Ο πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ της Αγγλίας έχει απασχολήσει κατά καιρούς τη δημοσιότητα με τη συμπεριφορά του….

Εξωσυζυγικές σχέσεις, άφθονα ποτά και πάρτι στα διάφορα κλαμπ με συντροφιά γυμνές γυναίκες, καυγάδες κι αντιπάθειες συνθέτουν το χαρακτήρα του Δούκα του Εδιμβούργου.

Με καριέρα στο Βασιλικό Ναυτικό, σύζυγο τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β ‘και στέλεχος σε οργανώσεις όπως το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF), ο ίδιος έχει ζήσει πραγματικά μια αξιοζήλευτη ζωή.

Η σχέση του με την Ελλάδα

Όταν γεννήθηκε έλαβε τον τίτλο «Πρίγκιπας της Ελλάδας και της Δανίας» στην Κέρκυρα στις 10 Ιουνίου 1921, καθώς ήταν ο μοναδικός γιος του πρίγκιπα Ανδρέα της Ελλάδας, ενώ η μητέρα του ήταν η πριγκίπισσα Αλίκη του Μπάττενμπεργκ. Η οικογένειά του εγκατέλειψε την Ελλάδα όταν ο ίδιος ήταν σε ηλικία 18 μηνών, λόγω της πολιτικής αστάθειας, και μετακόμισε στη Γαλλία.

H γνωριμία με την βασίλισσα Ελισάβετ

Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος συναντήθηκαν όταν ήταν παιδιά, σε ένα γάμο το 1934. Τον Ιούλιο του 1947, το ζευγάρι ανακοίνωσε τη δέσμευσή τους και στις 20 Νοεμβρίου του ίδιου έτους ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου στο Westminster Abbey.

Μετά το γάμο, το ζευγάρι έζησε στη Μάλτα, λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων του πρίγκιπα Φίλιππου. Εκεί, το 1949 απέκτησαν τον πρώτο τους γιο, πρίγκιπα Κάρολο, ενώ ένα χρόνο αργότερα γεννήθηκε και η πριγκίπισσα Άννα.

Γιατί άλλαξε όνομα;

Μετά τον πόλεμο ο Φίλιππος πήρε την άδεια να παντρευτεί την Ελισάβετ. Πριν από την ανακοίνωση του γάμου, απαρνήθηκε τους ελληνικούς βασιλικούς τίτλους και την ορθόδοξη θρησκεία και πήρε βρετανική υπηκοότητα, ενώ άλλαξε και το όνομά του σε Φίλιππο Mountbatten.

Ο σκανταλιάρης πρίγκιπας

Σύμφωνα με μαρτυρίες και το ντοκιμαντέρ του Channel 5 «Inside Buckingham Palace», το οποίο προβλήθηκε στην Αγγλία τον περασμένο Φεβρουάριο, ο πρίγκιπας ήταν πολύ γυναικάς. Διατηρούσε διάφορες εξωσυζυγικές σχέσεις, ενώ παράλληλα ήταν και γερό ποτήρι. Πριν από πολλά χρόνια, ο γάμος του με την Ελισάβετ περνούσε κρίση. Το 1956, όταν η βασίλισσα έμαθε ότι μια άγνωστη γυναίκα επισκέφτηκε τον άνδρα της στο βασιλικό γιοτ «Britannia», ήθελε να ζητήσει διαζύγιο. Οι στενοί της όμως συνεργάτες τη συμβούλεψαν να μην προβεί σε μια τέτοια πράξη. Της είπαν να ζητήσει από το Φίλιππο να φύγει για περιοδεία στο εξωτερικό, προκειμένου να ηρεμήσουν λίγο τα πράγματα. Σκοπός ήταν να αποφευχθεί ένα σκάνδαλο, το οποίο θα έφθειρε την εικόνα της Ελισάβετ.

 

 

Πηγή: athensmagazine.gr


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα