ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

Προσοχή! Ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας, συνοδευόμενο από πολεμικά πλοία, πολύ σύντομα λίγα μίλια Ν.Α της Κρήτης!

Της σύνταξης του europost.gr


Εξαιρετικά αξιόπιστες πηγές του europost.gr επιμένουν ότι σε πολύ σύντομο χρόνο Τουρκικό ερευνητικό σκάφος θα εμφανιστεί Ν.Α της Κρήτης, συνοδευόμενο από πολεμικά πλοία, για να ξεκινήσει υποθαλάσσιες έρευνες για υδρογονάνθρακες.

Η εξέλιξη αυτή θα αποτελέσει το τρίτο μέρος του σχεδίου του Ερντογάν, για να δημιουργήσει στην πράξη τετελεσμένα, σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στην ευαίσθητη αυτή περιοχή. Η περιοχή, στην οποία θα ερευνήσει το Τουρκικό σκάφος, θα είναι μέσα στις συντεταγμένες, που έστειλε η Τουρκία στον ΟΗΕ, αλλά θα καταπατά και θα παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος στην θαλάσσια ζώνη Νοτ. και ΝΑ της Κρήτης.

Το χρονικό σημείο στο οποίο θα συμβούν όλα αυτά είναι πολύ κοντά, γι αυτό και η βιασύνη του Ερνντογάν να περάσει μέσα σε λίγες ώρες την συμφωνία με την Λιβύη από την Τουρκική Εθνοσυνέλευση. Ο Τούρκος Πρόεδρος θέλει να αιφνιδιάσει τους πάντες, προχωρώντας στα αμέσως επόμενα βήματα. Δηλαδή να επιβάλει στην πράξη την παράνομη θέση της Τουρκίας ότι
τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα άρα δεν έχουν και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).

Το europost.gr θέτει τις σχετικές πληροφορίες υπόψιν των αρμοδίων της Ελληνικής κυβέρνησης και υπογραμμίζει ταυτόχρονα ότι αυτές οι αιφνιδιαστικές εξελίξεις μπορεί να επισυμβούν και μέσα στις γιορτές.

Καλό, λοιπόν, είναι να σταθμίσουν όλοι τα αναμενόμενα γεγονότα και να προετοιμάσουν την αποτροπή τους!…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button