ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

‘Προξενητής’ ο Έντι Ράμα, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, με τις ευλογίες του ‘πολιτικού του πατέρα’ Τζορτζ Σόρος!

Της σύνταξης του europost.gr

Είναι κοινό ‘μυστικό’ πλέον ότι τον ρόλο του διαμεσολαβητή μεταξύ Μητσοτάκη και Ερντογάν για την έναρξη των διερευνητικών συνομιλιών Ελλάδος – Τουρκίας στις 25 Ιανουαρίου, έπαιξε ο Αλβανός Πρωθυπουργός και ‘πολιτικό τέκνο’ του μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος, Έντι Ράμα. Ο τελευταίος ανέλαβε τον ρόλο του ‘προξενητή’, εδώ και αρκετούς μήνες, κατευθυνόμενος ουσιαστικά από τον ίδιο τον Ερντογάν, τους Αμερικανούς και τους Γερμανούς. Η σχέση του με τον Ερντογάν είναι τόσο στενή, ώστε να περνάει τις διακοπές του, εδώ και μία δεκαετία περίπου, στην Τουρκία φιλοξενούμενος σε πολυτελείς επαύλεις, που του διαθέτει ο Σουλτάνος στα παράλια της Μικράς Ασίας ή κάνοντας χλιδάτες κρουαζιέρες με mega yachts φίλων του Τούρκου Προέδρου.

Ο τελευταίος γύρος του Έντι Ράμα στο τρίγωνο Τιράνων – Αθήνας – Αγκύρας, τον έφερε στο σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λυκαβηττό, που στρώθηκε τραπέζι για τρείς: Κυριάκος Μητσοτάκης, Έντι Ράμα και Νίκος Δένδιας.

Λίγες ώρες αργότερα ο Τσαβούσογλου, έχοντας δίπλα του τον ψευτοπρωθυπουργό των Κατεχομένων Ερσίν Τατάρ, ανακοίνωνε πρόωρα -προφανώς για να δεσμεύσει και να εκθέσει την ελληνική πλευρά- ότι ξεκινούν οι διερευνητικές συνομιλίες και ότι πιθανός τόπος διεξαγωγής τους είναι τα Τίρανα!

Το Ελληνικό ΥΠ.ΕΞ υποκρίθηκε ότι «δεν ήξερε τίποτα για το προξενιό», αλλά λίγο αργότερα έσπευσε να συμφωνήσει να ξεκινήσουν οι συνομιλίες στις 25 Ιανουαρίου.

Τώρα, αν έχετε την απορία από που και ως πού ο Έντι Ράμα έχει αποκτήσει την εμπιστοσύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Νίκου Δένδια, θα σας απαντήσουμε αμέσως: Αναζητήσατε τον μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος! Η συνέχεια στα επόμενα

Back to top button