COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλάβετε αυτά τα δροσερά γλυκά στο πασχαλινό σας τραπέζι

Τα 3 δροσερά γλυκά που θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους στο τραπέζι του Πάσχα

Το τι γλυκό θα σερβίρουμε στο τέλος ενός γεύματος είναι πάντα δίλημμα, καθώς δεν είναι όλα τα γλυκά κατάλληλα. Όταν αποφασίσουμε το γλυκό που θα φτιάξουμε για το πασχαλινό τραπέζι πρέπει να λάβουμε υπόψη μας κάποια δεδομένα και τις προσωπικές μας προτιμήσεις.

 

Βρισκόμαστε λοιπόν στα μέσα της Άνοιξης και έχουμε στη διάθεση μας νέα φρέσκα υλικά. Τα οποία μας δίνουν τη δυνατότητα να «παίξουμε» όπως οι φράουλες. Ταιριάζουν επίσης τα γλυκά που είναι αρωματισμένα με φρέσκα ή ξερά βότανα όπως λουίζα, φασκόμηλο, μέντα και τσάι του βουνού. Με τις βοτανικές νότες τους απηχούν τα αρώματα της ανοιξιάτικης φύσης. Ακόμα και ένα πιο χειμωνιάτικο γλυκό, όπως λ.χ. ένα ραβανί, μπορεί να γίνει πιο ανάλαφρο και δροσερό. Εκχυλίστε το μέσα στο σιρόπι του κάποιο από τα βότανα που προαναφέραμε και το σερβίρουμε με σαντιγί.

Πάμε να δούμε κάποιες επιλογές:

Cheesecake, η πιο safe και λατρεμένη επιλογή

Η πιο safe και λατρεμένη επιλογή είναι το cheesecake. Είναι πραγματικά ένα από τα πιο δημοφιλή και κοινής αποδοχής γλυκά. Πραγματικά, δεν γνωρίζουμε άνθρωπο που να μην του αρέσει. Υπάρχουν δύο βασικές σχολές cheesecake: τα ψητά -τύπου Νέας Υόρκης- και τα άψητα. Και τα δύο έχουν τη χάρη τους. Ίσως όμως τα άψητα να είναι πιο κατάλληλα για επιδόρπιο, καθώς η αίσθηση που αφήνουν στο στόμα είναι πιο δροσερή και λιγότερο λιπαρή. Ένα ακόμα πλεονέκτημα στα cheesecake είναι ότι γνωρίζουν άπειρες παραλλαγές, επομένως μπορούμε κάθε φορά να πρωτοτυπήσουμε. Υπάρχουν αυτά με βάση μπισκότου, αυτά με βάση από άλλα γλυκά όπως κέικ ή αμυγδαλόπιτα ή ακόμα και αυτά χωρίς βάση. Όσο για τη γέμιση, αυτή και αν «χωράει» μετατροπές. Καταρχήν, διαφοροποιείται ως προς το είδος του τυριού: τυρί κρέμα, ανθότυρο, ρικότα, ακόμα και κρητική ξινομυζήθρα έχουμε δει σε κάποια. Παρακάτω, σας προτείνουμε μια σειρά από καταπληκτικά cheesecake για να επιλέξετε.

Γλυκά με γεύση καφέ

Στο τέλος ενός επίσημου γιορτινού τραπεζιού πολλές φορές μας ρωτούν αν θέλουμε καφέ. Ένας ζεστός εσπρέσο είναι καταπραϋντικός μετά από ένα μεγάλο φαγοπότι. Την ίδια αίσθηση μπορούν να δώσουν τα γλυκά με γεύση καφέ, όπως ένα τιραμισού ή μια μους μόκα. Δεν είναι τυχαίο που το τιραμισού είναι πια ένα παγκοσμίως γνωστό γλυκό, που έσπασε τα ιταλικά σύνορα και κατέκτησε τις καρδιές μας.

Γλυκά με επίκεντρο τη κρέμα

Είναι αυτονόητο ότι μετά το φαγητό, το στομάχι μας δεν αντέχει κάτι στιβαρό και στεγνό. Αυτά όμως που σίγουρα οι περισσότεροι θα λαχταρούσαμε να φάμε χωρίς καμία αμφιβολία είναι τα πιο κρεμώδη και δροσερά γλυκά. Κρέμες, μους, πανακότα, μουχαλεμπί, αυτά μάλιστα! Με αυτή τη λογική βέβαια, μπορούμε να προσθέσουμε κρέμα σε ένα κατά τα άλλα στεγνό γλυκό για να το δροσίσουμε. Φανταστείτε δηλαδή μια καρυδόπιτα σιροπιαστή, σερβιρισμένη με σαντιγί ή ένα εκμέκ κανταΐφι. Οι τούρτες ανήκουν και αυτές στην ίδια κατηγορία, αφού το παντεσπάνι εναλλάσσεται με κρέμα.

Διαβάστε επίσης:Μυστικά για τα νοστιμότερα πασχαλινά κουλουράκια

Back to top button