COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Προσφυγικό: Με αυτό το βίντεο Γεραπετρίτης, Χρυσοχοΐδης και Κουμουτσάκος “ξεγύμνωσαν” στις Βρυξέλλες την τουρκική προπαγάνδα εις βάρος της Ελλάδας!

Βίντεο, που αποκαλύπτει τη συνολική και την πραγματική εικόνα που επικρατεί στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία στον Έβρο, είδαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που επισκέφθηκαν χθες, Τρίτη, την περιοχή του Έβρου, μαζί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το βίντεο έχει τη μορφή χρονολογίου και περιλαμβάνει όχι μόνο σκηνές από τη μεθόριο του Έβρου, αλλά και τις μεθοδευμένες κινήσεις της Τουρκίας, η οποία μεταφέρει πληθυσμούς στα σύνορα, καθώς και την προπαγάνδα των «fake news», που οργανώνεται και ενθαρρύνεται από τη γειτονική χώρα, με επίσημες δηλώσεις αξιωματούχων όπως ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργο Κουμουτσάκο και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ενημέρωσαν τους υπουργούς της ΕΕ στο έκτακτο συμβούλιο στις Βρυξέλλες.

Το ίδιο βίντεο παρουσίασε ο Ελληνας υπουργός Επικρατείας, αποκαλύπτοντας την τουρκική προπαγάνδα και τις προσπάθειες της Αγκυρας να στείλει όσους περισσότερους μετανάστες μπορεί στην Ελλάδα, ναυλώνοντας πούλμαν.

Πρόκειται για την περιγραφή του αφηγήματος του διαβαθμισμένου βίντεο που είδε η ευρωπαϊκή ηγεσία. Δεν συμπεριλαμβάνει τα διαβαθμισμένα στοιχεία, δεν είναι το βίντεο που είδαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες και συμπεριλαμβάνει μόνο στοιχεία που έχουν βγει στη δημοσιότητα. Όμως, περιγράφει την εξέλιξη των γεγονότων ανά ημέρα και τα κύρια σημεία της ελληνικής επιχειρηματολογίας.

Με βίντεο ο Γεραπετρίτης για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό
Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, αφού παρουσίασε ένα βίντεο που δείχνει την υποστήριξη της Τουρκίας στις μετακινήσεις προσφύγων και μεταναστών προς την Ελλάδα, επισήμανε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια «πραγματική απειλή μαζικής εισροής» με τη χειραγώγηση ανθρώπων για πολιτικούς σκοπούς, ενώ πρόσθεσε ότι ήδη από τον Ιούλιο του 2019, οι τουρκικές αρχές είχαν απειλήσει ρητά ότι πρόκειται να κάνουν ό,τι συνέβη σήμερα.

Στην κρίση αυτή, συνέχισε ο κ. Γεραπετρίτης, η Ελλάδα, απάντησε άμεσα και αύξησε στο μέγιστο την επιτήρηση των ανατολικών συνόρων της, ανέστειλε μέχρι και για ένα μήνα την υποβολή αιτήσεων ασύλου μέχρι η κατάσταση να εξομαλυνθεί, και τέλος ζήτησε από τους εταίρους της στην Ε.Ε. βοήθεια χρηματοδοτική, επιχειρησιακή (μέσω της Frontex και της ομάδας ταχείας υποστήριξης και μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας) καθώς και μέσω οποιουδήποτε άλλου διαθέσιμου μέσου, ιδίως των διπλωματικών οδών, για την επιστροφή των ανθρώπων στις χώρες καταγωγής τους.

«Η Ελλάδα αντιμετώπισε αυτή την επικείμενη απειλή με τη μέγιστη ανθεκτικότητα και θα συνεχίσει να το κάνει, όχι μόνο διασφαλίζοντας την εθνική κυριαρχία της αλλά και την ακεραιότητα των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε.» κατέληξε ο κ. Γεραπετρίτης, ζητώντας την αλληλεγγύη της Ε.Ε..

Οι καταγγελίες Χρυσοχοΐδη για τις τουρκικές μεθοδεύσεις στο Προσφυγικό
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχΐδης, επισήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε αμέσως μετά τις πρώτες επιθέσεις «που στρέφονταν εναντίον των δυνάμεών μας και ήταν πραγματικά άνευ προηγουμένου από την άποψη της έντασης και της βιαιότητας». Πρόσθεσε εξάλλου, ότι οι Τούρκοι συνοριοφύλακες προμήθευαν τους μετανάστες με δακρυγόνα και άλλα αντικείμενα, προκειμένου να καταστρέψουν το φράχτη. Κατήγγειλε επίσης, ότι στα σύνορα βρίσκονται 10.000-15.000 μετανάστες που περιμένουν να εισέλθουν παράνομα.

Επίθεση στην Τουρκία από Κουμουτσάκο!
Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, τόνισε ότι «είναι ξεκάθαρο πως δεν πρόκειται για μια αυθόρμητη μετακίνηση μεταναστών, αλλά για μια κυνική χειραγώγηση της ελπίδας απελπισμένων ανθρώπων με γεωπολιτικούς στόχους και για να εκβιαστεί η Ε.Ε.». Υπενθύμισε ότι οι τουρκικές αρχές έχουν κάνει στο παρελθόν πολλές δηλώσεις ότι θα ανοίξουν τα σύνορα, για τις οποίες σχολίασε ότι αποτελούν «σαφώς μια ανοικτή πρόσκληση προς τους λαθροδιακινητές και προς τους μετανάστες, να κινηθούν κοντά στα σύνορα», αλλά και «σαφή απόδειξη ότι η Άγκυρα ελέγχει τις μεταναστευτικές ροές». Κατέληξε δε, λέγοντας ότι αυτές οι πολιτικές της Τουρκίας «είναι πολύ επικίνδυνες ακόμα και για την περιφερειακή σταθερότητα».

Back to top button