Ο διάσημος Τούρκος σεφ είναι λάτρης της Μυκόνου και το έχει αποδείξει κάνοντας απόβαση στο νησί των ανέμων και αποκτώντας εκεί το δικό του μαγαζάκι το οποίο τον περασμένο Ιούνιο και λίγο μετά τα εγκαίνιά του έβαλε λουκέτο λόγω φοροδιαφυγής.

Παρόλα αυτά, ο Νουσρέτ (γνωστός και ως «Salt Bae» για τον πρωτότυπο τρόπο που ρίχνει το αλάτι), έμεινε στο νησί των ανέμων μέχρι τον Σεπτέμβριο οπότε και κούνησε το μαντήλι σε φίλους και συνεργάτες. Κι εδώ αρχίζουν τα… περίεργα.

Μόλις έφτασε στην Τουρκία, ο διάσημος σεφ ανέβασε στο instagram μια φωτογραφία του όπου ο ίδιος, φορώντας μαύρο κουστούμι και μαύρα γυαλιά ηλίου, σέρνει μια επίσης μαύρη βαλίτσα μέσα στο εστιατόριό του και αμέσως μετά ανεβάζει μια άλλη φωτογραφία. Σε αυτή φαίνεται μια μεγάλη πέτρα την οποία έχει τοποθετήσει σε περίοπτη θέση μέσα σε γυάλινη βιτρίνα, κι εκείνος στέκεται στο πλάι με σταυρωμένα χέρια. Τι έγραψε στη λεζάντα; «Πόσο νομίζετε ότι αξίζει;».

Τα Μέσα αντιμετώπισαν το θέμα μάλλον επιφανειακά αφού περιορίστηκαν να πουν πως ο Νουσρέτ έφυγε από τη Μύκονο με μόνο σουβενίρ μια… πέτρα. Τι πέτρα ήταν αυτή ουδείς αναρωτήθηκε. Ούτε το πως τη μετέφερε στην Τουρκία! Σύμφωνα, λοιπόν, με καταγγελία, η «πέτρα» αυτή προέρχεται από τον αρχαιολογικό χώρο στην περιοχή Πόρτες!

Πότε, πως και γιατί την πήρε ο Τούρκος σεφ; Πως τη μετέφερε στην χώρα του χωρίς να αναρωτηθεί κανείς το παραμικρό; Που τη βρήκε για παράδειγμα και αν είχε το δικαίωμα να την πάρει από αρχαιολογικό χώρο; Επίσης, εντύπωση προκαλεί η λεζάντα στην ανάρτησή του: «Πόσο νομίζετε ότι αξίζει;». Πόσο να αξίζει μια απλή μυκονιάτικη πέτρα που να αξίζει να τη διαφημίσει κιόλας ο Νουσρέτ τοποθετώντας την ως… θησαυρό σε γυάλινη προθήκη του εστιατορίου του; Για να δούμε, θα ενδιαφερθεί κανείς να μάθει; Περιμένουμε…

Δες τις επίμαχες φωτο που ανέβασε αλλά και τον αρχαιολογικό χώρο από τον οποίο πήρε, όπως μας κατήγγειλαν, την «πέτρα του σκανδάλου»:

View this post on Instagram

Mykonos hatırası

A post shared by Nusr_et#Saltbae (@nusr_et) on


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα