COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

STORIESΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Προκλητικός ο Δημήτρης Λιγνάδης: Αφού, σνόμπαρε την ανακρίτρια, αρνείται τις κατηγορίες για τις δύο νέες υποθέσεις βιασμών και ζητά την αποφυλάκισή του!


Με προκλητική στάση ο κατηγορούμενος για βιασμούς κατά συρροή Δημήτρης Λιγνάδης παρουσιάστηκε σήμερα στην ανακρίτρια προκειμένου να απολογηθεί για δύο επιπλέον καταγγελίες βιασμού.

Ο Λιγνάδης παρέμεινε μόνο μισή ώρα στο γραφείο της ανακρίτριας και αυτό γιατί αρνήθηκε να δώσει εξηγήσεις χαρακτηρίζοντάς την «προκατειλημμένη». Ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας κατέθεσε συμπληρωματικό υπόμνημα στο οποίο ζητά κατά αντιπαράσταση εξέταση και η διαδικασία ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγα λεπτά.

Για ακόμα μια φορά ο Αλέξης Κούγιας έκανε επίθεση στο πρόσωπο της ανακρίτριας: «Καταγγείλαμε την προκατάληψη της ανακρίτριας και αρνηθήκαμε να απαντήσουμε σε ερωτήσεις της» ανέφερε, ενώ νωρίτερα έκανε λόγο για δικογραφία «όνειδος». Ο Κούγιας έκανε λόγο για εμπλοκή των δικαστών σε… επιχειρηματικά παιχνίδια και υποστήριξέ ότι στόχος ήταν να… σταματήσει η προσπάθεια της κυβέρνησης για την επένδυση του Ελληνικού. Όπως σημείωσε μάλιστα, ο πελάτης του θα δικαιωθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι δύο νέες καταγγελίες
Η πρώτη υπόθεση αφορά την καταγγελία ενός 24χρονου σήμερα, ο οποίος υποστηρίζει ότι προ επταετίας βιάστηκε από τον Λιγνάδη δύο φορές. Συγκεκριμένα, ο 24χρονος σήμερα κατέθεσε πως το 2015 είχε μείνει επτά μήνες στο σπίτι του ηθοποιού, διάστημα κατά το οποίο κακοποιήθηκε, ενώ επίσης είχε διαπιστώσει ότι ο σκηνοθέτης «ψάρευε» ανήλικα στην πλατεία κάτω από το σπίτι του.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά μήνυση που κατατέθηκε στις 4 Μαρτίου 2021 σε βάρος του Λιγνάδη, από άτομο που υποστηρίζει ότι είχε πέσει θύμα βιασμού τον Μάρτιο του 2018.

Όπως έχει καταγγείλει ο συγκεκριμένος άνδρας, γνωρίστηκε με τον σκηνοθέτη σε πλατεία κοντά στο σπίτι του στο Μεταξουργείο. Στη συνέχεια, ο Λιγνάδης τον κάλεσε στο διαμέρισμά του, χωρίς να γίνει κάτι.

Ωστόσο, λίγες ημέρες μετά, ο μηνυτής ξαναπήγε στο σπίτι του, όπου, σύμφωνα με την καταγγελία, ο σκηνοθέτης τού προσέφερε ναρκωτικά και αλκοόλ, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του. Όταν συνήλθε αντιλήφθηκε ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά.

Ο κατηγορούμενος δηλώνει αθώος, ζήτησε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τους καταγγέλλοντες, ενώ υπέβαλε αίτημα να μην προφυλακιστεί αλλά να τεθεί σε καθεστώς ηλεκτρονικής επιτήρησης με «βραχιολάκι».

Αναφερόμενος στην καταγγελία 24χρονου άνδρα ότι τον βίασε πριν από επτά χρόνια σε ηλικία 17 ετών, ο Δημήτρης Λιγνάδης αναφέρει στο υπόμνημα του:

«Τον καταγγέλλοντα ουδέποτε τον βίασα. Ο ισχυρισμός του περί δήθεν κατ’ εξακολούθηση βιασμό του από εμένα είναι ψευδής και κατασκευασμένος και δεν αποδεικνύεται από κανένα απολύτως αντικειμενικό στοιχείο.

Κανείς δεν επιβεβαιώνει τα καταγγελόμενα ούτε καν οι κοινοί μας γνωστοί, S.S και Τ.Μ, με τους ποιους ο καταγγέλλων είχε επαφές και εάν πράγματι συνέβαινε κάτι τόσο σοβαρό, θα τους το έλεγε ή θα είχαν αντιληφθεί κάτι περίεργο στη συμπεριφορά του και θα τον ρωτούσαν, κάτι όμως που δεν προκύπτει.

Το φερόμενο θύμα δεν προέβη σε καμιά απολύτως ενέργεια, όταν υποτίθεται ότι βιάστηκε, καθώς ούτε κατήγγειλε ό,τι δήθεν συνέβη ούτε εξετάστηκε έστω από κάποιον γιατρό».

Σε άλλο σημείο του απολογητικού του υπομνήματος υποστηρίζει ότι δεν είχε ποτέ καμία σεξουαλική επαφή με τον καταγγέλλοντα με ή χωρίς τη συναίνεση του, αλλά απλά τον είχε φιλοξενήσει στο σπίτι του.

