ΚΟΣΜΟΣ

Για πρώτη φορά κατηγορίες κατά δυτικών από το Ιράν: «Χώρα του ΝΑΤΟ μας επιτέθηκε με τα drone!», λέει η Τεχεράνη

Επίθεση με drones άγνωστης προέλευσης εκδηλώθηκε στη διάρκεια της νύχτας σε στρατιωτικό συγκρότημα πυρομαχικών κοντά στην ιρανική πόλη Ισφαχάν, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης στην Τεχεράνη όπως σας αναφέραμε σχετικά εδώ αλλά τα όσα εν συνεχεία άφησε να διαρρεύσουν οι ιρανικές αρχές θέτουν το χτύπημα σε νέες βάσεις καθώς για πρώτη φορά μιλούν για ευθύνη χώρας του ΝΑΤΟ.

Οι αναφορές πλέον που έρχονται από την Τεχεράνη που ήδη έχει ξεκινήσει εκτεταμένες έρευνες μιλούν για “Επίθεση συνδεδεμένη με χώρα του ΝΑΤΟ” και αυτή η δήλωση μπορεί να είναι αρκετή για να βάλει “φωτιά” στην Μέση Ανατολή ενώ δείχνει πλέον ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία λαμβάνει παγκόσμιες διαστάσεις.

Και αυτό γιατί η περσική βιομηχανία εφοδιάζει με χιλιάδες drones και ειδικά πυρομαχικά της ρωσικές δυνάμεις και έτσι πολλές χώρες στην Δύση θα ήθελαν να δουν να αποκόπτεται αυτή η πηγή προμηθειών.

Μάλιστα πριν λίγο μεταδόθηκε ότι σαουδαραβικό κανάλι δήλωσε ότι η επίθεση στο Ισπαχάν ήταν επιχείρηση των Αμερικανών με ακόμα μία χώρα (όχι το Ισραήλ) και στόχο είχε το βαλλιστικό πρόγραμμα της χώρας.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, ένα εργοστάσιο πυρομαχικών του υπουργείου Άμυνας κοντά στη μητρόπολη του Ισφαχάν στο κεντρικό Ιράν δέχτηκε επίθεση με πολλά μικρά αεροσκάφη.

Το πρακτορείο Fars δημοσίευσε μάλιστα βίντεο από μια έκρηξη. «Δεν σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές από την επίθεση που προκάλεσε μόνο μικρές ζημιές στην οροφή ενός κτιρίου και ουδείς τραυματίστηκε», γράφουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.\

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ένα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκε από την αεράμυνα και άλλα δύο εξερράγησαν. Οι αρχές δεν έδωσαν περισσότερες πληροφορίες για την πληγείσα στρατιωτική εγκατάσταση.

Την ίδια στιγμή χτυπήματα σε επίπεδο σαμποτάζ έγιναν την νύχτα και σε υπόλοιπα σημεία της χώρας.

Back to top button