Χωρίς κατηγορία

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά την εκλογή Κασσελάκη: Τα ποσοστά των κομμάτων – Διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ ‘βλέπουν’ οι 7 στους 10!

Η πρώτη μεγάλη πανελλαδική δημοσκόπηση μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάστηκε στο Action 24 από την Opinion Poll.

Η μέτρηση όχι μόνο δεν δείχνει να «τσιμπάει» ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά να κινείται στα ίδια και πιο κάτω ποσοστά, ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι ελαφρώς ανεβασμένο. Η ΝΔ παραμένει αδιαφιλονίκητα μπροστά, χάνοντας μόλις 1,5 μονάδα από τα ποσοστά της στις εθνικές εκλογές.

Opinion Poll: Πρόθεση ψήφου

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 31,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 14%, το ΠΑΣΟΚ 10%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,7%, η Ελληνική Λύση με 4,8% και η Νίκη με 3,7%.

Οι αναποφάσιστοι κινούνται στο 15%.

Εκτίμηση ψήφου

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει σχεδόν το ποσοστό των εθνικών εκλογών, κινούμενη στο 39,1% (από 40,56%), ο ΣΥΡΙΖΑ ελαφρώς πιο κάτω, στο 17,3% (στις εθνικές είχε λάβει 17,83%), και το ΠΑΣΟΚ ελαφρώς ανοδικά με 12,3% (από 11,84%).

Σύμφωνα με τη μέτρηση, ένα ποσοστό 47,2% δηλώνει ικανοποιημένο και μάλλον ικανοποιημένο από την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, έναντι 41,6% που δηλώνει όχι και μάλλον όχι.

68,5% βλέπει διασπαστικές τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα, ποσοστό 68,5% εκτιμά ότι μπορεί να εκδηλωθούν διασπαστικές τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη.

Εξάλλου, το Κασσελάκης effect δεν φαίνεται να απασχόλησε ιδιαίτερα την κοινή γνώμη, πέραν φυσικά εκείνων που ψήφισαν για την εκλογή του, αφού το 66,2% στο ερώτημα «πόσο σας απασχόλησε, πόσο παρακολουθήσατε τη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ» απαντά καθόλου και λίγο.

Επίσης, νέα δημοσκόπηση του ALPHA και της ALCO θα παρουσιαστεί αύριο, Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, και την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων με τον Αντώνη Σρόιτερ, στις 18:50.

Οι πολίτες απαντούν στα ερωτήματα:

Ποια η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη;
Ποια η γνώμη των πολιτών για τον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ και ποια πολιτική πιστεύουν ότι πρέπει να ακολουθήσει;
Πώς διαμορφώνεται η δύναμη των κομμάτων μετά τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών;
Στο στούντιο του κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων θα βρίσκεται ο διευθύνων σύμβουλος της ALCO Κώστας Παναγόπουλος για την ανάλυση των ευρημάτων.

Back to top button