«Κάποιες μέρες τον είχα φιλοξενήσει στο σπίτι μου, διότι μου το είχε ζητήσει, καθώς, όπως μου είχε πει, το δικό του σπίτι στερούταν ηλεκτροδότησης. Όσες φορές έμεινε στο σπίτι μου, κοιμόταν στον καναπέ του σαλονιού. Ο καταγγέλλων δεν είναι σε καμία περίπτωση θύμα βιασμού, είναι ένα στρατευμένος μάρτυρας», ισχυρίζεται.

Αναφέρεται δε σε επικοινωνία που είχε ο καταγγέλλων μαζί του στις 30 Αυγούστου 2020.

«Επικοινωνήσαμε μέσω ίνσταγκραμ τον Αύγουστο του 2020 και όχι μόνο συζητήσαμε σε φιλικό κλίμα, όπως άλλωστε προκύπτει από την συνομιλία μας, την οποία έχω προσκομίσει, αλλά ο δήθεν βιασθείς με ρώτησε εάν θα ήθελα να μιλήσουμε, ούτως ώστε να κανονίσουμε να πάμε για καφέ, όταν εκείνος θα επέστρεφε από τις διακοπές του.

(…) Η φιλική στάση του απέναντι μου και η επιθυμία του να συναντηθούμε αποδεικνύουν την μία και μοναδική αλήθεια, ότι ουδέποτε τον βίασα! Κανένα θύμα βιασμού δεν αποζητά την συντροφιά του βιαστή του!

(…) Από φίλος του το 2015 δηλαδή μετατράπηκα ξαφνικά σε διεστραμμένο βιαστή, χωρίς να έχει μεσολαβήσει κανένα περιστατικό μεταξύ μας».

Αν και αρνείται ότι είχε συνευρεθεί ερωτικά μαζί του, αναφέρει σε άλλο σημείο του υπομνήματος του πως αν είχε γίνει αυτό θα ήταν πλημμέλημα και έχει ήδη παραγραφεί.

Ο 57χρονος πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου αναφέρει σχετικά:

«Ακόμη και εάν ήθελε υποτεθεί ότι είχαμε συνευρεθεί ερωτικά και ο καταγγέλλων υπέμενε αυτή την κατάσταση αποβλέποντας στην στέγη και την οικονομική βοήθεια που του παρείχα, το μόνο αδίκημα που θα μπορούσε να στοιχειοθετηθεί θα ήταν αυτό της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας έναντι αμοιβής, το οποίο όμως είναι πλημμέλημα και έχει ήδη παραγραφεί».

Παραδέχεται, μάλιστα, ότι έδινε χρήματα στον καταγγέλλοντα.

«Αν και του είχα ξεκαθαρίσει ότι δέχτηκα να τον βοηθήσω, προσφέροντας σε εκείνον στέγη και στηρίζοντας τον οικονομικά και ηθικά, προκειμένου να εξελιχθεί στη ζωή του, η στάση που είχε υιοθετήσει να χαλαρώνει και να διασκεδάζει μόνο, δεν άλλαξε και γι’ αυτό μετά το καλοκαίρι του ζήτησα να σταματήσει να έρχεται» ισχυρίζεται ο Δ. Λιγνάδης.

Ως προς τη δεύτερη καταγγελία που αφορά τον Δ.Μ., ο προφυλακισμένος σκηνοθέτης υποστηρίζει ότι είναι ψευδής και κατασκευασμένη η μήνυση του.

«Τον εγκαλούμενο ούτε καν τον γνωρίζω! Ουδέποτε διέπραξα σε βάρος του το αδίκημα του βιασμού και ουδεμία σχέση έχω με ναρκωτικές ουσίες» αναφέρει στο απολογητικό υπόμνημα.

Και συμπληρώνει:

«Δεν υπάρχει κανένας μάρτυρας και κανένα στοιχείο έστω και για το αν υπήρξε απλή γνωριμία μεταξύ μας, κάτι που αποδεικνύει ότι η μήνυση του είναι ένα φανταστικό σενάριο, καθώς σύμφωνα μ’ αυτό ανάμεσα στην γνωριμία μας και τον υποτιθέμενο βιασμό του μεσολάβησαν κάποιες ημέρες, άρα θα ήταν αναμενόμενο και φυσιολογικό στο διάστημα αυτό να έχει αναφέρει την γνωριμία μας και την υποτιθέμενη μετάβαση του στο διαμέρισμά μου ως γεγονός σημαντικό στο οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον, όπως επίσης θα ήταν αναμενόμενο να έχει αναφέρει και το δήθεν ραντεβού που υποτίθεται ότι δώσαμε για την επόμενη φορά. Δεν συμβαίνει κάθε μέρα να γνωρίζει κανείς και να επισκέπτεται ένα γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη στο σπίτι του».

Τον κατηγορεί, εξάλλου, για αντιφάσεις ανάμεσα στη μήνυση και τις καταθέσεις που έδωσε κατά τη διάρκεια της έρευνας.

«Οι συνεχείς τροποποιήσεις σε ό,τι υποτίθεται ότι έλαβε χώρα, αποδεικνύουν χωρίς καμία απολύτως αμφιβολία ότι όλα όσα δήθεν έγιναν, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» υποστηρίζει.

Στο απολογητικό του υπόμνημα επιρρίπτει ευθύνες στο Σωματείου Ελλήνων ηθοποιών, κάνοντας λόγο για κατασκευασμένα ψευδή στοιχεία από δικηγόρους: «Στόχος τους είναι ηθική εξόντωσή μου για τους χαρακτηρισμούς του παιδόφιλου και βιαστή και όχι ο εγκλεισμός μου στη φυλακή» αναφέρει ο Δ. Λιγνάδης.

Back to top button