ΚΟΣΜΟΣ

Πρόεδρος Γερμανών Φιλελευθέρων: «Συνετή και έξυπνη η στάση του Μητσοτάκη στη Συμφωνία των Πρεσπών»

Τη στάση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, εξαίρει ο πρόεδρος του κόμματος των Φιλελευθέρων της Γερμανίας (FDP), Κρίστιαν Λίντνερ, σε συνέντευξή του στη εφημερίδα ”τα ΝΕΑ”.
«Δεν είναι μόνο ο Τσίπρας που έλυσε τη διένεξη για το όνομα. Η ιδιαίτερα συνετή και έξυπνη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνέβαλε σίγουρα στην επίλυση αυτής της διένεξης», εξηγεί ο κ. Λίντνερ τονίζοντας ότι «ένας αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος λέει ότι σε περίπτωση εκλογής του δεν θα ακυρώσει αυτήν την απόφαση, αλλά θα την ακολουθήσει ακόμη και αν έχει διαφορετική γνώμη, συμβάλλει εξίσου σημαντικά στη διατήρηση της εσωτερικής ειρήνης σε μία χώρα.
Άρα λοιπόν, δεν πρέπει να πιστωθεί μόνο στον Τσίπρα αλλά εξίσου στη στάση του Μητσοτάκη που ως αντιπολίτευση στην Αθήνα είπε: ”Είμαστε κατά της Συμφωνίας, αλλά σε περίπτωση κυβερνητικής αλλαγής που θα αναλάβω εγώ τη διακυβέρνηση της χώρας δεν θα αναθεωρήσω αυτήν την απόφαση”».
«Ο Μητσοτάκης είναι ένας ηγέτης που πρεσβεύει μία άλλη πολιτική με εντονότερα στοιχεία οικονομίας της αγοράς και αξίζει να δοκιμαστεί», προσθέτει στη συνέντευξή του ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων.
Ο κ. Λίντνερ αναφέρθηκε και στην έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τι σημαίνει η Ελλάδα είναι εκτός προγράμματος; Αυτό που αποφασίστηκε την περασμένη χρονιά είναι de facto ένα νέο πρόγραμμα. Υπό αυτήν την οπτική γωνία το είδαμε εμείς στην Μπούντεσταγκ. Δεν είμαι ο μεγαλύτερος φίλος του Τσίπρα, διότι θεωρώ ότι δεν ακολουθεί τη σωστή και ενδεδειγμένη πολιτική για τη χώρα του. Είναι ευπρόσδεκτο όταν βελτιώνονται κάποιοι δείκτες.
Ωστόσο μέχρι τώρα, όλα δείχνουν ότι δεν έχουν υλοποιηθεί όλες οι δεσμεύσεις, οι οποίες ήταν απαραίτητες για να κλείσει το πρόγραμμα στο πνεύμα που είχε σχεδιαστεί, άνοιγμα κλειστών αγορών, ιδιωτικοποιήσεις κλπ».
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Back to top button