Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 19:14
ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ Πρόωρες εκλογές το φθινόπ...

Πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο δείχνει ο άτολμος ανασχηματισμός της κυβέρνησης από τον Μητσοτάκη

Του Σπύρου Καπετανάκου

- διαφ. -

Την ισχυρή πιθανότητα να διεξαχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές το φθινόπωρο αναδεικνύει ο άτολμος ανασχηματισμός της κυβέρνησης, στον οποί προχώρησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του europost.gr, ο αρχικός σχεδιασμός του Πρωθυπουργού περιελάμβανε αλλαγές υπουργών, έξοδο από την κυβέρνηση πολλών εξωκοινοβουλευτικών υφυπουργών και αξιοποίηση, κυρίως σε θέσεις υφυπουργών, πολλών βουλευτών της ΝΔ, που προέρχονται από τις νεότερες γενιές και έχουν διακριθεί για την δραστηριότητά τους στο Κοινοβούλιο.

Τελικά, ο σχεδιασμός αυτός έμεινε στα χαρτιά, γιατί ένας ουσιαστικός ανασχηματισμός δεν θα είχε νόημα από τη στιγμή, που ο Πρωθυπουργός σκέπτεται σοβαρά να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου του 2020.

Έτσι, διασώθηκαν και παραμένουν στην κυβέρνηση πρόσωπα όπως ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος εθεωρείτο από το στενό επιτελείο του Μαξίμου ως ‘τελειωμένος’. Ενώ, παρέμεινε στη θέση του και ο Γιάννης Βρούτσης, για τον οποίο ο αρχικός σχεδιασμός του ανασχηματισμού προέβλεπε την απομάκρυνσή του, παρόλο που οι άνθρωποι του Μαξίμου γνώριζαν ότι κάτι τέτοιο θα δυσαρεστούσε προσωπικά τον Αντώνη Σαμαρά.

Οι πληροφορίες του europost.gr, που προέρχονται από πολύ ψηλά, επιμένουν ότι ο Πρωθυπουργός θα πάρει τις οριστικές αποφάσεις του στις αρχές Σεπτεμβρίου, για το αν θα υλοποιήσει το σχέδιο των πρόωρων εκλογών (που είναι και το πιθανότερο) ή θα δρομολογήσει τις ευρύτερες αλλαγές στην κυβέρνηση, που περιελάμβανε το αρχικό του σχέδιο, το οποίο και δεν εφαρμόστηκε χθες.

- διαφ -
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο europost.gr
- διαφ -

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα