ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ψητά λαχανικά σαν τηγανητά με σάλτσα ντομάτας

Advertisement

Με την συνταγή αυτή που είναι έμπνευση σε σύγχρονη εκδοχή αλλάζει μόνο ο τρόπος μαγειρέματος των λαχανικών που αντί για τηγανητά, έγιναν ψητά στον φούρνο με μεγάλη επιτυχία. Η γεύση πανομοιότυπη και η σάλτσα σύβραση όπως την έλεγε η γιαγιά μου, ολοκληρώνει το ήδη πεντανόστιμο φαγητό

Υλικά

1 ώρα
2 μερίδες
2 κολοκυθάκια
2 μελιτζάνες
6 πιπεριές πράσινες κέρατο
Ελαιόλαδο
Αλάτι

Για την σάλτσα:

Advertisement

2-3 ντομάτες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

Βήμα 1
Πλένουμε τα κολοκυθάκια, ξύνουμε την φλούδα και κόβουμε σε μακρόστενες φέτες πάχους 1,5 εκατοστό περίπου. Κόβουμε και τις μελιτζάνες και τα τοποθετούμε όλα μαζί με τις πιπεριές ολόκληρες σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Λαδώνουμε τα λαχανικά με ένα πινέλο και από τις δύο πλευρές και βάζουμε αλάτι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα μέχρι να πάρουν χρώμα.
Βήμα 2
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τις ντομάτες τριμμένες, το σκόρδο ψιλοκομμένο, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και την ρίγανη και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το πολύ υγρό και να πήξει ελαφρώς η σάλτσα. Σερβίρουμε με τα λαχανικά ζεστά και από πάνω ζεστή την σάλτσα, συνοδεία τυριού. Καλή όρεξη

Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button