρες εκείνες.

Το ερώτημα που ανακύπτει είναι, αν η διαμεσολάβηση Πούτιν για την απελευθέρωση των 2 Ελλήνων αξιωματικών θα καταλήξει σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα μέχρι τα τέλη Απριλίου. Πάντως, οι πηγές του europost.gr επέμεναν ότι προς τα τέλη του Μηνός οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί θα απελευθερωθούν, αφού πρώτα τους απαγγελθούν κατηγορίες για παράνομη είσοδο στην Τουρκία και καταδικαστούν στην ελαφρά ποινή που προβλέπεται, ώστε να απελαθούν στην συνέχεια από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Το αισιόδοξο αυτό σενάριο αναφέρεται με κάθε επιφύλαξη, πρώτον, γιατί προέρχεται από εξαιρετικά αξιόπιστη πηγή, αλλά, από την άλλη πλευρά είναι γνωστό ότι ο Τούρκος πρόεδρος είναι απολύτως απρόβλεπτος ως προς τις κινήσεις που εφαρμόζει, με τακτική που αλλάζει από την μία ώρα στην άλλη.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα