Οι πρωτοβουλίες του προέδρου Τραμπ να ξεκαθαρίσει τουςρόλους των ισχυρών χωρών μέσα στη Συμμαχία του ΝΑΤΟ, τον έχουν φέρει σε ανοικτή σύγκρουση με τη Γερμανία. Η σύγκρουση αυτή οδήγησε και σε προσωπικές αντεγκλήσεις μεταξύ του Τραμπ και της Μερκελ, σε τόσο έντονο βαθμό , που ο γραμματέας της Συμμαχίας Στόλτενμπεργκ υποχρεώθηκε, για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια να καλέσει τους ηγέτες των χωρών να συνεχίσουν τις συζητήσεις σε Σύνοδο Κορυφής με κλειστές πόρτες. Όπου ο κάθε ηγέτης θα συνοδεύεται μόνο από ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης του, το οποίο θα κρατάει και τα πρακτικά.

Η οργή του Τραμπ για τις οικονομικές θέσεις της Γερμανίας με τη Ρωσία, ιδιαιτέρως στο πεδίο της αγοράς ενέργειας και των ενεργειακών αγωγών, δεν λέει να σταματήσει. Ο Ντόναλντ Τραμπ γνωρίζει καλά ότι οι επιθέσεις του αυτές κατά της Γερμανίας και κατά των Συμμάχων της στην Ευρώπη, μπορεί μεν να κάνουν άνω-κάτω το ΝΑΤΟ, αλλά προκαλούν ισχυρό ρεύμα στήριξης του ιδίου μέσα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όταν ο Τραμπ κοιτάει κατάματα την Μέρκελ και τηςλέει ότι «δεν είναι δυνατόν η Γερμανία να θέλει να εξουσιάζει το ΝΑΤΟ με στρατιωτικές δαπάνες που φτάνουν μετά βίας το 1% του ΑΕΠ. Και ταυτόχρονα να κάνει μπίζνες με τη Ρωσία με τους ενεργειακούς αγωγούς», ο μικρομεσαίος Αμερικανός ενθουσιάζεται και αποθεώνει πολιτικά τον πρόεδρό του.

Μάλιστα, ο Τραμπ στη σκληρή επίθεσή του κατά τηςΜερκελ, έκανε αναφορά και στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι μία φτωχή χώρα, σε αντιδιαστολή με τη Γερμανία, που είναι πλούσια, δίνει με το παραπάνω χρήματα στο ΝΑΤΟ, με αμυντικές δαπάνες στο 2%.

Όπως είναι λογικό, τις επόμενες ώρες αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις, που θα αφορούν το παρόν και το μέλλον της Συμμαχίας.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα