Στην Χαριά, ανάμεσα σε βυζαντινές εκκλησίες και μεγαλιθικά, κτίρια, στέκει ο Πύργος Αραπάκη, εκεί που επέλεξε να ταξιδέψει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τη σύντροφό του Περιστέρα Μπαζιάνα επέλεξαν να διαμείνουν σε έναν από τους ομορφότερους πύργους της Λακωνικής Μάνης, ο οποίος βρίσκεται 4 χλμ από την Αρεόπολη και 7χλμ από τα Σπήλαια Διρού, αλλά και πάνω ακριβώς από τον κόλπο του Διρού, 2 χλμ από τη παραλία του με τα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά.

Ο Πύργος Αραπάκη είναι ένα πρώην αμυντικό οχυρό το οποίο αναστηλώθηκε και μετατράπηκε σε ξενοδοχείο. Με σεβασμό προς την ιστορία, την παράδοση και την αρχιτεκτονική του τόπου, ο Πύργος μεταμορφώθηκε για να προσφέρει μια εμπειρία διαμονής στους φιλοξενούμενούς του.

Οι επισκέπτες μπορούν να ξεναγηθούν στον δεκαέξι μέτρων ύψους τετραώροφο πύργο, το μύλο, το λιοτριβιό, τις καμάρες και τα σπίτια μιας από τις ιστορικότερες οικογένειες της Μάνης, όπου γεννήθηκε και έζησε ο ξακουστός θαλασσοπόρος Πέτρος Αραπάκης, ο οποίος ανακάλυψε τα σπήλαια του Διρού το έτος 1884 και έκανε το γύρο του κόσμου με ένα ιστιοπλοϊκό την Πανδώρα το 1910-1911. Θα γνωρίσουν ένα από τα χαρακτηριστικότερα δείγματα της μανιάτικης οχυρής αρχιτεκτονικής, θα καθίσουν να ξαποστάσουν στο στενορούγι, με τις χαραγμένες στις πέτρες τρίλιζες.

Ο Πύργος διαθέτει 8 τύπους δωματίων, στούντιο, διαμερίσματα, παραδοσιακά διαμερίσματα, πύργο και μύλο, καθένα προσεγμένο και διαμορφωμένο να αντανακλά τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του.

Για δύο διανυκτερεύσεις (πχ το επόμενο σαββατοκύριακο από Παρασκευή μέχρι Κυριακή), οι τιμές ξεκινούν από 156 ευρώ και αγγίζουν τα 300 μαζί με το πρωινό.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα