ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψυχρολουσία: Η Γερμανική εφημερίδα «Bild» διαφημίζει τουριστικά τα Σκόπια ως «Μακεδονία»! Τσιμουδιά από την Ελληνική κυβέρνηση!

Η Γερμανική εφημερίδα «Bild» φιλοξενεί τουριστικό οδηγό της γείτονος, ως… σκέτη «Μακεδονία» και η Ελληνική κυβέρνηση δεν έβγαλε άχνα!
Ακόμα μία πρόκληση από τη γερμανική εφημερίδα «Bild», που συνεχίζει να αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία». Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα υπουργεία τούτης εδώ της χώρας μπορεί να είναι οι μοναδικοί σε όλο τον κόσμο που συνεχίζουν να εφαρμόζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και να αποκαλούν τα Σκόπια «Βόρεια Μακεδονία», αφού στο εξωτερικό συνεχίζει να χρησιμοποιείται το… νέτο σκέτο «Μακεδονία».

Οι Σκοπιανοί έχει γίνει πια σαφές ότι γράφουν τις Πρέσπες στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και δεν χάνουν την ευκαιρία να προωθούν παντού το όνομα «Μακεδονία». Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι συνέβη και με μια μάλλον «πληρωμένη» διαφήμιση στην πάντα φιλόξενη σε ανθελληνικές απόψεις γερμανική εφημερίδα «Bild», στης οποίας τον τουριστικό οδηγό τα Σκόπια φιγουράρουν στο εξώφυλλο.

Όχι φυσικά ως… Βόρεια Μακεδονία, όπως θα ανέμενε κανείς, αλλά ως… Μακεδονία σκέτη.
Παρότι είναι σαφές ότι οι Γερμανοί έχουν χτίσει επί τόσα χρόνια στενές σχέσεις με τα Σκόπια και έχουν μάλιστα επενδύσει και αρκετά χρήματα, κρατώντας επί της ουσίας την οικονομία του κρατιδίου ζωντανή, δεν μπορεί παρά να απορεί κανείς με το θράσος το οποίο διαθέτουν.

Προφανής ανθελληνισμός
Θα μπορούσε κανείς να μείνει στον προφανή ανθελληνισμό της «Bild», που εδώ και χρόνια επιτίθεται με μανία κατά της χώρας μας, όμως η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη γερμανική εφημερίδα δεν είναι το μοναδικό μέσο στο οποίο τα Σκόπια εμφανίζονται ως Μακεδονία.

Σε όλες τις εκθέσεις, σε όλα τα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ, σε τουριστικούς και κάθε άλλου είδους οδηγούς τα Σκόπια με συνέπεια ονομάζονται Μακεδονία. Προφανώς έχει πέσει από κάπου… γραμμή, έτσι ώστε οι βόρειοι γείτονές μας να μην αναγκάζονται να τηρούν ούτε τα βασικά.

Αυτό όμως που πρέπει να ενοχλεί εμάς είναι η εμμονή της ελληνικής πλευράς να κάνει ότι δεν βλέπει τίποτε από όλα αυτά και να συνεχίζει με κάθε ευκαιρία να διαλαλεί την προσήλωσή της όχι μόνο στην προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και στην προώθηση της ένταξης των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δίχως να ζητά το παραμικρό.

Back to top button