COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ψητά λαχανικά σαν τηγανητά με σάλτσα ντομάτας

Με την συνταγή αυτή που είναι έμπνευση σε σύγχρονη εκδοχή αλλάζει μόνο ο τρόπος μαγειρέματος των λαχανικών που αντί για τηγανητά, έγιναν ψητά στον φούρνο με μεγάλη επιτυχία. Η γεύση πανομοιότυπη και η σάλτσα σύβραση όπως την έλεγε η γιαγιά μου, ολοκληρώνει το ήδη πεντανόστιμο φαγητό

Υλικά

1 ώρα
2 μερίδες
2 κολοκυθάκια
2 μελιτζάνες
6 πιπεριές πράσινες κέρατο
Ελαιόλαδο
Αλάτι

Για την σάλτσα:

2-3 ντομάτες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

Βήμα 1
Πλένουμε τα κολοκυθάκια, ξύνουμε την φλούδα και κόβουμε σε μακρόστενες φέτες πάχους 1,5 εκατοστό περίπου. Κόβουμε και τις μελιτζάνες και τα τοποθετούμε όλα μαζί με τις πιπεριές ολόκληρες σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Λαδώνουμε τα λαχανικά με ένα πινέλο και από τις δύο πλευρές και βάζουμε αλάτι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα μέχρι να πάρουν χρώμα.
Βήμα 2
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τις ντομάτες τριμμένες, το σκόρδο ψιλοκομμένο, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και την ρίγανη και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το πολύ υγρό και να πήξει ελαφρώς η σάλτσα. Σερβίρουμε με τα λαχανικά ζεστά και από πάνω ζεστή την σάλτσα, συνοδεία τυριού. Καλή όρεξη

Back to top button