ΚΟΣΜΟΣ

«Προβοκάτσια με στόχο την κλιμάκωση της κρίσης!», απαντάει η Ρωσία στις αναφορές για το πυραυλικό κτύπημα στην Πολωνία

«Προβοκάτσια με στόχο την κλιμάκωση της κρίσης!», απαντάει η Ρωσία στις αναφορές για το πυραυλικό κτύπημα στην Πολωνία!

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας υποστήριξε σήμερα ότι οι αναφορές από πολωνικά μέσα ενημέρωσης και αξιωματούχους σχετικά με ρωσικούς πυραύλους που έπεσαν στο έδαφος της Πολωνίας αποτελούν «προβοκάτσια» με στόχο την κλιμάκωση της κρίσης, όπως μεταδίδει το Interfax.

«Δεν έγιναν πλήγματα εναντίον στόχων κοντά στα ουκρανο-πολωνικά κρατικά σύνορα με ρωσικά μέσα καταστροφής», δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σχολιάζοντας πληροφορίες για τους πυραύλους που έπεσαν στο πολωνικό έδαφος.

«Οι δηλώσεις πολωνικών μέσων ενημέρωσης και αξιωματούχων σχετικά με την υποτιθέμενη πτώση «ρωσικών» πυραύλων στην περιοχή του οικισμού Przewoduv είναι μια σκόπιμη πρόκληση προκειμένου να κλιμακωθεί η κατάσταση», ανέφερε ακόμα το υπουργείο.

Και πρόσθεσε: «Τα θραύσματα που δημοσιεύτηκαν από τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης από τη σκηνή στο χωριό Przewoduv δεν έχουν καμία σχέση με ρωσικά όπλα».

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη που συγκλόνισε νωρίτερα σήμερα το χωριό Przewodow στην ανατολική Πολωνία, σε μικρή απόσταση από τα ουκρανικά σύνορα.

Ο πολωνικός ραδιοφωνικός σταθμός ZET απέδωσε την έκρηξη σε «αδέσποτους» πυραύλους, στον απόηχο των σφοδρών πυραυλικών επιθέσεων που εξαπέλυσε σήμερα η Ρωσία σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας.

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι συγκάλεσε έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο.

Back to top button