Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Ηλίας Ζαγοραίος, μετά τη μηνυτήρια αναφορά κατά των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Οικονομικών Διευθυντών του Ομίλου Folli Follie και της Ασίας που κατέθεσε χθες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Την έρευνα ανέλαβε ο εισαγγελέας Σπύρος Παππάς, ο οποίος θα εξακριβώσει εάν προκύπτουν στοιχεία για χειραγώγηση μετοχών.

Στην αναφορά της προς την Εισαγγελία, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς βασίζεται στις διατάξεις του Ν.1969/1991 (που αφορά εταιρείες επενδύσεων χαρτοφυλακίου, αμοιβαία κεφάλαια, διατάξεις εκσυγχρονισμού και εξυγιάνσεως της κεφαλαιαγοράς και άλλες διατάξεις), αρ.76 παρ. 8 το οποίο σημειώνει ότι:

«Μέλη του διοικητικού συμβουλίου, διευθυντές και υπάλληλοι νομικών προσώπων, χρηματιστηριακοί εκπρόσωποι και χρηματιστές που εν γνώσει τους υποβάλλουν ψευδή ή ανακριβή στοιχεία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ή παραλείπουν την υποβολή στοιχείων ή παρεμποδίζουν με οποιονδήποτε τρόπο τη διενέργεια ελέγχου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ή δημοσιεύουν ψευδή ή ανακριβή οικονομικά στοιχεία για την επιχείρηση τους τιμωρούνται με φυλάκιση και χρηματική ποινή μέχρι πενήντα εκατομμύρια δραχμές».


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα